От х:

Днес в x:

19 °C

Ученици от ПМГ с италиански сертификати от международно обучение

   
  Петимата ученици от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, които станаха част от международно обучение по програма Еразъм+ в Италия, получиха днес сертификатите си. Директорката на ПМГ Гергана Петрова им връчи документа, който е подписан от колежката й от  италианското училище, партньор на хасковското по проекта Франка Маси.
  Галина Вълчева, която тази година е абитуриентка, Джанер Реджеб, Николай Ников, Георги Радев и Стефан Стефанов, водени от преподавателя по английски език от ПМГ Мария Чанкова и с участието на Гергана Петрова, се включиха  в обучителния тренинг в италианският град Кава де Тирени. Те се върнаха само преди ден от там.
  Това беше финалната фаза на двугодишния проект „Entrepreneurial Mindset for Successful Life“, в който  хасковското училище имаше партньори още от Испания и Франция. По време на неговото изпълнение 20 ученици от хасковската гимназия се включиха в различните му фази, обясни Гергана Петрова. 
  Докосването до различна култура, до начина на живот вътре в семействата, е част от ценния опит, който са натрупали по време на пребиваването си в Италия, разказа Галина Вълчева. Хасковските ученици са били настанени в италиански семейства по време на седмичното си пребиваване в Италия.
  Крайната цел, залегнала в проекта е развитие на предприемаческите умения, екипността, креативното и критично мислене.  А тя определено е постигната, посочиха още участниците.
  По време на престоя си в Италия учениците от Хасково са направили презентация на маркетингова кампания. За подготовката си те са направили посещение на място в няколко от местните фирми.
  Едната от тях е за качествен контрол на строителни материали.  "Всяка фирма с различен бизнес, която отвори врати за нас, ни даде възможност за поглед върху различните полета за професионално развитие. Затова беше много интересно да видя защото например този строителен контрол е важен за индустрията. Как се правят бизнес плановете и се менажира една фирма- все полезни знания.“, коментира впечатленията си Галина Вълчева.
  12-класничката обаче е най-впечатлена от развитието в Италия на социалното предприемачество. „То е средата между дарителството и корпоративния бизнес. От една страна създава работни възможности за хората в нужда, но и продуктите, които се произвеждат също отиват с благотворителна цел.“
  Участниците в дейностите споделиха, че сега са по-самостоятелни, по – уверени в знанията си и са щастливи от създадените нови приятелства на Европейско ниво.
  Това е един от приятните начин да учиш. Всичко става с лекота, коментираха учениците.
   
  Освен участниците по Еразъм +, директорът Гергна Петрова поздрави днес за отличното му представяне и десетокласника Стоян Малинин. Като част от българския национален отбор, преди дни той спечели сребърен медал от Международната олимпиада по програмиране в Москва.
   
  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ив
   Ивана
   3 -7
   08:10, 15 мар 2019
   Най-слабата директорка на ПМГ от много години наса... Виж коментара
   • Ба
    бай ганьовци
    1 -1
    09:30, 15 мар 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
   Чо
   Чобанина
   1 -1
   09:06, 15 мар 2019
   Много готина директорка, ше я изпапкам

  Хороскоп за 15.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
  15 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
  15 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини