От х:

Днес в x:

Вижте наградените ученици и училища в конкурса, посветен на родопските народни будители

Изображение 1 от 3

    „Не само с поощрителна награда, но и с цялото си сърце се включваме в това събитие!“, каза областният управител Недялко Славов на церемонията по награждаване на победителите в ученическия конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“ и допълни,че сериозният интерес към конкурса показва колко будни са младите хора и какъв интерес имат към историята на Родопите.

    Славов връчи специалната награда на Областния управител на област Смолян на Николай Шукеров от 11 клас в СУ „Св.св. Кирил и Методий“-в Рудозем и поздрави всички 42-ма участници в конкурса.

    Конкурсът бе обявен на 1 ноември м.г., а от региона със свои разработки участваха 42-ма ученици от VIII до XII клас в училища от общините: Смолян, Баните, Златоград, Доспат, Мадан, Рудозем, Неделино и Чепеларе. Творбите им са оценени от жури в състав: Валя Василева – директор на РИМ „Стою Шишков“-Смолян, Милена Рашкова – учител по Български език и литература, Ирена Недева – учител по Информационни технологии.

    Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, беше връчена лично от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов на Виктория Барчинкова, ученичка от XII „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-в Смолян. Поощрителни награди получиха Мартин Чавдаров от XII „г“ клас в ЕГ „Иван Вазов“ в Смолян и Ирина Сидерова от VIII „б“ клас при СУ „Антим I“ в Златоград.

    Мария Семерджиева – началник на РУО-Смолян, заедно с евродепутатът Асим Адемов връчиха награди и грамоти на директорите на училищата с най-много включили се в конкурса ученици – ПГИ „Карл Маркс“ в Смолян и СУ „Антим I“в Златоград.

    Ръководители на регионални институции дадоха свои специални награди, а всички, 42-ма ученика, получиха грамоти за активно и успешно участие в конкурса.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини