От х:

Днес в x:

12 °C

Кауза: Заместник-директорка и учители по практика в ПГЛП "Райна Княгиня " шият маски за Хасково

Изображение 1 от 6

  В Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково "Райна Княгиня " започнаха производството на предпазни маски.

  Директорката Росица Иванова е издала заповед за пропуска в училището на  двама от преподавателите по практика -инж.Нина Петкова, и Бонка Делчева и на заместничката си Христина Тенчева, които участват в производството.

  „Ние така или иначе сме в шивашката промишленост и когато видяхме как всички от бранша се обединяват по призива на премиера, решихме с колегите да се включим в каузата за ушиването на тези толкова необходими предпазни средства. Това, че всички сме заедно е глътка въздух и надежда в трудната ситуация”, каза за подтика да участват Росица Иванова.

  С шиенето в гимназията са започнали от вчера и днес процесът продължава. Маските са за многократна употреба и са трислойни. Капацитетът е по около 60 маски на ден. Използва се плат, който отговаря на условията и част от него е закупен със средства на училището, друга част е дарен от партньори на гимназията.”Ще шием докато ни стигне плата, но смятам, че нашите партньори ще ни подадат ръка и занапред.”, смята Росица Иванова. Преподавателите са разработили 6-7 вида маски в различни размери. Количеството до момента ще бъде предадено в понеделник на Областния кризисен щаб, който да ги разпредели.

  „Маските, които шием, няма да се продават. Те ще бъдат предадени и разпределени от Щаба.”, предупреди директорката Росица Иванова.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   1ВА ПОЛИКЛИНИКА
   12 -2
   12:32, 20 мар 2020
   Дкц 1 все още няма маски!!!
   • Съ
    СЪВЕТ
    2 -1
    17:54, 20 мар 2020
    Правете маските с джобче
    ....
    В което може да се вкара марля напоена с ракия
    ....
    Или ги правете от такъв материал , че да могат да се накиснат в чаша ракия и след това като се изсушат , да могат да де ползват отново
    ...
  • 2
   Pi
   pipi
   36 -3
   12:59, 20 мар 2020
   Браво на госпожите !
  • 3
   Ко
   Колега
   12 -2
   13:04, 20 мар 2020
   Г - жа Пенчева и г-жа Божка да почерпят за новите имена!!! Приемаме даровете в стъклени бутилки, изпратени по куриер, ако не става, по една маска за здраве!!!
  • 4
   Ви
   видимите резултати
   17 -7
   14:16, 20 мар 2020
   "Европейската" българска икономика толкова ли не може да произведе едни нищо и никакви маски, че се стигна до там, няколко учителки да се захванат да ги шият !?
   Абсолютна пародия на държава.
  • 5
   Че
   честен човек
   14 -3
   14:32, 20 мар 2020
   Всички от ДКЦ1 получихме маски,преди 10 дни.Шити,за многократна употреба-по 2 бр.на човек.Лъжата не е добродетел.Всеки се е подписал с/у маските.Аз също.Може да се провери.
  • 6
   См
   смях
   7 -6
   14:55, 20 мар 2020
   Кажете колко са заплатите в шивашкият сектор и от къде идват платовете.На шивачките в Бг дори не се плаща.Всички собственици на шивашки цехове са за затвора.Какво ги учите там?
  • 7
   К
   К
   22 -2
   14:58, 20 мар 2020
   Браво👏👏👏👏👏👏👏. Дано има все повече такива хора като вас.
  • 8
   Ге
   Георги Нинов
   0 0
   00:07, 25 мар 2020
   Здравейте ако санирано хасе( ранфорс)100% памук както и стандартно хасе и бархет стават за маски
   Дайте ваши кардинални да ви пратя имам доста парчета мога да ви ги даря!

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020
  Последни новини