От х:

Днес в x:

Приказка за силата на мечтите разказаха Николай Манолов и Павлина Вълчева

Приказка за силата на мечтите разказаха хасковлиите Николай Манолов и Павлина Вълчева.

Те са професионална танцова двойка, треньори, състезатели и основатели на клуба по спортни танци „Гранд”. Бяха предизвикани от джазмена Димитър Русев – Мутата да се включат в инициативата на община Хасково „Приказка за силата”.

Тяхната приказка започва през 2000 година, когато започнала да се сбъдва и мечтата им за основаване на танцовата школа. „Имахме ясната идея, че искаме да създадем нещо голямо, значимо и да се разраства, и затова я кръстихме „Гранд”, разказа Манолов. Той уточни, че се е получило.

„Но не в началото. В началото се записаха само три деца”, допълни партньорката му. За кратко обаче школата се разраства и набира популярност.

Разказаха за участията им на световната сцена, в Европейското първенство през 2006 г., в телевизионни предавания в България и чужбина, както и за успехите на възпитаниците им. Говориха за придобития опит и знания през годините, които предават на младите танцьори.

От своя страна те предизвикаха своя позната – хасковлийката Кремена Николова, която от 15 години живее в Ню Йорк и работи като медицинска сестра там, а в споследните месеци е на първа линия в борбата с коронавируса. „Тя може би е най-смелият и най-силният човек, когото познаваме. Тя е първият човек, който повярва в нашата танцова кариера”, споделят Николай и Павлина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ор
    Орфей
    6 -2
    16:13, 17 май 2020
    Много поздрави имат от Аджун Ълъджалъ.Турция търси талант...
  • 2
    Pi
    Pi
    13 -2
    17:20, 17 май 2020
    Позитивни и културни хора! Обичаме ви!
Последни новини