От х:

Днес в x:

-2 °C

Кауза: Заместник-директорка и учители по практика в ПГЛП "Райна Княгиня " шият маски за Хасково

Изображение 1 от 6

  В Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково "Райна Княгиня " започнаха производството на предпазни маски.

  Директорката Росица Иванова е издала заповед за пропуска в училището на  двама от преподавателите по практика -инж.Нина Петкова, и Бонка Делчева и на заместничката си Христина Тенчева, които участват в производството.

  „Ние така или иначе сме в шивашката промишленост и когато видяхме как всички от бранша се обединяват по призива на премиера, решихме с колегите да се включим в каузата за ушиването на тези толкова необходими предпазни средства. Това, че всички сме заедно е глътка въздух и надежда в трудната ситуация”, каза за подтика да участват Росица Иванова.

  С шиенето в гимназията са започнали от вчера и днес процесът продължава. Маските са за многократна употреба и са трислойни. Капацитетът е по около 60 маски на ден. Използва се плат, който отговаря на условията и част от него е закупен със средства на училището, друга част е дарен от партньори на гимназията.”Ще шием докато ни стигне плата, но смятам, че нашите партньори ще ни подадат ръка и занапред.”, смята Росица Иванова. Преподавателите са разработили 6-7 вида маски в различни размери. Количеството до момента ще бъде предадено в понеделник на Областния кризисен щаб, който да ги разпредели.

  „Маските, които шием, няма да се продават. Те ще бъдат предадени и разпределени от Щаба.”, предупреди директорката Росица Иванова.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   1ВА ПОЛИКЛИНИКА
   12 -2
   12:32, 20 мар 2020
   Дкц 1 все още няма маски!!!
   • Съ
    СЪВЕТ
    2 -1
    17:54, 20 мар 2020
    Правете маските с джобче
    ....
    В което може да се вкара марля напоена с ракия
    ....
    Или ги правете от такъв материал , че да могат да се накиснат в чаша ракия и след това като се изсушат , да могат да де ползват отново
    ...
  • 2
   Pi
   pipi
   36 -3
   12:59, 20 мар 2020
   Браво на госпожите !
  • 3
   Ко
   Колега
   12 -2
   13:04, 20 мар 2020
   Г - жа Пенчева и г-жа Божка да почерпят за новите имена!!! Приемаме даровете в стъклени бутилки, изпратени по куриер, ако не става, по една маска за здраве!!!
  • 4
   Ви
   видимите резултати
   17 -7
   14:16, 20 мар 2020
   "Европейската" българска икономика толкова ли не може да произведе едни нищо и никакви маски, че се стигна до там, няколко учителки да се захванат да ги шият !?
   Абсолютна пародия на държава.
  • 5
   Че
   честен човек
   14 -3
   14:32, 20 мар 2020
   Всички от ДКЦ1 получихме маски,преди 10 дни.Шити,за многократна употреба-по 2 бр.на човек.Лъжата не е добродетел.Всеки се е подписал с/у маските.Аз също.Може да се провери.
  • 6
   См
   смях
   7 -6
   14:55, 20 мар 2020
   Кажете колко са заплатите в шивашкият сектор и от къде идват платовете.На шивачките в Бг дори не се плаща.Всички собственици на шивашки цехове са за затвора.Какво ги учите там?
  • 7
   К
   К
   22 -2
   14:58, 20 мар 2020
   Браво👏👏👏👏👏👏👏. Дано има все повече такива хора като вас.
  • 8
   Ге
   Георги Нинов
   0 0
   00:07, 25 мар 2020
   Здравейте ако санирано хасе( ранфорс)100% памук както и стандартно хасе и бархет стават за маски
   Дайте ваши кардинални да ви пратя имам доста парчета мога да ви ги даря!

  Още новини

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини