От х:

Днес в x:

Трупове на кучета, кости и отпадъци гният край река Олудере

    Трупове на кучета, животински кости от по-едри домашни животни и купища битови отпадъци гният край река Олудере /Харманлийска/. Отпадъците са изхвърлени от двете страни на пътя между хасковските села Манастир и Книжовник.

    Незаконното сметище събира бездомни кучета, които допълнително разнасят смърдящите отпадъци, разказа мъж от близкото село Книжовник. Виждат се кожи на животни, строителни отпадъци, дрехи, детски играчки, памперси, буркани от детски пюрета.

    Преди дни от РИОСВ-Хасково съобщиха, че започват проверки в областта за незаконни сметища и дадоха предписания на кметовете за почистване на речните корита.

    До края на месец май ще бъдат извършени проверки за изпълнение на дадените предписания. При констатиране на нерегламентирани замърсявания ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. За неизпълнение на предписание Законът за опазване на околната среда предвижда глоба от 2000 до 20 000 лева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      To
      Tonich
      30 -10
      14:38, 20 фев 2019
      Реката носи хубавото българско име Величка, защо продължавате да я наичате с турцизми ?
      • Ге
        Генади
        26 -11
        14:57, 20 фев 2019
        Харманлийска река мисля че се нарича...но не е толкова важно дали е Харманлийска или Величка...
        По важно е какъв е манталитета на писалите статията - български журналисти , претендиращи за образовани и пишещи за ОЛУДЕРЕ ....Ами защо само тази турска думичка в целия текст бе аркадаш журналист ... ами напиши цялата статия на турски ...нали сте тъпи роби ...Вам не ви трябват български имена и български думи ...по-лесно е като малоумни роби да повтаряте какви думички сте чули от бабите и дядовците си ....
        Жалко, че тази държава и образование Ви е дала..... а трябвало по един фес , че на роба това най му отива ...
      • Пе
        Петко Шмайзера
        5 -9
        20:34, 20 фев 2019
        Генади, ти си един посран предател, не си никакъв... Виж коментара
    • 2
      Ге
      Георги
      1 0
      06:23, 21 фев 2019
      Браво най накрая се задествах те от 2 години костите са там бяха около 4 кубика.След 3 пъти взанене в Народната ПОЛИЦИЯ -греда ама средна.И така щуката изезна от там.Стария плаж на града където е било рай с ПЯСЪК ама той пари струва
    • 3
      Ма
      Малево-Корен
      1 0
      09:54, 21 фев 2019
      Реката минава и през пътя Малево-Корен. Там е същата кочина. Малевци си мислят, че след табелата на тяхното село свършва света и редовно си изхвърлят ремаркетата с боклук от двете страни на пътя по поречието на реката! Отчайващо ПРОСТ народ!!! Но така е, като няма последствия..
    Последни новини