От х:

Днес в x:

-3 °C

Млечната кухня в „Орфей“ заработи от днес при строги мерки

  Млечните кухни в Хасково подновиха работата си от днес. Дейността им беше спряна за около два месеца по време на извънредното положение в цялата страна.

  От днес е възстановено функционирането на звената в шест детски градини в Хасково. Една от тях е 15-та градина „Слънце“ в хасковския квартал „Орфей“. Точно в 11 часа днес бяха отворени вратите на двора, пред които чакаха няколко майки с деца и един баща. Посрещна ги директорката Анна Йорданова, която им даде указания за получаването на детската храна, което се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, наложени като превенция срещу разпространението на коронавируса.

  На входа имаше още две служителки на детската градина, които следяха пропускателния режим на влизащите с цел да няма струпване на хора.

  Сред първите, дошли да вземат храна за детето си беше хасковлийката Мария Тимопеева, майка на дете на година и 10 месеца. Тя заяви, че през последните два месеца е готвила вкъщи, включително и за по-голямото си дете. „Определено с млечната кухня е по-лесно, а и вкъщи не мога да осигуря такова разнообразно хранене“, каза младата жена.

  Директорката на градината заяви, че купоните, които са били продадени преди извънредното положение са презаверени в петък. „Ако има родители, които са отсъствали от града или не са разбрали и си пазят купоните, могат да дойдат през тази седмица или през следващата седмица, да си презаверят купоните, за да не си загубят парите“, обясни Анна Йорданова. Тя уточни, че до края на седмицата ще се продават купони ден за ден в интервала от 11 до 13 часа на гишето в сградата на детската градина.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Сл
   Слънце
   8 0
   15:36, 18 май 2020
   Стига вече с тая Ана Ѝорданова,ден не подминава да не прочетем колко е велика,ако не е тя сигурно Хасково ще изчезне.Шест кухни отварят,само за неѝната се пише,сигурно е по–специална.
  • 2
   МХ
   М Х С
   0 -5
   19:11, 18 май 2020
   А ми да велика е. Защо завиждате. Защото не говоря... Виж коментара
  • 3
   Ек
   Екатерина Велика
   2 0
   07:13, 19 май 2020
   Велика е-на маса!

  Хороскоп за 27.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  27 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  27 ное 2020
  Последни новини