От х:

Днес в x:

23 °C

Пръскането срещу комари започва в сряда от парк „Кенана“

Община Хасково започва пръскане срещу комари от сряда, 20 май 2020 г., съобщиха от общинската администрация.

Пръскането ще се извършва рано сутрин от 5:00 до 8:30 часа. Препаратът, с който ще бъдат обработени зелени площи и места, където се събират комари и други летящи и пълзящи насекоми, е Алфацип 60 СК.

Алфацип 60 СК е доказано ефективен инсектицид срещу голям брой
пълзящи и летящи насекоми като мухи, комари, хлебарки, кърлежи, бълхи, мравки. Карантинният период на обработените площи е 24 часа. Действието на препарата е 20 дни.
В сряда пръскането ще започне от парк „Кенана“.

В четвъртък ще бъде обработен парк „Ямача“.

През следващите дни по график ще се обработят централна градска част и кварталите.

За първи път в Хасково коритата на река Хасковска и т.нар. Малка река по булевард „Илинден“, ще бъдат обработени с топъл аерозол.

Община Хасково е уведомила Сдружение „Пчела – Източни Родопи“ за предстоящата обработка срещу комари, за да бъдат взети всички предпазни мерки за пчелните семейства. Със съдействието на Сдружението ще бъдат информирани всички пчелари от Хасково, а графикът за обработката на площите ще бъде поставен и в специализираните пчеларски магазини.

Ако настъпи рязка промяна на времето, графикът ще бъде актуализиран, а пчеларите и хасковската общественост - уведомени.

Продължават дейностите по косене на междублокови пространства и паркове.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ар
  АРСЕН ЛЮПЕН
  2 -2
  14:08, 18 май 2020
  ДДа се чуди човек на общинарите пръскали срещу комарите Абе негодници ами те коимарите и те сега са с маски бе
 • 2
  Мн
  много моля
  5 -1
  14:32, 18 май 2020
  много моля г-н кмет напръскайте и около старческия дом хотел дружба кекличево стопанство че ни изядоха много са едри и са многобройни здраво хапят
  • 11
   11111
   0 -3
   16:02, 18 май 2020
   тулуп.чий.ски комари ...оедряли от карантината и сега...смучат ли смучат...
 • 3
  Ча
  Чаги
  1 -7
  17:35, 18 май 2020
  Пенсионерите са хранилка на комарите. За да не ги... Виж коментара
 • 4
  В.
  В.Петева
  0 -1
  19:13, 18 май 2020
  Добре е да напръскате и около блок 11-13 на ул "Видин",парка пред блока,който в момента се санира.От там по терасите и стените на блока ни са плъзнали цели ята хлебарки, мравки и какво ли още не.Сигурна съм,че е от ремонта и санирането на съседния блок,защото тротоарите и улицата бяха почернели от тези гадинки.
 • 5
  Св
  Светулка
  2 -1
  19:56, 18 май 2020
  Абе РЗИ пуснаха ли заповед че водата става за пиене или пак излъгаха ББ? Нали беше да понеделник?
  • Ча
   Чаги
   1 -2
   21:10, 18 май 2020
   Водата в чешмите става единствено за развъждане на комари. Вместо да пръскат да спрат водата и комарите ще изчезнат от жажда и след това от жегата.
  • Уй
   Уйран
   0 -1
   22:58, 18 май 2020
   Кай понеделник
 • 6
  Ку
  куче
  1 0
  21:46, 18 май 2020
  Ни к ва файда

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини