От х:

Днес в x:

3 °C

31 души се записаха като доброволци в помощ на медици, РЗИ и КПП-тата

  В община Хасково до момента волята си за доброволческа работа са заявили 31 човека, съобщиха от кметството.

  Телефонът за записване е 0884 840 222. Доброволци могат да бъдат пълнолетни граждани, до 60-годишна възраст, които след обучение и инструкции за безопасна работа, ще бъдат насочени в дейности за подпомагане на хората от община Хасково и институциите за поддържане на реда и мерките за сигурност, въведени с обвяването на извънредното положение.
  "Ценим всяка помощ!", заявиха от общинската администрация.

  Във връзка с координацията на работата и по решение на МС и НСОРБ доброволците ще бъдат насочвани към съдействие на общинските власти в следните направления: подкрепа на медицински заведения, подкрепа на социални служби и РЗИ, подкрепа на службите по реда и КПП-тата в областните градове.

  Продължават противоепидемичните мерки на община Хасково срещу разпространението на коронавируса. Днес екипите на „Екопрогрес“ дезинфекцираха местата за отдих и игра, както и междублоковите пространства в кв. „Бадема“, кв. “Изгрев“, парк „Днепър“, централна градска част. Работата продължава през целия ден, като на дезинфекция ще бъдат подложени всички места, където минават повече хора или се разхождат домашни любимци.

  Община Хасково напомня на всички граждани, живеещи в жилищни блокове, че дезинфекцията на общите части е задължение на етажната собственост.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ас
   Ася
   9 -2
   12:31, 30 мар 2020
   Без проблем излизаш и влизаш в града до Технополис. това е безсмислено
  • 2
   Ки
   Киро
   6 0
   13:32, 30 мар 2020
   Всички отиват уж по работа или на село и каква е файдата никаква само декларации
  • 3
   Ир
   Ирка
   4 0
   13:37, 30 мар 2020
   Кметицата на Подкрепа дава бележки и на личните карти на които адресът е Хасково те си влизат и излизат както си искат Какво правим тогава НИЩО
  • 4
   Не
   не знам
   3 -1
   15:20, 30 мар 2020
   Най-нужни са доброволци на летището. Но да отидеш там трябва да си или голям идеалист или голям идиот. Кое от двете не знам.
  • 5
   До
   добрин
   2 0
   17:35, 30 мар 2020
   За какво затварят училищата и заведенията като шибаните не хранителни магазини работят вие сте луди бе
  • 6
   Ва
   Валери
   1 0
   21:37, 30 мар 2020
   Психолозите могат много добре да обяснят нещо наистина важно-не само какво говориш,но и как го казваш. Поведението ,както и изразните средства са от съществено значение да предизвикаш доверие у хората, а оттам-и да ги стимулираш да спазват даваните съвети. Тук Мутафчийски допусна огромна грешка,защото реши ,че може и трябва да прибегне до откровени заплахи и забрави,че следва да говори предимно като лекар,а не-като висш представител на репресивен орган. Знаем за извънредните мерки,уведомени сме и за санкциите при неспазването им. Мутафчийски е длъжен да ни каже,какво се прави за хората и кога ще им бъдат обезпечени средства за лична защита,но мълчи за това. Все по-суровите мерки не се ли налагат всъщност от липсата на маски,ръкавици и дезинфектанти ? А положението на болниците в страната ? Спестяването на истината не предизвиква доверие,а възмущение от нечестното поведение. Идиотизмът в заканите сочи и на пълна безпомощност,защото е напълно неясно,че нито така наречените декларации,нито изпращането на съобщения може да има, какъвто и да било реален ефект. Това просто е начин хората да бъдат тормозени,за да се убедят във внушението,че : „Никой не може да ни спре да правим,каквото искаме“. Мутафчийски забрави за дължимото уважение към нас,възприе ултимативен тон и започна да се държи като диктаторче,което е последна инстанция по всички въпроси. Явно наистина повярва в поредната лъжа-че рейтингът му се бил вдигнал до небесата. А той просто е част от манипулацията,чиято цел е да ни убеди,че се вземат необходимите и възможни мерки за защита на хората от коронавируса.

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини