От х:

Днес в x:

24 °C

Забрана за риболов в реките Харманлийска, Арда и Банска край Сусам

Тотална забрана за улова на риба наложи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за няколко реки и язовири в областите Хасково, Кърджали и Смолян.

Мярката важи за цялата година на повечето места, само за няколко от водоемите е локална в рамките на определени месеци. Тя е свързана с усилията за опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други видове организми в определените рибни стопански обекти или в зони от тях. 

За региона на Хасково забраната за риболов действа в горното течение на р.Харманлийска- от моста преди с.Караманци на запад, до излизането от територията на област Хасково. 

Рибарите ще са в нарушение и при мятане на въдиците в р.Чулфанска, или както е официалното й наименование-Банска, през месеците юни, август и септември. Ограничението е за частта на реката край с. Сусам на запад до границата с област Пловдив. Забраната на ИАРА засяга и северната брегова ивица на река Арда в границите на Защитената местност "Черната скала".  

С друга заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева вече забрани до 31 май през тази година улова на пролетно - лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, които се намират на територии с  надморска височина до 500 метра. За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни тази година.

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ри
  Рибар
  15 -1
  09:49, 26 апр 2020
  На Тракиец разрешено ли е?
  • Ка
   казанова
   8 -19
   09:57, 26 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ам
   ами
   11 -1
   13:25, 26 апр 2020
   То Тракиец е на тази река,но щом забраната е на запад от моста,значи от Караманци та чак до Харманли може,предполагам и в язовира когато е разрешен
  • 3 Бързи Въпроса:
   - Отпадните води от Рудника Долно Брястова които
   са като Менделеевата Таблица и светя от олово , цинк мед и други ! отровни метали
   КЪДЕ точно се вливат Серсеми Прости
   - Свинарниците на Турските ходжи дето са отдясно на входа в село Минерални Бани
   къде изливат Лайната си Свини Прости
   - Отпадните води от Оранжериите в Минерални бани , пълни с амоняк , къде точно се
   вливат Хайвани Прости ?
   ......Аз Риба там няма да ловя по простата причина че е отровна.
   .... А Заповедите са серсемски - не затварят причинителите на замърсяванията
 • 2
  Ри
  Рибар
  12 -4
  11:18, 26 апр 2020
  Аз бягам от жената серсемино ! Халал да ти е чируза!
  • Ри
   Рибар
   9 -5
   12:41, 26 апр 2020
   Казанова,аз си падам по такива педалчета като тебе.ще ти скъсам халката.
  • Ка
   казанова
   4 -10
   12:44, 26 апр 2020
   хахахахах Рибарче ставаш смешен, внимавай ще я... Виж коментара
  • Жу
   Жулиета
   11 -1
   12:54, 26 апр 2020
   Много сте откъсани.Тия времена на Казанови и Дон Жуановци отдавна отминаха!
 • 3
  Ди
  Дидка
  7 -2
  13:27, 26 апр 2020
  :) :) :) Казанова!Оле мале,ще се пукна от смях :) Какви са тия глупости!В кой век живеете:)
  • ..
   ....
   8 -1
   13:44, 26 апр 2020
   много си палава
 • 4
  За
  запрянова
  2 -10
  13:35, 26 апр 2020
  стига сте се занимавали с тези рибари... Виж коментара
 • 5
  Ха
  Хаджи Снежка Гараеб
  7 -4
  15:14, 26 апр 2020
  Като Казанова е в ергенски положение, нека си остави координатите и го каня да седнем до общината и пием по едно кафе за начало.
  • Ка
   казанова
   4 -6
   17:03, 26 апр 2020
   с удоволствие как Снежке ще пия кафе с теб, ти си супер човек. ще ти се обадя, ние се познаваме с теб много отдавна.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини