От х:

Днес в x:

14 °C

Няма проби за коронавирус от Хасково за последните два дни. Има готовност за епидемия

Изображение 1 от 2

  От Хасковска област няма проби, изпратени през последните два дни, които да се чакат за резултат за коронавирус, съобщи директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

  През миналата седмица е имало пет проби на пациенти от региона, които са отрицателни.

  Няма подадени сигнали от Многопрофилната болница в областния град, за която е разпоредено да приема пациентите  със съмнение за заразата, за някакви проблеми.

  Инфекциозното отделение в областната клиника е от 25 легла, които за момента са запълнени на половина, предимно от болни с хепатит А и чревни инфекции. .При необходимост  Многопрофилната болница в Хасково може да разкрие още две  помещения-в АГ блока и в Очното с допълнителни 129 места при епидемия от КОВИД-19.

  По границата продължава термометрирането на преминаващите  пътници, идващи от четири държави, в които има  висока заболеваемост на коронавирус.

  За денонощните дежурства по границата с Турция на разкрития на ГКПП Капитан Андреево здравен пункт  има осигурени екипи от РЗИ Хасково, МБАЛ Харманли, МБАЛ Свиленград, МБАЛ Хасково АД, СБАЛПФЗ Хасково и СБПРЛ Любимец.

  РЗИ Хасково разполага с 11 безконтакти термометри за осъществяване на термометриране на лица, завърнали се от рискови райони на ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   На
   нама нама
   7 -1
   11:29, 8 мар 2020
   нЯма... може да пускате статиите през филтъра за коментарите - откриват "непознати" думи ;-)
   • Би
    Билкар
    1 -1
    22:19, 8 мар 2020
    Бая за урки, страх, три вида черна и два вида бяла магия. Лекувам хемороиди и корона вирус.
  • 2
   Ам
   АмериканскиХойКосмат
   13 -9
   11:44, 8 мар 2020
   Ако нещо стане на близките ми , лично ще изчистя града от Мутри и Бейове
   • Ми
    Митю Пищова
    8 -8
    11:55, 8 мар 2020
    Първо си купи тоалетна хартия и после си чисти червата.
   • Да убиеш Човек е лесно. Все едно че съм на лов за елени в Багдад
  • 3
   Ху
   Хулиган
   13 -8
   12:14, 8 мар 2020
   Ще има, ще има. До три дни ще пламнем! Вируса е генно инженерство! Ориентира се да заразява хора с много пари! По миризмата ги намира! Надуши ли ГРОБ се активира!
  • 4
   За
   Заинтересован
   15 -1
   12:30, 8 мар 2020
   Защо точно в АГ блока да се разкрие помещение?
   • Пъ
    Пънаетюф Въчу
    9 -3
    15:50, 8 мар 2020
    Закоту така рече лично кметя Станислав и неговия екип от експерти.
    Рече и отсече.
   • Аз
    Аз
    12 0
    17:50, 8 мар 2020
    Абсурдно и НЕчовешко е да се настаняват инфекциозно болни пациенти в АГ-то. Толкова ли мозъчните тръстове, които са "помислили" за "справяне" с проблема в този град, не могат да помислят за разкриване на допълнителни места другаде?
   • Аз
    Аз
    5 0
    18:37, 8 мар 2020
    Същото важи и за Очното при положение, че един от входовете за заразяване с вируса са именно очите.
    Постоянно ни казват да не си пипаме лицето, да носим маски и очила, но дали общината или МБАЛ ще осигурят предпазни очила поне за там...
  • 5
   За
   Заинтересован
   30 -2
   12:39, 8 мар 2020
   Фактът, че първите два случая в България нито са пътували в чужбина, нито са имали контакт с пътували означава, че в страната има скрита епидемия - болните може да са хиляди, не е изключено да има и в Хасково...
  • 6
   Не
   не се плашете
   19 -1
   13:30, 8 мар 2020
   Вирусът е тук сигурно отдавна.Сега само го намериха.Като направят проби на тези дето лежат с бронхопневмония в болницата и тук ще намерят вируса.
  • 7
   Ба
   Бай Ставри
   16 -2
   13:37, 8 мар 2020
   Пийте ракия! Аз всяка вечер се „имунизирам“ с домашна гроздова.
  • 8
   Гю
   Гюро
   16 -2
   16:01, 8 мар 2020
   Шегата настрана, но аз като работодател на кмета (гласоподавател и стриктен данъкоплатец) искам да попитам каква е неговата визия за общината в тази обстановка, какви мерки е разпоредил лично той, осигурил ли е дезинфектанти и защитни маски...
   Какви са дългосрочните ефекти на вируса върху развитието на общината и как ще се компенсират загубите? Доколко си спомням обещаваше много да работи.
  • 9
   До
   До Гюро
   12 -3
   16:10, 8 мар 2020
   Гюро, Гюро,
   Теле си ти и кат вол ше си умреш.
   От умрял писмо и ут Станко стратегия. Ни четеш ли тука, той тия дене ходи от софра на софра и на снимките са оглява кат парясница на курорт. Ни му е до стратегии.
   Железан
  • 10
   Станчо много тъ пъ то и стратегия .

  Хороскоп за 31.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  31 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  31 мар 2020
  Последни новини