От х:

Днес в x:

14 °C

Втори транш на финансиране на граждански проекти за разкрасяване на Хасково

Проектът за финансиране на граждански инициативи на Община Хасково ще има втори транш заради останали средства след първото завъртане на предложенията, съобщиха от администрацията.

24 проекта получават общинско финансиране, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града, а останалите са в селата от общината.

Предстои одобрените участници да сключат договори с Общината. Проектите, които си осигуриха вече финансиране, са за оборудване на детски площадки, поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради.

Втората покана за подаване на проектни предложения е до 19 юли.

Общият бюджет за стимулиране на активността на гражданите по обекти, свързани с инфраструктурата и околната среда е 200 хил. лева.

По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

Минималната стойност за финансиране на проект на село е 1 000 лева. В града максималната сума за проект  е 10 хил. лева.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ан
  АНДРЕШКО
  7 -3
  17:44, 1 юли 2019
  Аз да попитам администрацията в село Момино ще се построи ли стадион щото останалите 5-6 човека искат да играят мачле Така стои въпроса и с други селца с 2- 3 души А може и фурни да им построят и детски градини Лесно се харчат народни парици а още по лесно се краднат
 • 2
  Чи
  читател
  11 0
  19:40, 1 юли 2019
  За да има смисъл новината, посочете кои са одобрените проекти и къде хората да очакват реализирането им.
 • 3
  Пр
  Прозрачно та дрънка
  7 -1
  19:57, 1 юли 2019
  Новината касае “активната” но закъсняла дейност на др. Беливанов в предизборно време, т.е. замазване на очите с цел “купуване” на гласове
 • 4
  78
  786890709
  6 -2
  02:24, 2 юли 2019
  На Хасково ще му подхожда Обществена чешма - Статуя на Мутра или Бей уринират и Хасковлии пият уранова вода от чучура :)))
 • 5
  Ви
  виждам те семка от любимец
  1 0
  11:18, 2 юли 2019
  хаххахахаххха ееее твореца ....браво!
 • 6
  Ба
  Банго Васил
  3 0
  13:43, 2 юли 2019
  Е това предложение на цифрите е блестящо Представете си ЕДИ КОЙ си изправен в цял ръст дясната ръка сочи на запад нали сме европейци а от оная работа тече бистра хасковска уранова вода ТУШ Монумента трябва да е в центъра на града и там да се извършват ритуали по приемане на нови членове възръстните да пият вода до насита заедно с поверените им хлапета Да посрещаме европейци и да викаме УРА до насита Ех какъв живот ни чака

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини