От х:

Днес в x:

21 °C

Кампанията „За повече деца в България“ финансира две хасковски семейства за ин витро

Изображение 1 от 2

  Близо 7 хил.лева ще бъдат разделени между две двойки от област Хасково за финансиране на ин витро процедура.

  Част от парите -7890 лв. са събрани от Коледния благотворителен базар и по време на бала, който областният управител Станислав Дечев посвети на каузата „За повече деца в България“ за втора поредна година. Сумата вече е преведена по сметката на Фондация „Искам бебе“, към която двойките ще подават документи за финансирането. Част от общата сума за подпомагането тази година влизат в общата сметка от разпродажбата на фотографии на курсисти на PHOTO SCHOOL, която се състоя преди седмица в сградата на областната управа.

  Днес ръководителят на фото курса Иван Златев предаде сумата на предс. на УС на Фондация “Искам бебе“ Мария Янева. Тя гостува на губернатора на Хасково, за да обяви старта за кандидатите за финансиран. Документите се подават до 20-ти март. Те могат да бъдат изпращани на имейла на Фондацията. За всички кандидати Мария Янева отбеляза, че стиска палци. Тя не забрави да спомене като много радостен и факта, че от Хасковска област са двете близначета, родени в края на 2018 година именно след ин витро, финансирано с пари по кампанията. Общо 18 бебета са се появили на бял свят през миналата година с помощта и подкрепата на Фондация „Имам бебе“.

  Условията за финансирането и през тази година остават непроменени. Кандидатите трябва да са жители на Хасковска област поне от две години с адресна регистрация. Двойката трябва да е изчерпала четирите възможности за ин витро процедури, финансирани от държавата. Възрастта на женат  трябва да е от 20 до 40 години, ако се използва собствен генетичен материал и до 45 години, ако е включена в донорска програма. Двойката може да се е възползвала и от общинската програма за финансиране на ин витро.

  Имената на партньорите, които ще бъдат подпомогнати, ще бъдат изтеглени след месец чрез жребий. Областният управител се надява, че добрата новина ще може да им бъде съобщена с участието и на щастливата двойка от Любимец, която миналата година получи помощ и вече се радва на близначики.

  От PHOTO SCHOOL обещаха, че ще продължат да подпомагат благотворителните каузи.

  Стана ясно, че преди няколко дни Мария Янева се е отказала от подаръците и цветята за рождения си ден и е помолила гостите си вместо тях да дарят определената сума за инициативите на Фондацията.

  Днес обаче областният управител на Хасково Станислав Дечев я изненада като й подари откупената от него по време на благотворителния базар фотография на Александър Йорданов от PHOTO SCHOOL. Изборът му на снимка е многозначителен. Кадърът на ученика от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Хасково, е запечатал единствения възможен път по който село Лисиците, се свързва със света-висящият мост.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Бо
   борката кереза -енженер
   3 -1
   15:44, 20 фев 2019
   ММария Янева стискала палци Ммарийче в тази ббебешка фондация стискайте друго --няма да го кажа то се подразбира А областния да праща мераклиите за бебе в кв Република там деца колкото искаш пък и матгалите по 24 часа само това правят и то без фондация Нъл тъй
  • 2
   Ми
   Михалванич
   4 -2
   15:47, 20 фев 2019
   А тоя юнак до Дечев какъв го играе във фондацията да не би да е осеменител Не ели още рано да е по къс ръкав още сме февруари

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини