От х:

Днес в x:

26 °C

Млечната кухня в „Орфей“ заработи от днес при строги мерки

  Млечните кухни в Хасково подновиха работата си от днес. Дейността им беше спряна за около два месеца по време на извънредното положение в цялата страна.

  От днес е възстановено функционирането на звената в шест детски градини в Хасково. Една от тях е 15-та градина „Слънце“ в хасковския квартал „Орфей“. Точно в 11 часа днес бяха отворени вратите на двора, пред които чакаха няколко майки с деца и един баща. Посрещна ги директорката Анна Йорданова, която им даде указания за получаването на детската храна, което се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, наложени като превенция срещу разпространението на коронавируса.

  На входа имаше още две служителки на детската градина, които следяха пропускателния режим на влизащите с цел да няма струпване на хора.

  Сред първите, дошли да вземат храна за детето си беше хасковлийката Мария Тимопеева, майка на дете на година и 10 месеца. Тя заяви, че през последните два месеца е готвила вкъщи, включително и за по-голямото си дете. „Определено с млечната кухня е по-лесно, а и вкъщи не мога да осигуря такова разнообразно хранене“, каза младата жена.

  Директорката на градината заяви, че купоните, които са били продадени преди извънредното положение са презаверени в петък. „Ако има родители, които са отсъствали от града или не са разбрали и си пазят купоните, могат да дойдат през тази седмица или през следващата седмица, да си презаверят купоните, за да не си загубят парите“, обясни Анна Йорданова. Тя уточни, че до края на седмицата ще се продават купони ден за ден в интервала от 11 до 13 часа на гишето в сградата на детската градина.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Сл
   Слънце
   8 0
   15:36, 18 май 2020
   Стига вече с тая Ана Ѝорданова,ден не подминава да не прочетем колко е велика,ако не е тя сигурно Хасково ще изчезне.Шест кухни отварят,само за неѝната се пише,сигурно е по–специална.
  • 2
   МХ
   М Х С
   0 -5
   19:11, 18 май 2020
   А ми да велика е. Защо завиждате. Защото не говоря... Виж коментара
  • 3
   Ек
   Екатерина Велика
   2 0
   07:13, 19 май 2020
   Велика е-на маса!

  Хороскоп за 14.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  14 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  14 юли 2020
  Последни новини