От х:

Днес в x:

10 °C

Няма проби за коронавирус от Хасково за последните два дни. Има готовност за епидемия

Изображение 1 от 2

  От Хасковска област няма проби, изпратени през последните два дни, които да се чакат за резултат за коронавирус, съобщи директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

  През миналата седмица е имало пет проби на пациенти от региона, които са отрицателни.

  Няма подадени сигнали от Многопрофилната болница в областния град, за която е разпоредено да приема пациентите  със съмнение за заразата, за някакви проблеми.

  Инфекциозното отделение в областната клиника е от 25 легла, които за момента са запълнени на половина, предимно от болни с хепатит А и чревни инфекции. .При необходимост  Многопрофилната болница в Хасково може да разкрие още две  помещения-в АГ блока и в Очното с допълнителни 129 места при епидемия от КОВИД-19.

  По границата продължава термометрирането на преминаващите  пътници, идващи от четири държави, в които има  висока заболеваемост на коронавирус.

  За денонощните дежурства по границата с Турция на разкрития на ГКПП Капитан Андреево здравен пункт  има осигурени екипи от РЗИ Хасково, МБАЛ Харманли, МБАЛ Свиленград, МБАЛ Хасково АД, СБАЛПФЗ Хасково и СБПРЛ Любимец.

  РЗИ Хасково разполага с 11 безконтакти термометри за осъществяване на термометриране на лица, завърнали се от рискови райони на ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   На
   нама нама
   7 -1
   11:29, 8 мар 2020
   нЯма... може да пускате статиите през филтъра за коментарите - откриват "непознати" думи ;-)
   • Би
    Билкар
    1 -1
    22:19, 8 мар 2020
    Бая за урки, страх, три вида черна и два вида бяла магия. Лекувам хемороиди и корона вирус.
  • 2
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   13 -9
   11:44, 8 мар 2020
   Ако нещо стане на близките ми , лично ще изчистя града от Мутри и Бейове
   • Ми
    Митю Пищова
    8 -8
    11:55, 8 мар 2020
    Първо си купи тоалетна хартия и после си чисти червата.
  • 3
   Ху
   Хулиган
   13 -8
   12:14, 8 мар 2020
   Ще има, ще има. До три дни ще пламнем! Вируса е генно инженерство! Ориентира се да заразява хора с много пари! По миризмата ги намира! Надуши ли ГРОБ се активира!
  • 4
   За
   Заинтересован
   15 -1
   12:30, 8 мар 2020
   Защо точно в АГ блока да се разкрие помещение?
   • Пъ
    Пънаетюф Въчу
    9 -3
    15:50, 8 мар 2020
    Закоту така рече лично кметя Станислав и неговия екип от експерти.
    Рече и отсече.
   • Аз
    Аз
    5 0
    18:37, 8 мар 2020
    Същото важи и за Очното при положение, че един от входовете за заразяване с вируса са именно очите.
    Постоянно ни казват да не си пипаме лицето, да носим маски и очила, но дали общината или МБАЛ ще осигурят предпазни очила поне за там...
  • 5
   За
   Заинтересован
   30 -2
   12:39, 8 мар 2020
   Фактът, че първите два случая в България нито са пътували в чужбина, нито са имали контакт с пътували означава, че в страната има скрита епидемия - болните може да са хиляди, не е изключено да има и в Хасково...
  • 6
   Не
   не се плашете
   19 -1
   13:30, 8 мар 2020
   Вирусът е тук сигурно отдавна.Сега само го намериха.Като направят проби на тези дето лежат с бронхопневмония в болницата и тук ще намерят вируса.
  • 7
   Ба
   Бай Ставри
   16 -2
   13:37, 8 мар 2020
   Пийте ракия! Аз всяка вечер се „имунизирам“ с домашна гроздова.
  • 8
   Гю
   Гюро
   16 -2
   16:01, 8 мар 2020
   Шегата настрана, но аз като работодател на кмета (гласоподавател и стриктен данъкоплатец) искам да попитам каква е неговата визия за общината в тази обстановка, какви мерки е разпоредил лично той, осигурил ли е дезинфектанти и защитни маски...
   Какви са дългосрочните ефекти на вируса върху развитието на общината и как ще се компенсират загубите? Доколко си спомням обещаваше много да работи.
  • 9
   До
   До Гюро
   12 -3
   16:10, 8 мар 2020
   Гюро, Гюро,
   Теле си ти и кат вол ше си умреш.
   От умрял писмо и ут Станко стратегия. Ни четеш ли тука, той тия дене ходи от софра на софра и на снимките са оглява кат парясница на курорт. Ни му е до стратегии.
   Железан
  • 10
   Станчо много тъ пъ то и стратегия .

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини