От х:

Днес в x:

15 °C

Не дават храна за уикенда от Млечната кухня

Претенция на майка относно заявката за храна от Млечната кухня изуми директорка на хасковска детска градина.

Младата хасковлийка, пожелала анонимност, поискала да си заплати 3 купона за храна, която да получи в петък от млечната кухня в 15-та детска градина „Слънце“, за да може да си храни детето включително в събота и неделя. Това обаче й било отказано, жалва се тя пред Haskovo.net.

Потърсихме коментар от детската градина, а въпросът изуми директорката Анна Йорданова. Тя беше категорична, че на дете се полага по един купон в работен ден, като една част от сумата плаща родителят, а остатъкът се поема от общината.

„Хранителните качества и енергийната стойност на храната са годни за деца в деня на нейното приготвяне, тоест в деня на предлагането й“, категорична беше Анна Йорданова.

Тя беше изумена от желанието на майката да нахрани детето си в неделя с храна от петък. Уточни, че на дете се пада по един купон на ден и условието важи не само за детска градина „Слънце“, а навсякъде.

От община Хасково уточниха, че купонът за храна за Млечната кухня струва общо 1.70 лева, като родителят плаща 1.50 лева, а кметството поема остатъка от 0.20 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Та
  татко
  40 -4
  15:56, 29 май 2020
  тази майка да вземе да сготви не да претендира да храни дете с тридневна храна. мързел и претенции неочаквано добра комбинация
 • 2
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Го
   готвачката
   24 -7
   16:05, 29 май 2020
   Браво на вашата приятелка значи и е все едно с какви бъркочи тъпче детето си важното е да не готви. Евалла. Другия път за вземе от понеделник за неделя да е сигурна че има манджи и да си вее оная по центъра
  • Ма
   Майка от Орфей
   10 -3
   21:51, 29 май 2020
   Госпожо, тази млечна кухня има правила,които се спазват и ние майките трябва да се съобразяваме с тях.Отностно персонала искам да знаете,че е дългогодишен(това накратко означава,че си върши перфектно работата).Никой не е длъжен да ви забавлява ,докато разливат на вашето дете храната,защото ви е крив света или явно сте конфликтна,мързелива или злобна личност.Престанете да се заяждате с персонала или да се оплаквате от какво ли не.Неможе да се дават повече от 1 купон на дете.Ако неможете да готвите има заведения за бързо хранене.
   Аз и още 5-6 майки само ходехме заради всички вас да ви издействаме удобството на тази млечна кухня да заработи,а вие наготовото пак нямате благодарност,и продължавате да мрънкате за какво ли не.Вместо да си сготвите или да обърнете внимание на детето си,престанете да притеснявате тези,които правят нещо за вашето дете и да вдигате целият град на крак,за да сте обект на внимание!!!Неблагодарници!
 • 3
  Св
  Светла
  10 -3
  16:07, 29 май 2020
  Да, и аз когато вземах храна от кухнята преди 2 години беше същото. Не ми даваха 2 купона за петък. Или пък примерно имаше храна, която детето ми харесваше и друга, която не ядеше, тогава трудно се опитвах, но се снабдявах с 2 купона за ден. Примерно моето дете не обичаше рибата, която даваха мисля, че сряда. Но не ги упреквам от Ръководството, все пак и ти планират нещата. Но сега като се замисля какво им пречи да я планират, след като си купувахме купоните предварително. По мое време купони се купуваха всеки петък за следващата седмица. Купонът струваше 1,50лв. и бях много доволна. За 1,50лв. 3 бурканчета с храна.
 • 4
  Ми
  мира
  7 -1
  17:22, 29 май 2020
  Аз пък без проблем си вземам в петък 2 купона от млечната кухня на 20 градина Тази директорка изобщо не я вълнуват такива работи като 15 градина
  • Ва
   Васка
   6 -3
   17:26, 29 май 2020
   Леля Мария в 20гр даваше храна в 1ч и без купони срещу 1лв за нейна сметка за да не изхвърля храната
 • 5
  Ди
  Дидка
  6 -7
  17:32, 29 май 2020
  В Орфейската градина се назначава персонал без подбор и да имаш курс за пом възпитател не можеш да заемеш там място затова не сте доволни от обслужването в градината
 • 6
  Йо
  Йово
  5 -12
  17:38, 29 май 2020
  Защо пък майката да не вземе 2-3 купона .Тя си ги... Виж коментара
  • За
   Защото така трябва
   16 -1
   18:01, 29 май 2020
   Уважаеми Йово,
   "Млечна кухня" е услуга, субсидирана от държавата и общината и идеята е, че така се осигурява здравословна и разнообразна храна за детето. По този начин се подпомагат младите семейства с деца до 3 години, които не ходят на градина. За тези, които ходят пак държавата и общината подпомага домакинствата, като в Хасково родителите плащат само по 1 лев за ден посещение на детето в институцията.
   Всичко това се случва при спазване на строги правила и ред проверки от различни институции.
   Не е въпрос на желание или нежелание от страна на персонала в градината, а на правила, които имат задължението да спазват.
 • 7
  Fb
  fbfdgfd
  17 -2
  19:09, 29 май 2020
  Ба си мързеливото племе станахата повечето.Мързи ги да готвят мързи ги да чистят мързи ги да си изхвърлят боклука пространствата между блоковете са станали кочини всички се хвърля през балкона ..Лошото е че повече вече ги мързи и да мислят сиво вещество цък а претенциите до небето.
 • 8
  /мм
  7 -5
  20:01, 29 май 2020
  МОЯ ХАСКОВО НЕТ добре да си вършат работата и да проучат явно директорката на е запозната прави всичко на нейна глава а как може на служителка от градината която има внуче да си купува двоен купон за петък
 • 9
  Ле
  Лени
  12 0
  00:52, 30 май 2020
  Чета и не вярвам на очите си. Мили мами,защо не използвахте времето на двумесечната карантина да се научите да готвите, да разберете какво обича вашето дете? Нима има нещо по - хубаво от домашно приготвената храна? Нима вашите родители са се редили на млечна кухня? Обвинявате всеки друг, но не и себе си, че детето няма какво да яде събота и неделя. Бъдете пример за децата си, че може един ден да се наложи те да ви гледат.
 • 10
  Гр
  Гражданин
  5 -2
  14:33, 30 май 2020
  Моля,сайта Хасково нет да не занимава обществото с дребнотемие, с глупави доноси на безработни и мързеливи майки и с неверни и непроверени новини за детските градини, а да обърне внимание на много важни въпроси, като скъпата и негодна за пиене вода в Хасково, високите данъци и работата на общинския съвет.
  Също така да обърне внимание на компетентността на журналистите си, които не могат да напишат грамотно една статия и да не забравят , че в България действа Закон за електронните съобщения.

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
10 юли 2020
Последни новини