От х:

Днес в x:

13 °C

Кауза: Заместник-директорка и учители по практика в ПГЛП "Райна Княгиня " шият маски за Хасково

Изображение 1 от 6

  В Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково "Райна Княгиня " започнаха производството на предпазни маски.

  Директорката Росица Иванова е издала заповед за пропуска в училището на  двама от преподавателите по практика -инж.Нина Петкова, и Бонка Делчева и на заместничката си Христина Тенчева, които участват в производството.

  „Ние така или иначе сме в шивашката промишленост и когато видяхме как всички от бранша се обединяват по призива на премиера, решихме с колегите да се включим в каузата за ушиването на тези толкова необходими предпазни средства. Това, че всички сме заедно е глътка въздух и надежда в трудната ситуация”, каза за подтика да участват Росица Иванова.

  С шиенето в гимназията са започнали от вчера и днес процесът продължава. Маските са за многократна употреба и са трислойни. Капацитетът е по около 60 маски на ден. Използва се плат, който отговаря на условията и част от него е закупен със средства на училището, друга част е дарен от партньори на гимназията.”Ще шием докато ни стигне плата, но смятам, че нашите партньори ще ни подадат ръка и занапред.”, смята Росица Иванова. Преподавателите са разработили 6-7 вида маски в различни размери. Количеството до момента ще бъде предадено в понеделник на Областния кризисен щаб, който да ги разпредели.

  „Маските, които шием, няма да се продават. Те ще бъдат предадени и разпределени от Щаба.”, предупреди директорката Росица Иванова.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   1ВА ПОЛИКЛИНИКА
   12 -2
   12:32, 20 мар 2020
   Дкц 1 все още няма маски!!!
   • Съ
    СЪВЕТ
    2 -1
    17:54, 20 мар 2020
    Правете маските с джобче
    ....
    В което може да се вкара марля напоена с ракия
    ....
    Или ги правете от такъв материал , че да могат да се накиснат в чаша ракия и след това като се изсушат , да могат да де ползват отново
    ...
  • 2
   Pi
   pipi
   36 -3
   12:59, 20 мар 2020
   Браво на госпожите !
  • 3
   Ко
   Колега
   12 -2
   13:04, 20 мар 2020
   Г - жа Пенчева и г-жа Божка да почерпят за новите имена!!! Приемаме даровете в стъклени бутилки, изпратени по куриер, ако не става, по една маска за здраве!!!
  • 4
   Ви
   видимите резултати
   17 -7
   14:16, 20 мар 2020
   "Европейската" българска икономика толкова ли не може да произведе едни нищо и никакви маски, че се стигна до там, няколко учителки да се захванат да ги шият !?
   Абсолютна пародия на държава.
  • 5
   Че
   честен човек
   14 -3
   14:32, 20 мар 2020
   Всички от ДКЦ1 получихме маски,преди 10 дни.Шити,за многократна употреба-по 2 бр.на човек.Лъжата не е добродетел.Всеки се е подписал с/у маските.Аз също.Може да се провери.
  • 6
   См
   смях
   7 -6
   14:55, 20 мар 2020
   Кажете колко са заплатите в шивашкият сектор и от къде идват платовете.На шивачките в Бг дори не се плаща.Всички собственици на шивашки цехове са за затвора.Какво ги учите там?
  • 7
   К
   К
   22 -2
   14:58, 20 мар 2020
   Браво👏👏👏👏👏👏👏. Дано има все повече такива хора като вас.
  • 8
   Ге
   Георги Нинов
   0 0
   00:07, 25 мар 2020
   Здравейте ако санирано хасе( ранфорс)100% памук както и стандартно хасе и бархет стават за маски
   Дайте ваши кардинални да ви пратя имам доста парчета мога да ви ги даря!

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини