От х:

Днес в x:

18 °C

Втори транш на финансиране на граждански проекти за разкрасяване на Хасково

Проектът за финансиране на граждански инициативи на Община Хасково ще има втори транш заради останали средства след първото завъртане на предложенията, съобщиха от администрацията.

24 проекта получават общинско финансиране, за да бъдат реализирани. 12 от тях са за инициативи в града, а останалите са в селата от общината.

Предстои одобрените участници да сключат договори с Общината. Проектите, които си осигуриха вече финансиране, са за оборудване на детски площадки, поставяне на пейки и беседки в пространствата около жилищните сгради.

Втората покана за подаване на проектни предложения е до 19 юли.

Общият бюджет за стимулиране на активността на гражданите по обекти, свързани с инфраструктурата и околната среда е 200 хил. лева.

По 100 хил. лева са определени за подкрепа на идеите на хората от общинския център и още толкова за проекти по селата.

Минималната стойност за финансиране на проект на село е 1 000 лева. В града максималната сума за проект  е 10 хил. лева.

Haskovo.net


 

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ан
  АНДРЕШКО
  7 -3
  17:44, 1 юли 2019
  Аз да попитам администрацията в село Момино ще се построи ли стадион щото останалите 5-6 човека искат да играят мачле Така стои въпроса и с други селца с 2- 3 души А може и фурни да им построят и детски градини Лесно се харчат народни парици а още по лесно се краднат
 • 2
  Чи
  читател
  11 0
  19:40, 1 юли 2019
  За да има смисъл новината, посочете кои са одобрените проекти и къде хората да очакват реализирането им.
 • 3
  Пр
  Прозрачно та дрънка
  7 -1
  19:57, 1 юли 2019
  Новината касае “активната” но закъсняла дейност на др. Беливанов в предизборно време, т.е. замазване на очите с цел “купуване” на гласове
 • 4
  78
  786890709
  6 -2
  02:24, 2 юли 2019
  На Хасково ще му подхожда Обществена чешма - Статуя на Мутра или Бей уринират и Хасковлии пият уранова вода от чучура :)))
 • 5
  Ви
  виждам те семка от любимец
  1 0
  11:18, 2 юли 2019
  хаххахахаххха ееее твореца ....браво!
 • 6
  Ба
  Банго Васил
  3 0
  13:43, 2 юли 2019
  Е това предложение на цифрите е блестящо Представете си ЕДИ КОЙ си изправен в цял ръст дясната ръка сочи на запад нали сме европейци а от оная работа тече бистра хасковска уранова вода ТУШ Монумента трябва да е в центъра на града и там да се извършват ритуали по приемане на нови членове възръстните да пият вода до насита заедно с поверените им хлапета Да посрещаме европейци и да викаме УРА до насита Ех какъв живот ни чака

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини