От х:

Днес в x:

35 °C

Гимназията по автотранспорт в Хасково сред учредителите на Секторния съвет за електрическа мобилност

Изображение 1 от 5

  Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й.Вапцаров“ в Хасково участва в учредителната среща на Секторния съвет за електрическа мобилност (ССЕМ).

  Форумът се проведе на 20-ти февруари в заседателната зала на Българска стопанска камара. На него присъства и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя посочи, че браншът има подкрепа от страна на МОН и изрази готовност за партньорство.
  В състава на ССЕМ участват освен представители на Министерството на образованието и науката, Националната браншова организация по електрическа мобилност-ИКЕМ, НАПОО, Центърът за професионално образование към Българска стопанска камара, ПГТАТ от Хасково и други гимназии и ВУЗ-ове, подготвящи кадри за електрическа мобилност.

  Участниците в срещата изразиха мнение, че форматът на присъствие, с който се дава началото на Секторния съвет за електрическа мобилност, е добър модел за сътрудничество между различните заинтересовани страни в даден бранш. И той може да се използва като модел за развитие и подобряване на качеството на професионалното образование.

  По време на учредяването, като успешни бяха отбелязани инициативите, предхождащи формирането на Съвета. Сред тях са партньорствата между бранша и пет професионални гимназии в страната през последните 3 години, които вече дават резултати в качеството на обучението.

  До момента по Модела ИКЕМ са обучени 20 преподаватели и са разкрити паралелки по „Електрически превозни средства“ в пет професионални гимназии, в които са обхванати 168 ученици. Двама от преподавателите са в Хасковската гимназия по транспорт и аграрни технологии.
  Представители на ИКЕМ са провели повече от 20 срещи с ученици в професионални гимназии и с техните родители. На тях експертите са демонстрирали спецификата на електромобилите, а целта е да се мотивират желаещи за обучение в професионалните паралелки от професиите „Техник на ЕПС“ и „Монтьор на ЕПС“.

  По време на учредителната среща на Секторния съвет за електрическа мобилност бяха набелязани и приоритетни оси за работата през следващите 6 месеца. Комуникиране с други институции и организации, с цел постигане на по-голям ефект, както и за подобряване на материалната база.

  Хороскоп за 17.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
  17.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
  17.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
  17.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  17.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
  17.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
  17.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
  17.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
  17.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
  17.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
  17.09.2019
  Последни новини