От х:

Днес в x:

Община Хасково ще има безплатен интернет

Безплатни зони с интернет ще има в община Хасково. Те ще се изградят по програма WiFi4EU, която цели насърчаването на интернет свързаността в местните общности. Финансирането е осигурено от Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия. Чрез механизма ще се предостави висококачествен интернет достъп на граждани и посетители на ЕС чрез безплатни точки за безжичен достъп на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове.

Община Хасково е одобрена на третия конкурс по програмата, съобщиха от кметството.

Общината ще получи ваучер за 15 хиляди евро. Местата с безплатен интернет тепърва ще станат ясни.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Jh
    JHB
    7 -7
    14:54, 25 окт 2019
    Хареса ми изречението - граждани и посетители на ЕС. Знам че е печатна грешка и е трябвало да пише посетители ОТ ЕС, но пък ми дава възможност да напомня - Да, Хасково е в ЕС, не го забравяйте и се гордейте с това вместо да хленчите. Нищо по-добро не се е случвало на града ни от 1000 години насам!!!
    • Jh
      JHB
      7 -3
      14:56, 25 окт 2019
      А пък ако не е грешка - поздравления за това изречение. Много хора все още не разбират че България е ЕС и ЕС е България.
  • 2
    Оставете правописните грешки, а да коментираме новината!
    Тази безплатни новини са самореклама!
    Който излъчва безплатно вайфая иска първо да хресаш логото му преди да те включи и по този начин вдигаш рейтинга му в търсачки и други хуйни за интернет пространството. Освен това битрейда ще е няколко КА, тоест за да се отвори опрадалена страница ще ви трябват от 3 до 5 минути време! Изпитан номер ! Макавето му е майката!
    Между другото , ако си спомняте ескома се хвалеха в пресата преди 6 тодини, че ще има поне 5 точки на безплатен вайвай интернет из Хасково града за техни абонати? ! Къде е бре ескомци този безплатен вайфай? Мустакатия дерибей ви оряза показно няколко кабела и всичко приключи!!!
    И сега предизборно областния явно нещо ви е обещал, ако спечели изборите да се налеят нейде парички за ...... нечий джоб!!!

    Хасковлии , Внимавайте как ще гласувате!
Последни новини