От х:

Днес в x:

Върховна прокуратура проверява маркировката по пътищата

Върховната административна прокуратура стартира проверка за законността по спазване на Закона за пътищата и подзаконови нормативни актове, съобщава ВАП.

Прокурорите ще проверят как се изпълняват две наредби за сигнализация на пътищата с маркировка - Наредба № 18 от 23 юли 2001 г. и Наредба № 2 от 2001 г. Изпълнението трябва да се контролира от председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" - за републиканските пътища и от кметовете на общини - за общинските пътища.

Магистратите от ВАП ще гледат доколко са видими пътните знаци и другите средства за сигнализиране. При проверката ще видят и доколко маркировката съответства на нормативните условия. Ако има отклонения от тях, следва спешно да се поднови, пише ВАП.

Срокът на проверката е двумесечен. През юли във ВАП ще се получи обобщена информация за пътната маркировка, нарушенията, предприети действия и издадените актове.

Целта на проверката е осигуряване на необходими предпоставки за безопасно и удобно движение по републиканските и общинските пътища, особено в летния период на засилено използване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини