От х:

Днес в x:

Опел блъсна жена на Кърджалийска до изтрита пешеходна пътека

    71-годишна жена е блъсната от лек автомобил Опел Зафира в Хасково днес следобед.

    Колата била шофирана от мъж на средна възраст от хасковското село Войводово. Той обясни, че идва откъм улица "Бачо Киро". На кръстовището с булевард "Освобождение" /Кърджалийска/ тръгнал да прави ляв завой в посока изхода на града, но видимостта му била ограничена заради изчакващ на кръстовището микробус. В този момент възрастната жена била блъсната и паднала на земята. Тя е откарана в хасковската болница със съмнение за счупване в рамото.

    Водачът на колата коментира, че не разбрал как точно е станал сблъсъка. Той не беше наясно дали изобщо е докоснал пешеходката с колата си. Поясни обаче, че жената е тръгнала да пресича малко след огражденията, близо до изтритата пешеходна пътека, от която едва личаха следи по пътното платно.

    На мястото на инцидента имаше полицаи за изясняване причината за инцидента и установяване къде точно е станал. Алкохолната проба на водача не е отчела промили. Заради катастрофата движението в района беше временно затруднено.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ка
      Кара танас
      33 0
      17:57, 2 дек 2019
      Много пешеходни пътеки са трагедия!
    • 2
      Го
      гост
      23 -6
      18:08, 2 дек 2019
      Сега пък да не вземете да го осъдите. Жената не се знае от къде се е появила на изтрита пътека. И не се знае дали сама не е паднала, а може да си е дошла така със счупено рамо. Изобщо трагедия си е нашето правораздаване и цялата система.
    • 3
      За
      Запознат
      21 -4
      18:16, 2 дек 2019
      Пешеходката е виновна, защо не пресича по пешеходната пътека която е в близост от 1 метъра и прескача заградителните парапети,

      ЗДВП Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:
      1. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2017 г., в сила от 26.01.2017 г.) преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с приближаващите се пътни превозни средства;
      2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;
      3. да спазват светлинните сигнали и сигналите на регулировчика;
      4. да не преминават през ограждения от парапети или вериги.
      (2) Извън населените места и по двулентовите двупосочни пътища в населените места, когато в близост до пешеходците няма пешеходна пътека, те могат да пресичат платното за движение и извън определените за това места, като при това спазват правилата по ал. 1, т. 1, 2 и 4.
      • Ре
        Реалист
        20 -2
        18:48, 2 дек 2019
        Задължение на пешеходците е да пресичат в рамките на пешеходната пътека, т.е ако са и 10 см. извън очертанието и, те са виновни...
        Парадоксът в случая е, че живеем в абсурдистан, пешеходен светофар има, пътека няма..
        Вината трябва да бъде отнесена към общината и кмета, която не си е свършила задълженията по подръжка на инфраструктурата в рамките на града.
      • Ка
        Камен
        7 0
        22:00, 2 дек 2019
        А колко деца и стари хора бяха блъснати на пешеходната пътека .? В нормална Европейска държава блъскай пешеходец на пешеходна пътека тежко му горко .! Но в БГ .е нормално..
      • Jo
        John
        3 0
        09:58, 3 дек 2019
        абе, ти как си представяш 71 годишна баба да прескача заграждения, я малко по-сериозно!
    • 4
      Га
      Ганьо
      32 0
      18:45, 2 дек 2019
      Не знам кой прав и кой крив, но е безобразие пътната маркировка да е в такова безобразно състояние на това натоварено кръстовище, та тя дори липсва...изтрита е изцяло! Никъде няма пешеходна пътека, само в единия край на пътя има някакъв блед незабележим остатък от нея... Общината пак спи! Иначе са много будни, когато трябва да увеличат данъците, както онзи ден го направиха...
    • 5
      Ге
      Георги
      17 0
      20:00, 2 дек 2019
      Напълно съм съгласен с горния коментар ! Сега реално като няма пешеходна пътека как ще се разбере, дали удара е бил върху нея или извън нея ? Това обуславя и различна по вид и размер наказателна отговорност за извършителя на деянието ! Да не говорим, че ако имаше добре очертана и ярко оцветена пешеходна пътека, може би водача на автомобила щеше да е по-внимателен, а самия пешеходец щеше да върви точно по нея, а не някъде настрани ! В конкретния случай Община Хасково е голям длъжник и на двамата участници в птп-то ! Срам и позор ! Ако новата общинска администрация смята така да я кара от самото начало, нищо добро не я чака...
    • 6
      Тр
      Трагедие
      11 0
      22:29, 2 дек 2019
      Хасково е разруха цялата кърджалиска е в дупки като трасе е и раскопки
    • 7
      Ха
      Хасково
      7 0
      22:48, 2 дек 2019
      В понеделника, веднага след изборите, боядиса няколко пешеходни пътеки. Вече почти няма следа от тях.
    • 8
      To
      Tonich
      7 -1
      09:25, 3 дек 2019
      Този булевард, "Освобождение", няма ли да се асфалтира ? Между двете реки е пълна трагедия.... Къде е общината, или само гледа данъците на хората ?
    • 9
      Ко
      Кочо
      2 -1
      10:13, 3 дек 2019
      Коментарът за общинатае,че нов бърдак със стари +++++не става.Докога ще настъпваме мотиката съселяни...?
    • 10
      Ив
      Иван
      1 0
      10:26, 3 дек 2019
      Забелязвате ли как в последно време всички блъснати пешеходци са главно от коли Опел Зафира. Реално имат големи слепи точки където са гредите и това си е проблем, не че това оправдава някои или нещо, но си е предпоставка за такива злополуки.
    • 11
      Х
      Х
      0 0
      21:52, 3 дек 2019
      Пляс пляс педалите ръчно колело...
    Последни новини