От х:

Днес в x:

Уловените мигове на Мехмед Азиз

Галерия „Лицо" е домакин на петнадесетата изложба на фотографа Мехмед Азиз, фотокореспондент на БТА – Пресфото за Разградска област. „Мигове от Лудогорието" включва репортажни снимки, портрети и пейзажи, правени през последните години.

Откриването на изложбата е от 18 часа днес, 10 юни, 15 дни ще остане тя в галерията.

Репортажните снимки на Мехмед Азиз казват много от пръв поглед и още повече при всеки следващ. В неговите уловени мигове струи светлина, а присъствието е наситено и искрено. Прелитащи птици, небеса и облаци, млади или носещи отпечатъка на годините човешки лица, куриозни ситуации има в 20-те фотографии, изложени в „Лицо"

Мехмед Азиз показва фотосите си в Хасково по покана на колегата си Златко Латев.

Сред многото награди и участия, с които може да се гордее след близо 35 години зад обектива, Мехмед Азиз особено акцентира на Worldpressphoto в Амстердам, Холандия. Той е сред 20-те български фотографи, чиито работи са приети за участие. Интересна история разказва и за портрета на момиче в носия, който е на плаката на изложбата. С тази снимка е бил поканен да участва в изложба на Академията по изящни изкуства в Истанбул, оказва се единствения чужд фотограф сред участниците, а поканата получава след като качва работите си на сайта им.

Любопитни и майсторски снимки на Мехмед Азиз неведнъж са ставали топ снимки на деня в Пресфото БТА - те се публикуват на видно място в сайта на БТА, виждат се от цял свят и попадат в световния фотообмен. Фотографът се оказа запален по мрежата – негови работи могат да се открият на phото.nеt , photo.cult.bg, usefilm.com, webshot.com, photosig.com, photo-forum.net и други.

Интернет вариант на изложбата той е подготвил на http://www.pbase.com/migove_haskovo
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини