От х:

Днес в x:

Четирима в контакт със заразения с коронавирус от Свиленград

Четирима души са били контактни с мъжа от Свиленград, при който беше доказана преди ден коронавирусна инфекция, съобщиха от Общинският оперативен щаб в пограничния район. 

Заразеният е настанен за  лечение в МБАЛ-Хасково в добро общо състояние.

Преди да прояви симптоми на болестта на 20-ти април, 48 –годишният мъж е бил в домашна карантина след завръщането си на 11-ти април от Англия. В България е кацнал със самолет, придвижил се е с  лек автомобил под рента до Свиленградско, където се е самоизолирал  в собствена селска къща.

Хората, които са контактували с него са му доставяли храна, консумативи  и са общували със заболелия, показва епидемиологичното проучване на Оперативния щаб. На тези четирима души им е издадено предписание за 14-дневна карантина.

Като профилактична мярка днес е извършена дезинфекция в селото, където се е намирало лицето, преди да бъде хоспитализирано.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    11
    11111
    10 -2
    15:47, 23 апр 2020
    Карантината (на френски: quarantaine от италиански: quarantena – „четиридесет“) е принудителна мярка за контрол на заразните заболявания. Състои се в комплекс от медико-санитарни и административни мероприятия за предотвратяване на внасянето и ограничаването на разпространението на заразни болести.[1] Представлява изолиране за определено време на болни от заразни болести или на лица, бивали в контакт с тях, за да се избегне разпространението на болестта. През това време контролираните индивиди пребивават в строго охранявани карантинни зони (за хора) или карантинни депа (за животни), под стриктен медицински надзор. Лицата, които не покажат признаци на заразно заболяване, се
    • 11
      11111
      9 -2
      15:49, 23 апр 2020
      какво прави другарят с пръскачката...обеззаразява колата под наем...офисът и или пътя...
  • 2
    Си
    СИ
    10 -1
    16:42, 23 апр 2020
    Затова хората казват карантина това значи да няма контакт други хора обаче българина си е бай ганю не спазва това което му се казва и си правят каквото си искат затова няма да се оправим
  • 3
    Ей сега този пич с маската
    ще дезинфекцира покритата с кокоши курешки улица
    барабар с целия прахоляк по нея :))
  • 4
    Ма
    МАРИНОВА
    7 -6
    16:54, 23 апр 2020
    Така е теова са бай ганювци нахалитети затова няма да се управим и ще сме на това дередже разбрахте ли умници ение това са хора които не свикнали да стоят на едно място а непрекъснато са в движение
  • 5
    Тр
    ТР
    6 -3
    16:56, 23 апр 2020
    Трябва да има глоби за такива
  • 6
    Аз
    АЗ
    8 -3
    17:03, 23 апр 2020
    Аз съм да се налагат глоби тогава ще се научат да спазват законите
  • 7
    Ан
    Анонимна
    7 -5
    18:37, 23 апр 2020
    Стига хора!Мислете разумно!Това да не ви е чума.Гледайте по-малко теленизия,не приемайте всичко което ви казват за чиста монета,истината е винаги скрита(по средата).Излезте навън,подишайте свеж въздух,слънцето е здраве.Усмихвайте се по-често!Бъдете здрави и здравомислещи!
  • 8
    Оф
    Оф
    6 -1
    18:37, 23 апр 2020
    А този от Узунджово дето не спазва карантината изследване ли е Толкова много контактни има около него
Последни новини