От х:

Днес в x:

Борис Джонсън е на кислородна терапия в болницата

Британският премиер Борис Джонсън, който снощи бе приет в болница заради коронавирусната инфекция, е бил включен на кислородна терапия (обдишване), съобщава в. "Таймс".

Джонсън е бил откаран в болницата "Сейнт Томас" от другата страна на Темза спрямо "Даунинг стрийт" около 8 вечерта в неделя. Това е станало по настояване на неговия лекар заради "неотшумяващи симптоми" на коронавируса и продължаваща висока температура. Вестникът добавя, че няма информация за направените изследвания. Вероятно му е направен рентген на белия дроб и са проследени нивата на кислорода, допълва "Таймс".

Министър-председателят бе диагностициран с Ковид преди десетина дни и досега бе на домашно лечение в резиденцията си на "Даунинг стрийт". Междувременно се разболя и приятелката му, която очаква дете. Тя обаче съобщи вчера, че след седмица на легло се чувства напълно възстановена. Състоянието на Джонсън обаче не се е подобрило. Според "Гардиан" състоянието му е било по-сериозно, отколкото е искал да признае, а лекарите са били загрижени за дишането му.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Наблюдател
    3 -3
    17:01, 6 апр 2020
    Тоя рошльо голям го вадеше преди - колективен имунитет!
Последни новини