От х:

Днес в x:

-3 °C

Много младежи се включиха в почистването на езерото в Кенана

  Десетки младежи се включиха в организираното почистване на сухото езеро в Кенана. Инициативата за това бе на Ротаракт клуб Хасково, откъдето осигуриха метли, лопати, ръкавици и чували за събиране на отпадъци. В почистването активно се включиха доброволци и състезатели на хасковския клуб „Рона” заедно с хореографа им Милена Налбантова.

  За кратко време младите хора направиха уборка около лодката, пейките и масите за тенис в сухото езеро, което беше преобразено преди около година по проект от представителите на Ротаракт клуб Хасково. Така част от терена се превърна в място за игра и отмора.

  Отпадъците бяха събрани в чували, които по-късно трябваше да пренесат до контейнери за рециклируеми отпадъци.

  Днешната акция по почистване не е по повод Деня на труда и международната работническа солидарност, а просто решихме да я проведем в последния почивен ден, обясни представителят на Ротаракт клуб Хасково Ивайло Добрев. Инициативата бе под мотото „Хванете метлата, не я яхвайте!“.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ти
   тигър Хебър
   29 -9
   19:23, 1 май 2019
   Това езеро си има собственик, защо някой от общината не отиде и направи предписание, а хващат наивни деца да чистят? Безобразие и алчност и една организация, която се чуди каква по-глупава ситуация за създаде
  • 2
   Ка
   казанова
   8 -5
   19:31, 1 май 2019
   как и викат на майката в розово в езерцето, много е шик???
   • Св
    Сводника
    3 -1
    21:33, 1 май 2019
    Викат и, Трандафила. Шо, дань си и навит?
  • 3
   Зо
   Зора
   18 -9
   22:11, 1 май 2019
   Стига с тези критики вече, не ви ли омръзна. Вместо да похвалим децата и младежите, че са се включили в почистването, вие , пак сте неблагодарни. Пенсионери ли да отидат, дето едва се клатушкат. Днес е много трудно да изкараш някой с метлата навън, защото за някои това било унизително. Навярно и в къщи не хващат метлата. Възпитанието започва от труда. Адмирации за децата ! Съчетали са полезното с приятното. Успех им желая !
  • 4
   Ад
   адаша
   13 -2
   23:55, 1 май 2019
   браво хубава работа сте свършили!! но всяка вечер се събират наркомани там и си изхвърлят боклуците в езерото защото коша е много далече на 5-6 метра от тях а и нали има кой да чисти след тези отрепки
  • 5
   Ne
   nelicha
   19 -2
   02:24, 2 май 2019
   Помните ли ? Някога в това езеро плаваха водни колела. Във водата имаше риби. А на трите му ъгала имаше огромни върби. Нямаше затревени площи, а цветя с художественна украса и бронзови статуи. Защо тази красота отдавна я няма ? Това трябва да ни притеснява, и каква е причината за това. А почистването си е задължение на общината.
  • 6
   Ко
   КОРЕНЯК
   10 -2
   09:24, 2 май 2019
   Това езеро си го напълнете с вода,въстановете си ресторанта,махнете го този дъртак от там.Как стана собственик на ресторанта?Погледнете наоколо и пред тази пародия на зграда,Събират се хлапетии с голфчета двойки и др.с болни мозъци и комплекси за вижте ме какво мога.Форсират се автомобили,въртят се гуми,пушат трева и др.КАТ имаше а.патрул известно време там,сега няма , а тия ат КОРЗ към общината хич ги няма...
   Та ето за това иде реч хора...
   П.П.Забравих за чешмичката,сложете и едно кранче,или махнете цялата фонтанка поне да я няма и да не се дразнят хората.
  • 7
   Аз
   Аз
   3 0
   11:01, 2 май 2019
   А Сивата вода кога? Там как кочина е, боклуци навсякъде. И откъде се взеха?
   Ама най-добре общината да изпрати един отбор циганки с едно камионче, за един ден ще направят уборка на язовира.
   • On
    oncho
    1 0
    12:24, 2 май 2019
    как от къде?! отлкова много рЕбари има там всичко си оставя леша и бега. Нети трябва да търсиш кош като можеш да си хвърлиш боклука на земята
  • 8
   Лъ
   лъвица Марица
   2 0
   14:19, 2 май 2019
   Тигре, това бивше езеро за твоя инормация си е общинско и браво на младежите, че му измислиха някакво приложение и се грижат за него!!! Заслужават похвала и поощрение, а не подобни хейтърски коментари.

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини