От х:

Днес в x:

Община Димитровград приема кандидати за лична помощ и за асистенти

Община Димитровград започва прием на заявления от кандидати за лична помощ и желаещи да бъдат асистенти. Срокът за кандидатстване на кандидатите за асистенти е до 7 август 2019г. Формулярите за кандидатстване могат да бъдат получени на гише №1 или да бъдат свалени от интернет страницата на общината, където ще намерите и подробна информация за критериите и условията за кандидатстване.

Документите се подават (лично, чрез законен представител или чрез упълномощено лице) до кмета на общината. В случай, че заявлението не се подава лично, следва да се приложи копие на пълномощното, даващо право на друго лице да подаде заявлението от името на кандидат-потребителя или документ за попечителство (не се отнася за законните представители - родители на деца до 18 годишна възраст).

На 12.08.2019 г. на първия етаж на сградата на общинска администрация Димитровград ще бъдат изнесени списъци с кандидатите за работа, които се допускат до интервю, с дата, място и час на провеждане на интервюто.

По новия механизъм, първите асистенти ще бъдат назначени от 1-ви септември 2019г.

Съгласно новия Закона за личната помощ, право на асистент имат:

1. Лицата с право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност.

2. Децата с право на чужда помощ с определени 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност.

3. Децата без право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини