От х:

Днес в x:

7 °C

Турция затвори границата си за пътници и коли от България, минават само камионите

Изображение 1 от 2

  От 00:00 часа днес Турция затвори границите си за пътуващи от България и Гърция.

  Не могат да преминават коли, автобуси, микробуси, не се допускат и пешеходци. От България за Турция могат да минават само турски граждани. Мерките, наложени от турските власти, са свързани с ограничението за разпространение на коронавирус.

  Въпреки че на нашата граница няма ограничение за преминаването на турски граждани, пътникопотокът и в тази посока е замрял. Турските власти не пускат свои граждани към нашата страна. Има пропускателен режим единствено за български граждани, които се прибират, обясни началникът на ГКПП Капитан Андреево Емил Гочев. Въпреки че почти няма влизащи на наша територия пътници от южната ни съседка, на пункта Капитан Андреево продължават дежурствата на здравните екипи, които следят за пътници със съмнителни признаци на коронавирус.

  Товарният трафик продължава да върви, макар и трудно.

  Изключително интензивен е той на границата между България и Турция тази сутрин. Има опашка от над 20 километра на входа на българския митнически пункт Капитан Андреево. Пунктът работи на пълен капацитет за обработка на камионите. През изминалото денонощие през ГКПП Капитан Андреево са преминали 1784 тежкотоварни превозни средства. От тях обработените на „вход” в  България от Турция са 976, посочи Диана Маркова от Митническото звено в Свиленград. На турската граница се извършва задължително термометриране на всеки шофьор, влязъл в страната, което допълнително забавя движението.

  Трасето на изход  и на ГКПП Лесово  също е с тежък трафик от камиони. Обработените товари там за последните 24 часа са 613, 343 са на вход.

  По данни от Министерството на външните работи за приложените мерки в Турция  по отношение на международните шофьори на камиони се предвиждат за тези, които са граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг и Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия.

  Шофьорите, които са граждани на трети страни и които са били в една от тези държави през последните 14 дни, ще бъдат поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и след  медицинска проверка, ако при нея се  потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите ще бъдат допускани на турска територия.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   До
   До Кмета
   20 -1
   10:46, 19 мар 2020
   Спрете движението на съгражданите от маалата по града!
   Спешно!
   • Вс
    Всб
    10 -1
    11:46, 19 мар 2020
    Всички които познават приятели близки комшии случайни които са се завърнали от рискови места по севета незабавно да сигнализират заразата идва от вънка ане да се разхождат на въна и да ясеят това е подс
  • 2
   Оп
   оп
   10 -2
   12:13, 19 мар 2020
   Община полиция да мине и разлепи бележки на всеки вход който не спазва карантина глоба на някой хора още им се струва майтап иса безодговорно смели

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини