От х:

Днес в x:

Състезателен крос и поход за славната битка при Клокотница

Състезателен крос и поход ще се проведат утре в Хасково по повод 789 години от бляскавата победа на Цар Иван Асен II при Клокотница.

Походът до паметника, посветен на славната битка, е организиран от областния управител на Хасково Станислав Дечев, съвместно с Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II“, Туристическо дружество „Аида“ Хасково и Регионалния исторически музей до паметника. Групата ще тръгне утре /9 март/ в 10 часа от последната спирка на автобус №102, /малко след вилата на МВР на Кенана/. Продължителността на прехода ще е около 30-40 минути пеш, след което на мястото на битката ще бъдат поднесени цветя в памет на жертвите при Клокотница.

В 10:30 часа е началото на състезателния крос, започващ от фитнес уредите в "Кенана". Той се организира от спортен клуб "Атлетик" съвместно с община Хасково. В него могат да участват деца от 6 до 14 години, като записването става на място. Предвидени са различни дистанции в зависимост от възрастовата група на участниците.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини