От х:

Днес в x:

2 °C

КСТ "Гранд": Искат ни 1 500 лв. наем или оставаме без зала

Клуб по спортни танци "Гранд" ще трябва да плаща наем от 10 лева на час, ако от понеделник продължи да използва за тренировки залата си в Младежки център. Според треньорите Николай Манолов и Павилна Вълчева това означава непосилните за тях 1 500 лева месечно, тъй като работят по шест часа на ден в залата. Те са получили предизвестние от директора Деян Янев и или трябва да плащат според регламентираните общински такси, или трябва да освободят помещението. Досега те са го ползвали безвъзмездно.

Беше ни обяснено, че така се спазва предписание на финасова ревизия на общината. Но договорът ни за сътрудничество с Младежки център е подписан през 2008 година и е валиден до март 2011 година. Може да бъде прекратен само ако една от страните наруши клауза, коментира Николай Манолов. Той се позова на Закона за физическото възпитание и спорт, според който спортните клубове имат право да ползват общинските бази безвъзмездно или при облекчени условия.

Първият договор за сътрудничество между КСТ"Гранд" и Младежки център е подписан през 2000 година. Тогава директор на общинското предприятие е Красимира Дамянова. Според контракта клубът се задължава със свои средства да прегради едно от фоайетата на сградата и да я пригоди за тренировки. Оттогава треньорите са инвестира в залата над 5 000 лева.

Не можем да си обясним какво се случи, че договорът, подписан от директора Деян Янев преди две години, изведнъж стана незаконосъобразен, попита Николай Манолов. От клуба са депозирали докладна записка до Общинския съвет с искане за безвъзмездно позване на залата, но на последната сесия тя не била разгледана.

Трябва да спазя закона и да се съобразя с решенията на Общинския съвет. Наемите на общинските имоти са регламентирани, не ги определям аз, коментира директорът на Младежкия център Деян Янев. Той обясни, че е разговарял няколко пъти с треньорите на клуб "Гранд", но не те са приели условията, при които могат да останат и да ползват залата.

Имаха едномесечно предизвестие, което изтече. Изпратих им писмо, с което настоях да определят график на часовете и залите, които ще ползват, за да бъде изчислен наемът. Или таксите, които събират да влизат в общинския бюджет. Те не пожелаха. Искат да използват залата, както до сега - безплатно, допълни Янев.

Христина Котларска

Директорът на Младежки център Деян Анев

Вижте видеото тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини