От х:

Днес в x:

26 °C

Забрана за риболов в реките Харманлийска, Арда и Банска край Сусам

Тотална забрана за улова на риба наложи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за няколко реки и язовири в областите Хасково, Кърджали и Смолян.

Мярката важи за цялата година на повечето места, само за няколко от водоемите е локална в рамките на определени месеци. Тя е свързана с усилията за опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други видове организми в определените рибни стопански обекти или в зони от тях. 

За региона на Хасково забраната за риболов действа в горното течение на р.Харманлийска- от моста преди с.Караманци на запад, до излизането от територията на област Хасково. 

Рибарите ще са в нарушение и при мятане на въдиците в р.Чулфанска, или както е официалното й наименование-Банска, през месеците юни, август и септември. Ограничението е за частта на реката край с. Сусам на запад до границата с област Пловдив. Забраната на ИАРА засяга и северната брегова ивица на река Арда в границите на Защитената местност "Черната скала".  

С друга заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева вече забрани до 31 май през тази година улова на пролетно - лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, които се намират на територии с  надморска височина до 500 метра. За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни тази година.

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ри
  Рибар
  15 -1
  09:49, 26 апр 2020
  На Тракиец разрешено ли е?
  • Ка
   казанова
   8 -19
   09:57, 26 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ам
   ами
   11 -1
   13:25, 26 апр 2020
   То Тракиец е на тази река,но щом забраната е на запад от моста,значи от Караманци та чак до Харманли може,предполагам и в язовира когато е разрешен
  • 3 Бързи Въпроса:
   - Отпадните води от Рудника Долно Брястова които
   са като Менделеевата Таблица и светя от олово , цинк мед и други ! отровни метали
   КЪДЕ точно се вливат Серсеми Прости
   - Свинарниците на Турските ходжи дето са отдясно на входа в село Минерални Бани
   къде изливат Лайната си Свини Прости
   - Отпадните води от Оранжериите в Минерални бани , пълни с амоняк , къде точно се
   вливат Хайвани Прости ?
   ......Аз Риба там няма да ловя по простата причина че е отровна.
   .... А Заповедите са серсемски - не затварят причинителите на замърсяванията
 • 2
  Ри
  Рибар
  12 -4
  11:18, 26 апр 2020
  Аз бягам от жената серсемино ! Халал да ти е чируза!
  • Ри
   Рибар
   9 -5
   12:41, 26 апр 2020
   Казанова,аз си падам по такива педалчета като тебе.ще ти скъсам халката.
  • Ка
   казанова
   4 -10
   12:44, 26 апр 2020
   хахахахах Рибарче ставаш смешен, внимавай ще я... Виж коментара
  • Жу
   Жулиета
   11 -1
   12:54, 26 апр 2020
   Много сте откъсани.Тия времена на Казанови и Дон Жуановци отдавна отминаха!
 • 3
  Ди
  Дидка
  7 -2
  13:27, 26 апр 2020
  :) :) :) Казанова!Оле мале,ще се пукна от смях :) Какви са тия глупости!В кой век живеете:)
  • ..
   ....
   8 -1
   13:44, 26 апр 2020
   много си палава
 • 4
  За
  запрянова
  2 -10
  13:35, 26 апр 2020
  стига сте се занимавали с тези рибари... Виж коментара
 • 5
  Ха
  Хаджи Снежка Гараеб
  7 -4
  15:14, 26 апр 2020
  Като Казанова е в ергенски положение, нека си остави координатите и го каня да седнем до общината и пием по едно кафе за начало.
  • Ка
   казанова
   4 -6
   17:03, 26 апр 2020
   с удоволствие как Снежке ще пия кафе с теб, ти си супер човек. ще ти се обадя, ние се познаваме с теб много отдавна.

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини