От х:

Днес в x:

Отложиха отстраняването на кмета, Иванов ще съди Яне Янев

Делото за отстраняването от длъжност на кмета на Хасково Георги Иванов днес бе отложено с 10 дни. Това стана поради искането на адвокатката на градоначалника – Розалина Апостолова, да се изиска преписката между прокуратурата и общината. Целта на защитата вероятно е да докаже, че Георги Иванов няма пряка вина за забавянето на исканите от обвинението документи по разправията с търговската верига БИЛЛА. Това бе мотивът на прокуратурата да поиска отстраняването му от поста. Срещу кмета се води друго дело – за безстопанственост именно по случая с БИЛЛА.

Днес стана ясно, че кметът смята да подаде в близките дни жалба до прокуратурата срещу лидера на "Ред законност, спрадвеливост" Яне Янев. Адвокатката му Розалина Апостолова обясни, че ще търсят наказателна отговорност за клевета от Янев заради изявленията му пред камерите на bТV в пряко предаване от областния град в началото на март. Тогава той обвини градоначалника в корупция и феодализъм. Досега срещу кмета на Хасково няма влязъл в сила нито един съдебен акт, обясни адвокатката му.

От телевизията вече били изпратили видео материалите.

Апостолова допълни, че е сигнализирала СЕМ, ЦИК и bTV за скандалния по думите й предизборен клип на "Ред, законност, справедливост", в който кметът на Хасково е представен като един от символите на корупцията в България.



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини