От х:

Днес в x:

14 °C

Поклонение в памет на загиналите от Конуш във Втората световна война

  В Конуш почетоха с поклонение паметта на четиримата загинали от селото във Втората световна война. В сраженията смъртта си намират Гочо Павлов, Делчо Иванов, Колю Делчев и Димитър Янков. През 1944-1945 година четиримата герои са били военнослужещи, но не се връщат от фронта. В тяхна чест в двора на местната църква "Свети Иван Рилски" е издигнат паметник. На табло са поставени и снимките на 94 души от селото, участвали във войната.

  За душата на загиналите заупокойна молитва отслужи отец Златко.

  Днешното поклонение в Деня на Европа бе по повод 74 години от края на Втората световна война.

  Паметникът на героите от Конуш е изграден през 2001, но наскоро е приключило цялостното му обновяване, за което са съдействали с дарения от Областния съвет на ветераните от войните, потомци на загиналите и от кметството в село Конуш, обясни Недялко Тенев - председател на Дружеството на потомците в селото. Днес пред реновирания обект бяха положени венци и цветя.

  На панихидата присъстваха секретарят на община Хасково Яница Динкова, общинските съветници Динко Тенев и Димитър Шалапатов, местни жители и гости, деца от детската градина в селото. През присъстващите слово произнесе кметът на Конуш Младен Марчев.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ва
   Василев
   10 -3
   13:11, 9 май 2019
   А, бе Младене защо не се скриеш някъде?И още има ли хора от селото дето ти вярват?
  • 2
   Щи
   Щирлиц
   9 -10
   13:17, 9 май 2019
   На чия страна са се били и против кого Кутелова?
   И какъв ден на европа ,ако не е била СЪВЕТСКАТА армия никаква еврапа нямаше да има...
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    0 -4
    17:50, 9 май 2019
    Щирлиц..... Ако не бяха американците, не знам дали... Виж коментара
  • 3
   Се
   Селянин
   5 -3
   16:13, 9 май 2019
   Кмете,кмете една реч не можеш да кажеш. Добре че поне можеш да четеш и не сричаш много.
  • 4
   9.
   9 . 05
   5 -1
   17:33, 9 май 2019
   И нито дума за деня на победата? Срам......
  • 5
   Ди
   Димов
   3 -1
   17:54, 9 май 2019
   Като е ден на Европа, значи е ден и на Хитлер, който е част от тази Европа.э Ден е на Победата над фашизма, постигната благодарение на СССР и великите маршали на Червената армия Жуков, Конев, Рокосовски, Малиновски, Толбухин, Ватутин, и още много други и най вече на Йосив Висаларионович Сталин.
   • 🇧🇬
    🇧🇬
    0 -2
    18:24, 9 май 2019
    Хитлер и Сталин са първите, които сключиха военен съюз с цел да си поделят Европа и Азия, а в последствие и целия свят.......
    Само, че Сталин--освен, че окупира половин Полша и екзекутира целият военен елит на Полша за 24 часа.. 22 хиляди военни-(справка - Катин) , анексира и Литва, Латвия, Естония (във Финландия изяде Дебелия..)......... Диктаторът Сталин наруши договора,, Молотов-Рибентроп", в който имаше клаузи за поделяне на света и затова беше нападнат от приятеля си Хитлер, с който до края на 1939та година организираха общи паради с високо вдигнати дясни ръце.......
    Нас Германци не са ни окупирали никога... Но РУСНАЦИТЕ НИ ЕБ. ХА МАМИЦАТА.....!!!!!!!!!
  • 6
   Лю
   Любопитен
   0 0
   00:49, 10 май 2019
   Някой ви плаща или имате родствена връзка с Конуш?
   Мине се не мине седмица и ни занимавате с простотиите им. Онази седмица имаше т.нар.стачка- събрали се всички айлякчии на пътя, сега събрали пенсионерите и децата от градината и видите ли О, небеса,о,нрави!

   Недялко и той в търсене на своите 5 минути слава.

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
  26 фев 2020
  Последни новини