От х:

Днес в x:

Хасковлии: Коли и велосипеди се разбиват в шахти без капаци по Кърджалийска

    Коли и велосипеди се разбиват в шахти без капаци по Кърджалийска, сигнализираха читатели на Haskovo.net.

    Съоръженията се намират малко под и над кръстовището с улица "Бачо Киро" в областния град. Едната шахта е покрита с метална решетка, която е на 7-8 см под нивото на пътната настилка, а на другата изобщо няма нищо. Работещите в близките обекти я обезопасили, поставяйки върху нея автомобилна гума и пластмасов стол.

    "Преди 3-4 месеца маркирахме шахтата, защото тука често шофьорите си чупят колите", заяви собственикът на близкия имот Мустафа Халим.

    Преди дни велосипедист пропаднал в дупката, тъй като по време на движение кола го изтикала максимално вдясно и той хлътнал вътре. За щастие останал невредим. Той настоява да се вземат мерки за обезопасяване на шахтите по натоварения булевард, защото се опасява, че може да стане по-голяма беля.

    Живеещите наоколо пък се жалваха, че всички шахти по булеварда са доста под нивото на асфалта, което също създава предпоставки за инциднети.

    Зам.-шефът на "Екопрогрес" Гюнай Юсуф заяви, че ще изпрати служители на общинското предприятие да проверят ситуацията. Той допълни, че ще проучат собствеността на шахтите и ако са общински, ще поставят метални капаци. "Ако не са наши, ще предадем за проблема на колегите от ВиК", допълни Гюнай Юсуф. Той каза още, че се разминава нивото на шахтите и пътната настилка в резултат на полаганите слоеве асфалт през годините. Допълни, че поетапно повдигат нивото на съоръженията в града.

    Преди дни пък млада жена пострада при стъпване в дупка на улица "Драгоман". Работещите наоколо предположиха, че там също може да има шахта, но от години дупката е засипана с пръст. Те настояват ямата да се обезопаси, защото там често стават инциденти.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      00
      001
      22 0
      13:27, 27 авг 2019
      Ситуацията е същата и на бул. Илинден както и на бул. България от край до край!!!!!!
    • 2
      Ва
      Васко
      16 0
      13:43, 27 авг 2019
      Да погледнат и тези които са по бул. България. Пет слоя асфалт и никакво повдигане на шахти. Щото се бачка на парче.
    • 3
      Гр
      Гражданин
      24 -5
      16:17, 27 авг 2019
      От заспал кмет и некомпетентна общинска администрация какво очаквате?
    • 4
      Dz
      Dzakardo
      0 -5
      22:33, 27 авг 2019
      Да ти сложа два пръста Виж коментара
    • 5
      Ка
      кауни прости
      2 0
      08:49, 28 авг 2019
      трайте си и така ще бъде и след 20 год. За това, че се повдига нивото на шахтите поетапно, и за това че било много трудоемко и изисквало време го слушам от 2011 год. още от предния кмет. За времето до сега, сами разбирате, колко шахти има повдигнати......кучето си лае, кервана си върви......трайте си още.
    • 6
      Ac
      Acho
      2 0
      09:52, 28 авг 2019
      Аз пък чух от работник, че имат устни указания да им слагат по края асфалт, да ги блокират по този начин, че да не ги крадат..
    • 7
      Ма
      МАНГО
      0 0
      10:28, 28 авг 2019
      А за кратера с дълбочина 30 см. пред магазина на мебели КАМБО нещо ще направят ли?
    Последни новини