От х:

Днес в x:

9 °C

Хасковлии се чудят как да стигнат законно до домовете си

Изображение 1 от 5

  Жители на Хасково се чудят как да стигнат законно до домовете си с автомобил в квартал "Овчарски". За ситуацията сигнализира читател на Haskovo.net. Подателят на сигнала живее в района на Дом "Марина" и училище "Св. Паисий Хилендарски" и твърди, че няма как да се прибере законно с кола до жилището си, тъй като участъкът е опасан от двете страни със знаци, забраняващи преминаването на автомобили.

  По улица "Славянска" има знак "B2" - „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. По закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в района.

  С пътен знак "В1" е затворена за движение и съседната улица "Кресна", която е тупик и пресича "Славянска". Там е "Забранено влизането на пътни превозни средства". Знакът забранява движението на ППС в едната посока. Забраната не се отнасят за обществения транспорт. В този случай обаче обитателите нямат право да преминават с коли по отсечката, минаваща край училището.

  Случайно преминаващи шофьори също се чудеха откъде да минат законно. Те предлагат да се поставят допълнителни табели за улеснение на преминаващите.

  Не стана ясно обаче какво налага ограничение на движението в района. По закон пътните знаци се поставят след решение на Транспортна комисия към Община Хасково, но председателят не бе открита за коментар.

  Междувременно подателят на сигнала твърди, че често на "Славянска" чакат служители на КАТ и глобяват.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Гх
   гхг
   12 0
   18:55, 19 авг 2019
   този знак е поставен от преди поне 30 години
  • 2
   Г
   г
   11 0
   19:29, 19 авг 2019
   Въпреки че не живея в близост до тези улици, знаците винаги са ми правили впечатление. Никаква логика няма в разположението им. Още повече се питам защо сега се повдига въпроса като се има в предвид, че от много години са там...
   • Ма
    МАНГО
    7 -1
    20:19, 19 авг 2019
    Защото някой сега са го "опарили" - най-вероятно!
   • Ни
    Ник
    0 -2
    09:37, 20 авг 2019
    Знакът на ул. Кресна е нов!
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -2
   20:43, 19 авг 2019
   Когато народа е прост, Държавата е слаба! Стара поговорка. Сетили сте се след години “робство“ да роптаете! Все някой за нещо е виновен. Отиваш тази нощ, махаш знака, и утре Чобана и КАТ като пристигнат и.....кочана с глобите ще си го оставят в колата! Защо в “Република“ няма такива улици?
   • Жи
    живеещ там
    4 0
    22:03, 19 авг 2019
    Шот нема кой да плата
   • Г-
    Г-н Михайлов
    5 0
    23:01, 19 авг 2019
    Еееее тогава платай и мълчи!
   • На
    Нар
    1 0
    00:47, 20 авг 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • На
    Нар
    0 -1
    14:44, 20 авг 2019
    Що ми крийте коментара бе джендари
  • 4
   97
   9786098-0
   6 -6
   20:44, 19 авг 2019
   Заптиета сигурно пазят някоя Фабрика за дрога или къщата на Мутра или Бей :)))
  • 5
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   12 0
   21:42, 19 авг 2019
   Много правилно коментира Михайлов късно вечер знака просто изчезва Но ние българите все много знаем но чакаме друг да свърши работата Ето казва Михайлов в Цигане махлеси знаци няма те огдавна са отишли във ВТОР суровини Зиганетата не се страхуват от полицията даваш му 10 лв и на сутринта знака го няма
   • Дя
    Дядо Георги
    3 -1
    13:07, 20 авг 2019
    Така трябва да се постъпи и с камерите на Тол системата. Някоя вечер младежи с маски да ги отрошат, като поставят нови пак да ги вчупят и така властта ще се откаже от този рекет. Ама ние търпим и затова ще плащаме. Само да бях по млад щях да забера някой приятел на моя акъл и да ги строшим. Навремето така са действали партизаните.
  • 6
   Гр
   градски
   9 0
   07:28, 20 авг 2019
   Седят там щото глобяват и вземат подаръци така хем изпълняват нормата хем джоба пълен. Пък и там сянката е добра. Тъпичките за друго не стават горките.
  • 7
   Aa
   AA
   10 0
   07:44, 20 авг 2019
   Питайте тъпата транспортна комисия . За какъв чеп и плащат .
  • 8
   Аз
   Аз
   2 0
   08:30, 20 авг 2019
   като гледам снимката, то въпреки знака, пешеходците също няма как да се движат законно. Надали някой от живеещите там се е трогнал от наличието на тези знаци!? Друг е въпроса за това доколко са уместни - има община, някой/и от живущите там оплакал ли се е или чака някой друг да дойде и да ги оправи (чисто по нашенски)?
  • 9
   Жи
   Живуща в района
   2 -1
   09:33, 20 авг 2019
   Ами то и в статията си е написано: знак В2 по закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в районна!!! Минавайки по ул. " Славянска", ако живеете в този район дефакто вие не нарушавате Закона. Най - вероятно сигнала е подаден от някой от родителите, чиетодете учи в Пайсии Хилендарски и полицаите са го глобили, защото той не е от живущите в района. Толкова са нагли родители, че дори и на нас, които в 5 се прибираме от работа, правят забележка, че се движим там и задръстваме пътя. Да не говорим, че ако махнат знаците и недай си Боже се случи инцидент с дете от училището ( защото те изкачат без грам да се огледат, все едно са в парка) пак виновна ще е пполицията, че не е опазила нечие дете... То май няма вариант, в който Бъгарина да е доволен...
  • 10
   Ре
   ревльовци
   1 -2
   10:30, 20 авг 2019
   вместо да ревете тука като девици за уй, до сега можехте 1000 пъти да решите проблема сами, ама сте много насрани и страхливи, ей тва е българското племе.
  • 11
   Ян
   Янков
   4 0
   10:58, 20 авг 2019
   Не, не сме "ревльовци" драги - напротив. Норманите българи спазват законите,плащат си данъците и така съществува държавата.Българинът е изряден платец, спазва всички правила , толерантен е ,но - както се казва - нормалните не оцеляват.
   Само че се дразним от факта, че много хора вече не зачитат държавността.Лошото е ,че същата тази държава, не взема мерки, за да може да съществува нормално.
   А колкото до поставените пътни знаци - сигурно сме държавата с най-много знаци, на глава от населението.
   Един пример само: пътувате от "Ханчето", през "Кенана" за града.Обърнете внимание, че на всеки пет метра има знак.Единият казва"разрешено изпреварването" , на пет метра след него ,друг знак забранява изпреварването.И между тях - знак за опасен завой. А както знаем, пътят е завой , след завой!
   Явно някой от печели много пари, от производството на указателни табели.
  • 12
   Ар
   Артик
   2 0
   11:55, 20 авг 2019
   Спите ли уважаеми зрители,спите!

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  30 ное 2020
  Последни новини