От х:

Днес в x:

Част от термопластичните знаци се разпадат, фирмата обеща 5 години гаранция?

    Част от термопластичните знаци, поставени през месец октомври 2019г. в Димитровград, са повредени, сигнализираха наши читатели.

    Монтират пътни знаци върху асфалта в Димитровград

    Знаците бяха монтирани върху асфалта отктомври месец миналата година, а за това, че са започнали да се показват дефекти по положената термопластична маркировка, получихме сигнали още в края на ноември месец. Към днешна дата, по-голяма част от иновативната маркировка е повредена.

    В най-лошо състояние е знакът на улица "Хасковска", първият на платното за идващите от Хасково автомобили. Вероятно е засегнат най-много поради засиления трафик по пътното платно и множеството преминаващи тежкотоварни автомобили в посока Стара Загора. Голяма част липсва и от слеващия след него знак, малко преди кръговото на околовръстния път. Забелязахме повредени знаци и по бул. Трети март", на платното от спортна зала "Младост" към кръговото на водната кула, както и на други места. В същото време има и такива, които са запазили напълно целостта си и от които не липсват части и видимо не са повредени.

    Софийската фирма изпълнител, която монтира иновационните светлоотразителни пътни знаци, гарантира 5-годишна гаранция. "Те са с високо качество и издръжливост, а също и с минимална гаранция поне 5 години", коментира Мирослав Стойков от фирмата, полагаща маркировката по време на нейното монтиране. Знаците са поставени на 7 места по пътната мрежа на града с интензивен трафик и целта е да се засили вниманието на шофьорите.

    По повод дефектиращите термопластични знаци, кметът Иво Димов заяви, че фирмата-изпълнител е уведомена по надлежния ред и се очаква дружеството да отстрани дефектите, които са настъпили. Също така Димов заяви, че на дружеството не му е изплатена сумата за полагането на термопластичната маркировка и тя няма да бъде платена докато не отсранят дефектите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Го
      Гошо
      3 -1
      14:56, 31 яну 2020
      Защо не пишете коя е тази фирма? Същата работа като да кажете има отровно кисело мляко в търговската верига на ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ.
      Кмета да им дърпа ушите на тези накадърници, ще гарантират 5 години, че и много повече а започват да се разпадат след 5 седмици.
    • 2
      Пе
      Пешко
      1 -11
      18:47, 31 яну 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Фр
        Френго
        9 -1
        19:24, 31 яну 2020
        Ти нормален ли си бе, кой ще излезе на платното на Хасковска за да чопли знак и после ще обикаля града да чопли осталите, приказваш пълни глупости. Явно не са качественно поставени!
      • Az
        az
        3 0
        08:41, 1 фев 2020
        Пешко много филми гледаш
    • 3
      Ха
      ХА-ХА-Ха
      3 0
      08:28, 1 фев 2020
      Обещали!!!
      Обещанията важат до усвояване на средствата!!!
    Последни новини