От х:

Днес в x:

Ученици от езиковата с топ оценки за немска езикова диплома

Явор Нанков и Катя Димитрова постигнаха резултат от 82 % на изпита за получаване на реномираната немска езикова диплома-Шпрах Диплом. Общо 27 възпитаници на ГПЧЕ „Асен Златаров" Хасково се сдобиха с престижния документ. Дипломата указва отлично владеене на езика на Гьоте и Шилер и отваря вратите към следване в реномирани немски университети или дори намиране на престижна работа в самата Германия. Според учители по немски, не малко немци не биха достигнали дори до резултатът на Явор и Катя.





За България 82-те % е един от най-високите резултати. Сравнението е възможно защото изпитът за Шпрах Диплома се провежда в един и същи ден и час в целия свят. Резултатите се обработват в германския град Кьолн от където се и разписват престижните документи. Не напразно те се връчват традиционно от представител на немското посолство. Този път това бе Кармен Шмид- координатор за дипломите за южна България.

Хасковската езикова, е едва второто училище в България което въвежда допълнителния езиков курс за получаване на дипломите. Това става през 1995-та година а оттогава досега 377 хасковлийчета са придобили ценния кeтап. Всички те са положили изпит в 9-ти клас, а до 12-ти, всеки участваш в курса за Шпрах-дипломата изучава езика допълнително 3 часа седмично.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини