От х:

Днес в x:

19 °C

Хасковлии се чудят как да стигнат законно до домовете си

Изображение 1 от 5

  Жители на Хасково се чудят как да стигнат законно до домовете си с автомобил в квартал "Овчарски". За ситуацията сигнализира читател на Haskovo.net. Подателят на сигнала живее в района на Дом "Марина" и училище "Св. Паисий Хилендарски" и твърди, че няма как да се прибере законно с кола до жилището си, тъй като участъкът е опасан от двете страни със знаци, забраняващи преминаването на автомобили.

  По улица "Славянска" има знак "B2" - „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки“. По закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в района.

  С пътен знак "В1" е затворена за движение и съседната улица "Кресна", която е тупик и пресича "Славянска". Там е "Забранено влизането на пътни превозни средства". Знакът забранява движението на ППС в едната посока. Забраната не се отнасят за обществения транспорт. В този случай обаче обитателите нямат право да преминават с коли по отсечката, минаваща край училището.

  Случайно преминаващи шофьори също се чудеха откъде да минат законно. Те предлагат да се поставят допълнителни табели за улеснение на преминаващите.

  Не стана ясно обаче какво налага ограничение на движението в района. По закон пътните знаци се поставят след решение на Транспортна комисия към Община Хасково, но председателят не бе открита за коментар.

  Междувременно подателят на сигнала твърди, че често на "Славянска" чакат служители на КАТ и глобяват.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   Гх
   гхг
   12 0
   18:55, 19 авг 2019
   този знак е поставен от преди поне 30 години
  • 2
   Г
   г
   11 0
   19:29, 19 авг 2019
   Въпреки че не живея в близост до тези улици, знаците винаги са ми правили впечатление. Никаква логика няма в разположението им. Още повече се питам защо сега се повдига въпроса като се има в предвид, че от много години са там...
   • Ма
    МАНГО
    7 -1
    20:19, 19 авг 2019
    Защото някой сега са го "опарили" - най-вероятно!
   • Ни
    Ник
    0 -2
    09:37, 20 авг 2019
    Знакът на ул. Кресна е нов!
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   21 -2
   20:43, 19 авг 2019
   Когато народа е прост, Държавата е слаба! Стара поговорка. Сетили сте се след години “робство“ да роптаете! Все някой за нещо е виновен. Отиваш тази нощ, махаш знака, и утре Чобана и КАТ като пристигнат и.....кочана с глобите ще си го оставят в колата! Защо в “Република“ няма такива улици?
   • Жи
    живеещ там
    4 0
    22:03, 19 авг 2019
    Шот нема кой да плата
   • Г-
    Г-н Михайлов
    5 0
    23:01, 19 авг 2019
    Еееее тогава платай и мълчи!
   • На
    Нар
    1 0
    00:47, 20 авг 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • На
    Нар
    0 -1
    14:44, 20 авг 2019
    Що ми крийте коментара бе джендари
  • 4
   97
   9786098-0
   6 -6
   20:44, 19 авг 2019
   Заптиета сигурно пазят някоя Фабрика за дрога или къщата на Мутра или Бей :)))
  • 5
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   12 0
   21:42, 19 авг 2019
   Много правилно коментира Михайлов късно вечер знака просто изчезва Но ние българите все много знаем но чакаме друг да свърши работата Ето казва Михайлов в Цигане махлеси знаци няма те огдавна са отишли във ВТОР суровини Зиганетата не се страхуват от полицията даваш му 10 лв и на сутринта знака го няма
   • Дя
    Дядо Георги
    3 -1
    13:07, 20 авг 2019
    Така трябва да се постъпи и с камерите на Тол системата. Някоя вечер младежи с маски да ги отрошат, като поставят нови пак да ги вчупят и така властта ще се откаже от този рекет. Ама ние търпим и затова ще плащаме. Само да бях по млад щях да забера някой приятел на моя акъл и да ги строшим. Навремето така са действали партизаните.
  • 6
   Гр
   градски
   9 0
   07:28, 20 авг 2019
   Седят там щото глобяват и вземат подаръци така хем изпълняват нормата хем джоба пълен. Пък и там сянката е добра. Тъпичките за друго не стават горките.
  • 7
   Aa
   AA
   10 0
   07:44, 20 авг 2019
   Питайте тъпата транспортна комисия . За какъв чеп и плащат .
  • 8
   Аз
   Аз
   2 0
   08:30, 20 авг 2019
   като гледам снимката, то въпреки знака, пешеходците също няма как да се движат законно. Надали някой от живеещите там се е трогнал от наличието на тези знаци!? Друг е въпроса за това доколко са уместни - има община, някой/и от живущите там оплакал ли се е или чака някой друг да дойде и да ги оправи (чисто по нашенски)?
  • 9
   Жи
   Живуща в района
   2 -1
   09:33, 20 авг 2019
   Ами то и в статията си е написано: знак В2 по закон забраната не се отнася за обществения транспорт, както и за превозни средства на живеещите в зоната, не важи и за автомобилите, обслужващи обектите в районна!!! Минавайки по ул. " Славянска", ако живеете в този район дефакто вие не нарушавате Закона. Най - вероятно сигнала е подаден от някой от родителите, чиетодете учи в Пайсии Хилендарски и полицаите са го глобили, защото той не е от живущите в района. Толкова са нагли родители, че дори и на нас, които в 5 се прибираме от работа, правят забележка, че се движим там и задръстваме пътя. Да не говорим, че ако махнат знаците и недай си Боже се случи инцидент с дете от училището ( защото те изкачат без грам да се огледат, все едно са в парка) пак виновна ще е пполицията, че не е опазила нечие дете... То май няма вариант, в който Бъгарина да е доволен...
  • 10
   Ре
   ревльовци
   1 -2
   10:30, 20 авг 2019
   вместо да ревете тука като девици за уй, до сега можехте 1000 пъти да решите проблема сами, ама сте много насрани и страхливи, ей тва е българското племе.
  • 11
   Ян
   Янков
   4 0
   10:58, 20 авг 2019
   Не, не сме "ревльовци" драги - напротив. Норманите българи спазват законите,плащат си данъците и така съществува държавата.Българинът е изряден платец, спазва всички правила , толерантен е ,но - както се казва - нормалните не оцеляват.
   Само че се дразним от факта, че много хора вече не зачитат държавността.Лошото е ,че същата тази държава, не взема мерки, за да може да съществува нормално.
   А колкото до поставените пътни знаци - сигурно сме държавата с най-много знаци, на глава от населението.
   Един пример само: пътувате от "Ханчето", през "Кенана" за града.Обърнете внимание, че на всеки пет метра има знак.Единият казва"разрешено изпреварването" , на пет метра след него ,друг знак забранява изпреварването.И между тях - знак за опасен завой. А както знаем, пътят е завой , след завой!
   Явно някой от печели много пари, от производството на указателни табели.
  • 12
   Ар
   Артик
   2 0
   11:55, 20 авг 2019
   Спите ли уважаеми зрители,спите!

  Хороскоп за 25.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  25 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  25 фев 2020
  Последни новини