От х:

Днес в x:

Хасковлии се чудят как да стигнат законно до домовете си

Изображение 1 от 5

    Жители на Хасково се чудят как да стигнат законно до домовете си с автомобил в квартал "Овчарски". За ситуацията сигнализира читател на Haskovo.net. Подателят на сигнала живее в района на Дом "Марина" и училище "Св. Паисий Хилендарски" и твърди, че няма как да се прибере законно с кола до жилището си, тъй като участъкът е опасан от двете страни със знаци, забраняващи преминаването на автомобили.

    По улица "Славянска" има знак "B2" - „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. По закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в района.

    С пътен знак "В1" е затворена за движение и съседната улица "Кресна", която е тупик и пресича "Славянска". Там е "Забранено влизането на пътни превозни средства". Знакът забранява движението на ППС в едната посока. Забраната не се отнасят за обществения транспорт. В този случай обаче обитателите нямат право да преминават с коли по отсечката, минаваща край училището.

    Случайно преминаващи шофьори също се чудеха откъде да минат законно. Те предлагат да се поставят допълнителни табели за улеснение на преминаващите.

    Не стана ясно обаче какво налага ограничение на движението в района. По закон пътните знаци се поставят след решение на Транспортна комисия към Община Хасково, но председателят не бе открита за коментар.

    Междувременно подателят на сигнала твърди, че често на "Славянска" чакат служители на КАТ и глобяват.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Гх
      гхг
      12 0
      18:55, 19 авг 2019
      този знак е поставен от преди поне 30 години
    • 2
      Г
      г
      11 0
      19:29, 19 авг 2019
      Въпреки че не живея в близост до тези улици, знаците винаги са ми правили впечатление. Никаква логика няма в разположението им. Още повече се питам защо сега се повдига въпроса като се има в предвид, че от много години са там...
      • Ма
        МАНГО
        7 -1
        20:19, 19 авг 2019
        Защото някой сега са го "опарили" - най-вероятно!
      • Ни
        Ник
        0 -2
        09:37, 20 авг 2019
        Знакът на ул. Кресна е нов!
    • 3
      97
      9786098-0
      6 -6
      20:44, 19 авг 2019
      Заптиета сигурно пазят някоя Фабрика за дрога или къщата на Мутра или Бей :)))
    • 4
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      12 0
      21:42, 19 авг 2019
      Много правилно коментира Михайлов късно вечер знака просто изчезва Но ние българите все много знаем но чакаме друг да свърши работата Ето казва Михайлов в Цигане махлеси знаци няма те огдавна са отишли във ВТОР суровини Зиганетата не се страхуват от полицията даваш му 10 лв и на сутринта знака го няма
      • Дя
        Дядо Георги
        3 -1
        13:07, 20 авг 2019
        Така трябва да се постъпи и с камерите на Тол системата. Някоя вечер младежи с маски да ги отрошат, като поставят нови пак да ги вчупят и така властта ще се откаже от този рекет. Ама ние търпим и затова ще плащаме. Само да бях по млад щях да забера някой приятел на моя акъл и да ги строшим. Навремето така са действали партизаните.
    • 5
      Гр
      градски
      9 0
      07:28, 20 авг 2019
      Седят там щото глобяват и вземат подаръци така хем изпълняват нормата хем джоба пълен. Пък и там сянката е добра. Тъпичките за друго не стават горките.
    • 6
      Aa
      AA
      10 0
      07:44, 20 авг 2019
      Питайте тъпата транспортна комисия . За какъв чеп и плащат .
    • 7
      Аз
      Аз
      2 0
      08:30, 20 авг 2019
      като гледам снимката, то въпреки знака, пешеходците също няма как да се движат законно. Надали някой от живеещите там се е трогнал от наличието на тези знаци!? Друг е въпроса за това доколко са уместни - има община, някой/и от живущите там оплакал ли се е или чака някой друг да дойде и да ги оправи (чисто по нашенски)?
    • 8
      Жи
      Живуща в района
      2 -1
      09:33, 20 авг 2019
      Ами то и в статията си е написано: знак В2 по закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в районна!!! Минавайки по ул. " Славянска", ако живеете в този район дефакто вие не нарушавате Закона. Най - вероятно сигнала е подаден от някой от родителите, чиетодете учи в Пайсии Хилендарски и полицаите са го глобили, защото той не е от живущите в района. Толкова са нагли родители, че дори и на нас, които в 5 се прибираме от работа, правят забележка, че се движим там и задръстваме пътя. Да не говорим, че ако махнат знаците и недай си Боже се случи инцидент с дете от училището ( защото те изкачат без грам да се огледат, все едно са в парка) пак виновна ще е пполицията, че не е опазила нечие дете... То май няма вариант, в който Бъгарина да е доволен...
    • 9
      Ре
      ревльовци
      1 -2
      10:30, 20 авг 2019
      вместо да ревете тука като девици за уй, до сега можехте 1000 пъти да решите проблема сами, ама сте много насрани и страхливи, ей тва е българското племе.
    • 10
      Ян
      Янков
      4 0
      10:58, 20 авг 2019
      Не, не сме "ревльовци" драги - напротив. Норманите българи спазват законите,плащат си данъците и така съществува държавата.Българинът е изряден платец, спазва всички правила , толерантен е ,но - както се казва - нормалните не оцеляват.
      Само че се дразним от факта, че много хора вече не зачитат държавността.Лошото е ,че същата тази държава, не взема мерки, за да може да съществува нормално.
      А колкото до поставените пътни знаци - сигурно сме държавата с най-много знаци, на глава от населението.
      Един пример само: пътувате от "Ханчето", през "Кенана" за града.Обърнете внимание, че на всеки пет метра има знак.Единият казва"разрешено изпреварването" , на пет метра след него ,друг знак забранява изпреварването.И между тях - знак за опасен завой. А както знаем, пътят е завой , след завой!
      Явно някой от печели много пари, от производството на указателни табели.
    • 11
      Ар
      Артик
      2 0
      11:55, 20 авг 2019
      Спите ли уважаеми зрители,спите!
    Последни новини