От х:

Днес в x:

Глоба за мандра в Хасково след случая с обгорелия работник

Глоба отнесе млекопреработвателното предприятие в Хасково, в което обгоря работник. Това отговори на репортерски въпрос шефът на Инспекцията по труда в областния град Кирчо Кирев.

Инцидентът стана в началото на декември 2018 година в цеха на Саяна, при който 45-годишен мъж получи 60% изгаряния по тялото бе откаран в Специализираната клиника по изгаряния в Пловдив.

При проверката на инспекторите от контролната служба са направени предписания по Закона за здравословни и безопасни условия на труд, обясни Кирев. Той поясни, че в тази връзка на фирмата е наложен акт но отказа да съобщи точния размер на санкцията. Глобата за това нарушение е между 1500 и 15 000 лева.

Междувременно в Инспекцията по труда са постъпили други два сигнала за злополуки през спешния телефон 112. Единият е за ударен пръст в шивашка фирма в Димитровград, а другият е за ударен работник от паднала дъска в строителен обект в хасковския квартал Бадема. Въпреки че инцидентите не са с тежки последици, от контролната служба са започнали проверки.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    001
    19 -1
    13:47, 27 фев 2019
    Много важно колко е акта пишете как е човека!!!!
Последни новини