От х:

Днес в x:

Втора станция в Раковски ще следи за замърсяване на въздуха от депото в Шишманово

    Втора станция ще следи за замърсеността на въздуха заради обгазяването от пожара на сметището на пловдивското село Шишманово. Тя ще бъде разположена в град Раковски. Вече има една в Боляри заради посоката на вятъра. Това каза шефът на пожарната главен комисар Никалй Николов. Той коментира ситуацията от хасковското село Любеново, където е на място заради бошуващия вече второ денонощие пожар между три населени места.

    Десет екипа продължават да работят на тлеещото депото край Шишманово-три пожарникарски и седем от фирмата, която стопанисва мястото.

    Пожарът в депото за битови отпадъци  тръгна вчера и беше локализиран, но облаци дим продължават да се издигат и днес над населените места около него.

    „ Ще следим качеството на въздуха и при необходимост хората ще бъдат предупреждавани. Към момента обаче данните не показват критични стойности, които да застрашават живота и здравето на хората“, обобщи гл.комисар Николов. Той посочи обаче, че заради дискомфорта от дима, от който се оплакват, хората са предупредени от пожарната и РИОСВ Пловдив да стоят по домовете си.

    „Ако някой получи пристъп или не се чувства добре, от Бърза помощ са също в готовност да окажат незабавно съдействие.“, посочи той и обясни, че заради гъстия дим от Пътна полиция следят за трафика и от двете страни на магистрала „Тракия“. Идеята е при силно задимяване рано да бъдат предупредени водачите, за да могат своевременно да намялят скоростта, за да няма предпоставки за ПТП-та.

    Главен комисар Николов уточни, че в момента се работи по запръстяването на депото край Шишманово, за да се прекрати горенето.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини