От х:

Днес в x:

Дават Хаджииванов на ДАНС

Бившия кмет на Димитровград Димитър Хаджииванов ще бъде даден на прокурор, оповести общинският съветник от Димитровград Петър Томов. Той е председател на временна комисия, назначена от настоящия градоначалник Стефан Димитров. Тя разследва законосъобразността на масите на димитровградския пазар. По думите на шефа на комисията са открити огромен брой нарушения в периода 2000-2008-а година. Бяха посочени някои от тях - неправилно разположени маси, рекламни пана и билбордове в зоната на пазара. Останалото било следствена тайна.

Материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура Хасково и на ДАНС. Повече светлина по предполагаемите нарушения внесоха двама бивши пазарджии от ликвидираната вече първа редица на димитровградския пазар. Според тях предишната управа на пазара им е искала пари на ръка за разполагане на масите. Петра Иванова от Хасково, която от 8 години продава на димитровградския битак, съобщи, че месечно са им прибирали по 8 лв. за ток. По наредба пазарджиите нямат право да електрифицират масите си.

Временната комисия ще поиска разширяване пълномощията си за да обследва целия период на пазара и в мандатите на Хаджииванов, и на тези преди него.
Димитър Хаджииванов е регистриран под номер едно в пропорционалната листа на ЛИДЕР за парламентарните избори. Той не бе открит днес за коментар.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини