От х:

Днес в x:

Шахти без капаци дебнат минувачите край училището в с.Малево

Изображение 1 от 3

    Отворени шахти край училищния двор в село Малево застрашително чакат жертви. Хора от селото сигнализираха за проблема. Двата зеещи отвора са опасни защото не се виждат от тревите, а само след месец и децата се връщат в класните стаи. Местните  се опасяват, че някой може да пострада, но тогава и да се реагира ще е "както обиктовено става "след дъжд качулка".

    „Проблемът е отдавна, капаците се крадат и се предават за скраб. В детската градина преди време изчезваха непрекъснато. Преди 5-6 години дори хванаха крадци на капаци от шахти и нищо – с условна присъда се отърваха.“, каза кметът на селото Михаил Михайлов. А в детската градина накрая се принудили да циментират капаците, за да не изчезват. Сега е проблем, когато се налага отваряне на шахтите.

    Според селският управник общинското предприятие по поддръжката на инфраструктурата „Екопрогрес“ трябва да се погрижи за възстановяването на липсващите капаци на шахтите край училището. „Ние селските кметове няма как да реагираме!Не 20 лева, а 20 стотинки нямаме собствен бюджет. Иначе бих се справил с този проблем бързо“, коментира кметът на Малево като повдигна отново една дълго отворена тема, за която управниците на малките населени места лобират отдавна-да имат собствен бюджет в рамките на общинския. Засега обаче усилията им удрят на камък.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      По - страшни сме ний Гробарките
      дето ***** Народа с писалките :))))
    • 2
      Щ
      Щ
      7 0
      15:01, 14 авг 2019
      Щом са хванали крадците за си възстановят това което са откраднали.
      Каква вина имат хората със страх да минават покрай тези шахти.
    • 3
      Гр
      Грую
      9 0
      18:09, 14 авг 2019
      То не само липсващи капаци на шахти, ами всички улици в селото са дупка до дупка! Голямо село, ама изоставено до немай къде, резил!
    • 4
      Ди
      Дид
      4 -1
      05:16, 15 авг 2019
      Ами тоя кмет освен да дъвчи дъвка като разпасана крава е хубаво и да свърши някоя и друга работа ...удушен пумак!!!
    • 5
      Ас
      аскувлия
      3 0
      09:04, 15 авг 2019
      ма тва улица ли е, тротоар ли, кър ли е, пасище ли?
    • 6
      За
      запознат
      5 0
      09:13, 15 авг 2019
      Ам другите села отде намират пари да поддържат в приличен вид и улици, и тротари и всичко, а? Те какъв бюджет имат? Ама кметовете са активни и действат, щото хората с хубаво да ги помнят...
    Последни новини