От х:

Днес в x:

24 °C

Хасковлии се чудят как да стигнат законно до домовете си

Изображение 1 от 5

  Жители на Хасково се чудят как да стигнат законно до домовете си с автомобил в квартал "Овчарски". За ситуацията сигнализира читател на Haskovo.net. Подателят на сигнала живее в района на Дом "Марина" и училище "Св. Паисий Хилендарски" и твърди, че няма как да се прибере законно с кола до жилището си, тъй като участъкът е опасан от двете страни със знаци, забраняващи преминаването на автомобили.

  По улица "Славянска" има знак "B2" - „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. По закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в района.

  С пътен знак "В1" е затворена за движение и съседната улица "Кресна", която е тупик и пресича "Славянска". Там е "Забранено влизането на пътни превозни средства". Знакът забранява движението на ППС в едната посока. Забраната не се отнасят за обществения транспорт. В този случай обаче обитателите нямат право да преминават с коли по отсечката, минаваща край училището.

  Случайно преминаващи шофьори също се чудеха откъде да минат законно. Те предлагат да се поставят допълнителни табели за улеснение на преминаващите.

  Не стана ясно обаче какво налага ограничение на движението в района. По закон пътните знаци се поставят след решение на Транспортна комисия към Община Хасково, но председателят не бе открита за коментар.

  Междувременно подателят на сигнала твърди, че често на "Славянска" чакат служители на КАТ и глобяват.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Гх
   гхг
   12 0
   18:55, 19 авг 2019
   този знак е поставен от преди поне 30 години
  • 2
   Г
   г
   11 0
   19:29, 19 авг 2019
   Въпреки че не живея в близост до тези улици, знаците винаги са ми правили впечатление. Никаква логика няма в разположението им. Още повече се питам защо сега се повдига въпроса като се има в предвид, че от много години са там...
   • Ма
    МАНГО
    7 -1
    20:19, 19 авг 2019
    Защото някой сега са го "опарили" - най-вероятно!
   • Ни
    Ник
    0 -2
    09:37, 20 авг 2019
    Знакът на ул. Кресна е нов!
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -2
   20:43, 19 авг 2019
   Когато народа е прост, Държавата е слаба! Стара поговорка. Сетили сте се след години “робство“ да роптаете! Все някой за нещо е виновен. Отиваш тази нощ, махаш знака, и утре Чобана и КАТ като пристигнат и.....кочана с глобите ще си го оставят в колата! Защо в “Република“ няма такива улици?
   • Жи
    живеещ там
    4 0
    22:03, 19 авг 2019
    Шот нема кой да плата
   • Г-
    Г-н Михайлов
    5 0
    23:01, 19 авг 2019
    Еееее тогава платай и мълчи!
   • На
    Нар
    1 0
    00:47, 20 авг 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • На
    Нар
    0 -1
    14:44, 20 авг 2019
    Що ми крийте коментара бе джендари
  • 4
   97
   9786098-0
   6 -6
   20:44, 19 авг 2019
   Заптиета сигурно пазят някоя Фабрика за дрога или къщата на Мутра или Бей :)))
  • 5
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   12 0
   21:42, 19 авг 2019
   Много правилно коментира Михайлов късно вечер знака просто изчезва Но ние българите все много знаем но чакаме друг да свърши работата Ето казва Михайлов в Цигане махлеси знаци няма те огдавна са отишли във ВТОР суровини Зиганетата не се страхуват от полицията даваш му 10 лв и на сутринта знака го няма
   • Дя
    Дядо Георги
    3 -1
    13:07, 20 авг 2019
    Така трябва да се постъпи и с камерите на Тол системата. Някоя вечер младежи с маски да ги отрошат, като поставят нови пак да ги вчупят и така властта ще се откаже от този рекет. Ама ние търпим и затова ще плащаме. Само да бях по млад щях да забера някой приятел на моя акъл и да ги строшим. Навремето така са действали партизаните.
  • 6
   Гр
   градски
   9 0
   07:28, 20 авг 2019
   Седят там щото глобяват и вземат подаръци така хем изпълняват нормата хем джоба пълен. Пък и там сянката е добра. Тъпичките за друго не стават горките.
  • 7
   Aa
   AA
   10 0
   07:44, 20 авг 2019
   Питайте тъпата транспортна комисия . За какъв чеп и плащат .
  • 8
   Аз
   Аз
   2 0
   08:30, 20 авг 2019
   като гледам снимката, то въпреки знака, пешеходците също няма как да се движат законно. Надали някой от живеещите там се е трогнал от наличието на тези знаци!? Друг е въпроса за това доколко са уместни - има община, някой/и от живущите там оплакал ли се е или чака някой друг да дойде и да ги оправи (чисто по нашенски)?
  • 9
   Жи
   Живуща в района
   2 -1
   09:33, 20 авг 2019
   Ами то и в статията си е написано: знак В2 по закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в районна!!! Минавайки по ул. " Славянска", ако живеете в този район дефакто вие не нарушавате Закона. Най - вероятно сигнала е подаден от някой от родителите, чиетодете учи в Пайсии Хилендарски и полицаите са го глобили, защото той не е от живущите в района. Толкова са нагли родители, че дори и на нас, които в 5 се прибираме от работа, правят забележка, че се движим там и задръстваме пътя. Да не говорим, че ако махнат знаците и недай си Боже се случи инцидент с дете от училището ( защото те изкачат без грам да се огледат, все едно са в парка) пак виновна ще е пполицията, че не е опазила нечие дете... То май няма вариант, в който Бъгарина да е доволен...
  • 10
   Ре
   ревльовци
   1 -2
   10:30, 20 авг 2019
   вместо да ревете тука като девици за уй, до сега можехте 1000 пъти да решите проблема сами, ама сте много насрани и страхливи, ей тва е българското племе.
  • 11
   Ян
   Янков
   4 0
   10:58, 20 авг 2019
   Не, не сме "ревльовци" драги - напротив. Норманите българи спазват законите,плащат си данъците и така съществува държавата.Българинът е изряден платец, спазва всички правила , толерантен е ,но - както се казва - нормалните не оцеляват.
   Само че се дразним от факта, че много хора вече не зачитат държавността.Лошото е ,че същата тази държава, не взема мерки, за да може да съществува нормално.
   А колкото до поставените пътни знаци - сигурно сме държавата с най-много знаци, на глава от населението.
   Един пример само: пътувате от "Ханчето", през "Кенана" за града.Обърнете внимание, че на всеки пет метра има знак.Единият казва"разрешено изпреварването" , на пет метра след него ,друг знак забранява изпреварването.И между тях - знак за опасен завой. А както знаем, пътят е завой , след завой!
   Явно някой от печели много пари, от производството на указателни табели.
  • 12
   Ар
   Артик
   2 0
   11:55, 20 авг 2019
   Спите ли уважаеми зрители,спите!

