От х:

Днес в x:

Стартира петиция с искане за обновяване на маркировката по стария път от Хасково към Кърджали

    Онлайн петиция стартира за подновяване на пътната маркировка по стария път от Хасково към Кърджали. Подписката обхваща два участъка: Хасково-Манастир-Малево-Корен и Манастир-Книжовник-Маслиново.

    Инициаторът на кампанията е Галина Радославова, която живее в хасковското село Книжовник. Пред eTV тя  казва, че ежедневно пътува с автомобил или мотор от селото до областния град и придвижването по участъка с компрометирана маркировка, е рисковано, особено нощно време. За влошаване на видимостта допринасят и честите мъгли в района, през който преминават две реки.

    Както тя, така и много от останалите жители на  Книжовник потвърждават, че маркировката в селото липсва от години и това създава предпоставки за пътни инциденти. Споделят, че в района често стават катастрофи и  по  участъка на места могат да се видят останки от разбити автомобили.

    „За повишаване на безопасността на движение за пътуващите, настояваме в най-кратки срокове да се поднови пътната маркировка в посочените участъци“, пише в петицията.

    В отговор на недоволството от  „Пътна инфраструктура“ посочиха, че хоризонталната пътна маркировка в участъците Хасково-Манастир и Долно Войводино-Манастир действително липсва на места, а една от причините за това са химически материали за обработка на настилките, които се използват през зимата и я изхабяват.

    За двата републикански пътя има одобрено задание за полагане на хоризонтална пътна маркировка, което ще бъде извършено след края на зимния сезон. В тези участъци има образувани деформации по асфалтовата настилка, които ще се отстранят след започване на строителния сезон. След изкърпването на отсечките ще бъде положена и новата маркировка. През 2020 година е положена хоризонталната пътната маркировка по трасетата, която и в момента регулира движението. В участъците няма премахнати вертикални пътни знаци след пътно-транспортни произшествия. Вертикалната сигнализация отговаря на постоянната организация на движение по отсечките, информират от АПИ.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Га
      галя
      4 -2
      21:49, 24 фев 2024
      аз искам маркировка на старият път за пловдив. други не ме интересуват.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини