От х:

Днес в x:

23 °C

Пръскането срещу кърлежи продължава в центъра и "Орфей"

  Продължава пръскането на зелени площи, междублокови пространства и паркове в Хасково срещу кърлежи, съобщиха от общинската администрация. Успоредно с тези дейности, върви и косенето на зелените площи, за да са подготвени за обработка с препарати.

  Днес екипите на „Екопрогрес“ обработват терени в центъра на града и в най-големия хасковски квартал „Орфей“. Коси се парк „Ямача“ и зелените площи в този район на града. Пръскането там ще бъде в четвъртък и петък. Утре дейности няма да има, заради прогнозите за превалявания от дъжд. 

  Община Хасково уверява гражданите, че всички квартали ще бъдат напръскани и обработени срещу кърлежи, бълхи и други. Работи се по график. На обработените площи се поставят информационни табели.  

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Мл
   Младок
   8 -2
   12:54, 14 апр 2020
   Една полезна работа да свършат тези мързели от Екопрогрес.
  • 2
   ..
   ...
   9 0
   13:03, 14 апр 2020
   Хубаво е да има публично разпространен график с местата и датите.
  • 3
   Ча
   Чаги
   4 -9
   13:35, 14 апр 2020
   И който пенсионер се покажи на входа незабавно да... Виж коментара
  • 4
   Го
   Горския
   4 -2
   15:01, 14 апр 2020
   Много Мутри и Бейове са се навъдили
   и
   трябва и една хайка срещу хишниците на направим :))
  • 5
   12
   123456
   5 0
   17:23, 14 апр 2020
   Днес сутринта до бл.14 на кв Орфей четирима мъже облечени в защитни облекла и с машини за пръскане на рамо вървяха по тротоара.Само единият от тях пръскаше и то само тревата до тротоара.
   Питахме ги за какво пръскат-отговориха за кърлежи.Минаха и заминаха а тревните площи около блоковете си остана ненапръскана .Ако така се пръска срещу кърлежи горко ни.
   • Го
    Горския
    3 -1
    17:52, 14 апр 2020
    Това са били маскирани крадци мутри и бейове и утре ще са с пушки и вместо да пръскат ще стрелят.
   • Ге
    Ген.Мутрафчийски
    0 0
    01:45, 15 апр 2020
    Горския е в отпуск и
    нашия трол Заека от Гроб/ДПС му смуче ника с устни :))
  • 6
   По
   попадята
   5 0
   17:55, 14 апр 2020
   ура и наше село го окъпаха окъпете и нелегалките които ви возят щото сеят зарази
  • 7
   Ор
   Орфей
   2 0
   20:06, 14 апр 2020
   В кв. Орфей не са пръскали около 14 и 13 блок . И нагоре около 10 11 и 12 също . Дано напръскат както трябва, а не да се симулира дейност.И препаратите да не са силно разредени, слагайте колкото е нужно, без да правите икономии.Спорна ви работа.
  • 8
   Защо в БАДЕМА не беше окосено преди да се напръска?
   Това никога не е било...
  • 9
   Сп
   Спас Метеролог
   0 0
   20:21, 15 апр 2020
   Пръскат и след това вали като из ведро няколко дена . Отбиване на номер и отчитане на дейностл

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини