От х:

Днес в x:

Вторият випуск на Медицинския с успех 5.13, 56 получиха дипломи

    56 абсолвенти от хасковския филиал на Тракийския университет в Стара Загора получиха дипломи днес на официална церемония в зала „Хасково“.

    38 от тях са със специалност „медицинска сестра“, които завършиха с общ успех много добър 5.31. Отличник е Магдалена Тенева. Сред дипломираните имаше и един представител на мъжкия пол – Желязко Желязков. Останалите 18 са от специалност „акушерка“, които завършиха с общ успех много добър 4.94. Отличник в бъдещата си професия е Елинка Маринова. Средният успех на „Випуск 2016“ е много добър 5.13, а първенец е Клементина Димова.

    Всеки един от абсолвентите получи диплома, дни преди студентския празник 8 декември. На тържествената академична церемония присъстваха представители на ръководството на хасковския филиал и Тракийски университет – Стара Загора. Имаше представители и местната власт – областният управител Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, ексдепутатката Фани Христова, която има основна заслуга за възстановяване на Филиала, директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов, главната медицинска сестра Славея Славова, гости и общественици.

    Музикален поздрав за всички абсолвенти отправи талантливата Деси Христова, която изпълни песента „Алелуя“.

    В словото си директорът на филиала проф. д-р Коста Костов поздрави всички абсолвенти и им пожела успех в бъдещата професия. „Желая здраве, оптимизъм, лично щастие и удовлетвореност. Следвайте мечтите си. На добър час. Той припомни думите на един бивш кмет на Стара Загора, който казваше, че перлата в короната на града е Тракийският университет. Костов пожела перлата в короната на Хасково да стане именно Филиала в Хасково.

    Кметът на Хасково Добри Беливанов заяви, че филиалът е гордост за града, който ще бъде перлата на образованието в града.

    Филиалът на Тракийския университет в Хасково е наследник на бившият Медицински колеж, който беше закрит. По-късно, през 2011 г. беше открит настоящият Филиал Хасково. Това е вторият випуск дипломанти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ив
      иванов
      24 -10
      12:26, 24 ное 2016
      Може ли кметът Беливанов като представител на "любимата" партия ГЕРБ която непрекъснато вдига жизненото равнище и създава условия за развитие за младите хора в България да отговори колко човека от този випуск ще останат да работят в Хасково. Той ще е затруднен и затова аз ще ви кажа,че ще са двама-трима.Останалите ще отидат в Турция или на Терминал 2.
      • Ин
        информиран
        9 -1
        17:07, 24 ное 2016
        За ваше сведение дипломираните от гр. Хасково общо 22 вече работят В ГРАД ХАСКОВО,
    • 2
      Ха
      хармония
      5 0
      16:46, 24 ное 2016
      Махнете си тъпите надписи от лицата на хората от снимките!
    • 3
      По
      потърпевш
      5 -2
      18:33, 24 ное 2016
      успех 5,13 знания 3,13
    • 4
      Бб
      Бб
      2 -5
      22:11, 24 ное 2016
      Те не говорят български ,но имат успех над 5
      • Ин
        информиран
        3 -3
        02:22, 25 ное 2016
        Актуализирайте си вече информацията..едно и също редите в тази посока от десетилетие. Не само, че говорят перфектно български език, а дипломираните "бакалаври" по здравни грижи от Филиала в Хасково са предпочитани специалисти във всички болнични и извънболнични структури!!!.
    Последни новини