От х:

Днес в x:

Дипломи и 25 медала за абитуриентите от ПМГ, Петър Велков първенец

    119 ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ получиха дипломите си за средно образование на церемония в Младежки център в Хасково. Близо половината от зрелостниците – 53-ма са отличници. 25 от тях получиха медали. Първенец на випуска, с пълна шестица е Петър Велков от 12б клас с класен ръководител Петя Вълчева. Гимназистът завърши паралелка Информатика с английски език. Тази година той спечели златен медал от Национално състезание по физика и има редица успехи от областни състезания по математика. Желанието му е да учи Мехатроника или Роботика в Германия. „Искам да следвам там, защото обучението е безплатно и е на високо ниво“, каза Петър.

    Именно неговият клас – 12б е първенец на гимназията с успех 5.89.

    16 ученици от ПМГ получиха сребърни медали за успех от 5.90 до 5.99. С бронзов медал за успех от 5.80 до 5.89 са 8 ученици.

    Дипломите и медалите връчи директорът на училището Донка Тодорова. „Не просто випуск, а личности с които се гордеем. Многобройни бяха вашите постижения през годините в гимназията. На финала отново показахте, че сте най-добрите“, заяви Тодорова. Тя припомни, че тази година на матурите има 85 отлични оценки, три от които са пълни шестици.

    „От тук нататък пред вас стои един сериозен избор –  къде да продължите образованието си. Важното е да изберете това, което има смисъл за вас, защото този смисъл ще ви дава опора и в най-трудните моменти“, обърна се Донка Тодорова към абитуриентите и им пожела успех.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини