От х:

Днес в x:

17 °C

Турция затвори границата си за пътници и коли от България, минават само камионите

Изображение 1 от 2

  От 00:00 часа днес Турция затвори границите си за пътуващи от България и Гърция.

  Не могат да преминават коли, автобуси, микробуси, не се допускат и пешеходци. От България за Турция могат да минават само турски граждани. Мерките, наложени от турските власти, са свързани с ограничението за разпространение на коронавирус.

  Въпреки че на нашата граница няма ограничение за преминаването на турски граждани, пътникопотокът и в тази посока е замрял. Турските власти не пускат свои граждани към нашата страна. Има пропускателен режим единствено за български граждани, които се прибират, обясни началникът на ГКПП Капитан Андреево Емил Гочев. Въпреки че почти няма влизащи на наша територия пътници от южната ни съседка, на пункта Капитан Андреево продължават дежурствата на здравните екипи, които следят за пътници със съмнителни признаци на коронавирус.

  Товарният трафик продължава да върви, макар и трудно.

  Изключително интензивен е той на границата между България и Турция тази сутрин. Има опашка от над 20 километра на входа на българския митнически пункт Капитан Андреево. Пунктът работи на пълен капацитет за обработка на камионите. През изминалото денонощие през ГКПП Капитан Андреево са преминали 1784 тежкотоварни превозни средства. От тях обработените на „вход” в  България от Турция са 976, посочи Диана Маркова от Митническото звено в Свиленград. На турската граница се извършва задължително термометриране на всеки шофьор, влязъл в страната, което допълнително забавя движението.

  Трасето на изход  и на ГКПП Лесово  също е с тежък трафик от камиони. Обработените товари там за последните 24 часа са 613, 343 са на вход.

  По данни от Министерството на външните работи за приложените мерки в Турция  по отношение на международните шофьори на камиони се предвиждат за тези, които са граждани на Германия, Испания, Франция, Дания, Швеция, Норвегия, Австрия, Белгия, Нидерландия, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея, Япония, Италия, Тайланд, Хонконг и Сингапур да бъде отказван достъп до турска територия.

  Шофьорите, които са граждани на трети страни и които са били в една от тези държави през последните 14 дни, ще бъдат поставяни под карантина до изтичане на 14-дневния срок. След приключването на карантинния период и след  медицинска проверка, ако при нея се  потвърди липсата на симптоми на вируса, шофьорите ще бъдат допускани на турска територия.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   До
   До Кмета
   20 -1
   10:46, 19 мар 2020
   Спрете движението на съгражданите от маалата по града!
   Спешно!
   • Вс
    Всб
    10 -1
    11:46, 19 мар 2020
    Всички които познават приятели близки комшии случайни които са се завърнали от рискови места по севета незабавно да сигнализират заразата идва от вънка ане да се разхождат на въна и да ясеят това е подс
  • 2
   Оп
   оп
   10 -2
   12:13, 19 мар 2020
   Община полиция да мине и разлепи бележки на всеки вход който не спазва карантина глоба на някой хора още им се струва майтап иса безодговорно смели

  Хороскоп за 15.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
  15 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
  15 юли 2020
  Последни новини