  Хороскоп за 19.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще срещнете неразбиране и това ще създаде пречки. Приемете всяка подкрепа, не се лишавайте от предлагащи ви се улеснения. Отношенията ви с привлекателна за вас личност ще се развият според желанията ви. Нужно е още малко време преди да откриете взаимно чувствата си. Не предизвиквайте събитията с настойчивото си поведение.
  19.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не ви очакват препятствия при деловите ви ангажименти, а пък и партньорите ви са позитивно настроени. В личен план можете да направите нещо ново, с което да зарадвате любимия си човек. Повярвайте на грижите му и повече не подлагайте на съмнение усилията му да ви прави щастливи.
  19.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пътувания, срещи или творчески търсения са сред нещата, с които предстои да се занимавате днес. Предложение за работа по нов проект или друга добра възможност ще насочи интереса ви в избраната от вас сфера. Но също така са възможни разминавания с хора, които не мислят като вас. Бъдете търпеливи.
  19.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Периодът на затишие скоро ще свърши. За това не пропускайте да наваксате всичко онова, за което не ви достигаше време до сега. Радвайте се на деня, защото ще ви направи щастливи с присъствието на любим човек или нова придобивка. Ще имате настроение за забавления и романтични закачки.
  19.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Придържайте се към програмата си днес и избягвайте рисковани инициативи. Денят не е подходящ за дръзки постъпки и мащабни начинания. Вероятността да не успеете, ако решите да ги предприемете е значителна. Личния ви живот и по-точно отношенията с любимия човек или пък желана от вас личност са източник на приятни емоции и ви носят пълно удовлетворение.
  19.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Поставяте си много задачи и времето може и да не ви стигне, но ентусиазмът ви е налице. На първо време се погрижете за здравето си - вашето и на близките ви. Финансови затруднения ще охладят желанието ви за харчене, както и могат да се явят препятствия по отношение на предстоящо пътуване.
  19.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Нерешени проблеми от миналото ще ви напомнят за себе си. Повече няма да отлагате и ще им се посветите, този път успешно. По-малко занимавайте околните със себе си, освен, ако няма да ги зарадвате с нещо приятно. Финансовите ви дела търпят развитие, за някои в положителна посока. Прагматичният ви подход дава резултати.
  19.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-ограничени и ще избегнете по-сериозни недоразумения в дома и семейството. Не се обвързвайте с нищо свързано с много хора. Помислете над стореното до тук и направете план за идните дни. Не съжалявайте за миналото. Времето днес е подходящо за усъвършенстване. Не се поддавайте на фалшиви емоции и лесно печелене на пари. Знаете истината за безплатните обеди. Помислете си кое си струва да запазите и за в бъдеще.
  19.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  19.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
  19.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стремите се да бъде добри в работата си, поради което полагате доста усилия и търпение. Това е похвално и не се учудвайте, ако ви предложат промяна на служебното ви положение.Покажете на хората, които обичате истинските си чувства.
  19.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Въпреки затрудненията, които срещате за момента ситуацията е доста благоприятна. Желанието ви да успеете изглежда несломимо и бавно и сигурно получавате това, към което се стремите. Ангажимент, свързан с ваш близък може би ще отнеме част от времето ви, но това няма да повлияе съществено на плановете ви. Бъдете по-умерени в думите си спрямо любимия човек.
  19.09.2019
  Последни новини