От х:

Днес в x:

19 °C

Турция затвори границата си за пътници и коли от България, минават само камионите

Изображение 1 от 2

  От 00:00 часа днес Турция затвори границите си за пътуващи от България и Гърция.

  Не могат да преминават коли, автобуси, микробуси, не се допускат и пешеходци. От България за Турция могат да минават само турски граждани. Мерките, наложени от турските власти, са свързани с ограничението за разпространение на коронавирус.

  Въпреки че на нашата граница няма ограничение за преминаването на турски граждани, пътникопотокът и в тази посока е замрял. Турските власти не пускат свои граждани към нашата страна. Има пропускателен режим единствено за български граждани, които се прибират, обясни началникът на ГКПП Капитан Андреево Емил Гочев. Въпреки че почти няма влизащи на наша територия пътници от южната ни съседка, на пункта Капитан Андреево продължават дежурствата на здравните екипи, които следят за пътници със съмнителни признаци на коронавирус.

  Товарният трафик продължава да върви, макар и трудно.

  Изключително интензивен е той на границата между България и Турция тази сутрин. Има опашка от над 20 километра на входа на българския митнически пункт Капитан Андреево. Пунктът работи на пълен капацитет за обработка на камионите. През изминалото денонощие през ГКПП Капитан Андреево са преминали 1784 тежкотоварни превозни средства. От тях обработените на „вход” в  България от Турция са 976, посочи Диана Маркова от Митническото звено в Свиленград. На турската граница се извършва задължително термометриране на всеки шофьор, влязъл в страната, което допълнително забавя движението.

  Трасето на изход  и на ГКПП Лесово  също е с тежък трафик от камиони. Обработените товари там за последните 24 часа са 613, 343 са на вход.

  По данни от Министерството на външните работи за приложените мерки в Турция  по отношение на международните шофьори на камиони се предвиждат за тези, които са граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг и Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия.

  Шофьорите, които са граждани на трети страни и които са били в една от тези държави през последните 14 дни, ще бъдат поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и след  медицинска проверка, ако при нея се  потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите ще бъдат допускани на турска територия.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   До
   До Кмета
   20 -1
   10:46, 19 мар 2020
   Спрете движението на съгражданите от маалата по града!
   Спешно!
   • Вс
    Всб
    10 -1
    11:46, 19 мар 2020
    Всички които познават приятели близки комшии случайни които са се завърнали от рискови места по севета незабавно да сигнализират заразата идва от вънка ане да се разхождат на въна и да ясеят това е подс
  • 2
   Оп
   оп
   10 -2
   12:13, 19 мар 2020
   Община полиция да мине и разлепи бележки на всеки вход който не спазва карантина глоба на някой хора още им се струва майтап иса безодговорно смели

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини