От х:

Днес в x:

12 °C

Градската градина тъне в боклуци, беседката е опасна

  „Ето така изглежда дървената беседка в Градската градина... Мръсотия, пълно с боклуци от мързеливите граждани. Потресена съм...”

  Това гласи писмото на хасковлийка до Haskovo.net. Нашата читателка изпраща и снимки, на които се виждат въргалящи се боклуци под пейките.

  Проверка на Haskovo.net показа, че положението е още по-зле. Подовата настилка на беседката е потрошена, липсват дъски, а на тяхно място зеят опасни цепнатини, в които лесно може да попадне детско краче. На места стърчат и ръждясали пирони.

  Може би заради това в беседката и площадката до нея нямаше нито едно дете. Но ако в Градската градина попадне дете без възрастен придружител, може да стане инцидент, коментираха майки, седнали на пейките наоколо.

  Потърсени за коментар, от община Хасково заявиха, че изпращат на проверка КОРЗ. Малко по-късно от администрацията съобщиха, че е съставен констативен протокол на наемателя на заведението, който по договор трябва да се грижи за подръжката на Градската градина. От фирмата обяснили, че майсторът, който започнал да подменя изгнилите дъски на подовата настилка, се разболял. Въпреки това обаче наемателят на заведението ще трябва да ремонтира потрошеното в срок, посочен в констативния протокол.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Но
   Нормално
   49 -9
   16:11, 8 авг 2018
   Наслизаха диви селяци от околните чукари и градът заприлича на селски мегдан.
   • 00
    001
    34 -11
    16:30, 8 авг 2018
    Това са децата ви наркомани а не селяци както казваш!!!
   • До
    До засегнатия
    25 -3
    17:01, 8 авг 2018
    Децата приличат на родителите си, няма как да са нашите, още по-малко и наркомани. Минусите също приемам за засегнати от ИСТИНАТА!
  • 2
   Aa
   AA
   19 -25
   16:13, 8 авг 2018
   Викните Г.Иванов да си ги поправи . Смъкна сумати... Виж коментара
  • 3
   ..
   ....
   34 -7
   16:53, 8 авг 2018
   абсолютно нормално е това нещо имайки в предвид кои са хората които стопанисват градската градина и прилежащото заведение към нея те общо взето са свикнали само да лапат без да дават за каквото и да било....
  • 4
   Ху
   Хулиган
   26 -3
   17:04, 8 авг 2018
   Кръчмарите там да запрятат ръкави, сигурно в договора им има клауза да поддържат парка.
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   20 -2
   17:10, 8 авг 2018
   Дежурните лафове на общината! Имат сигнал преди повече от година и тогава отговорът беше същият. Безхаберие!
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209373318316661&set=p.10209373318316661&type=3&theater
  • 6
   Зо
   Зорко
   11 -1
   17:46, 8 авг 2018
   Защо пък площадката трябва да е от дъски, а не от някакъв друг материал ? Сега има поне голям избор по складове и магазини на качествени и съвременни материали. Дървото прогнизва от метеорологичните условия - дъжд, мъгла, сняг. На кой е била тази идея, че на открито място - площадка от дърво. Такива имаше от миналото ни незабравимо време.
  • 7
   Гр
   гражданин
   19 -2
   17:47, 8 авг 2018
   Е всеки път ли посетителите трябва да докладват или има органи които трябва да следят за изпълнението на договорите? До г-н Беливанов!
  • 8
   Em
   Emi
   23 -3
   17:54, 8 авг 2018
   Виновни е интелигентността на откъсаните придошли граждани в Хасково, и се мислят за граждани, и накрая искаме да ни е чист града. Под всяка критика е.
   • Гр
    гражданин
    3 0
    10:31, 9 авг 2018
    Еми лесно е да обвиняваш! В парка ходят 80% майки и бащи с децата си от квартала, за заведението е отделен въпрос. Всеки има право да посещава парка било то гражданин или селянин дошъл от центъра или от полето. Сблъсквал съм се с много по културни "селяни" от полето отколкото "граждани" от центъра. След като си сигурна кой е виновен твой дълг на "интелигентен" гражданин е да направиш забележка или да съобщиш на собственика или на органите на реда за вандализъм. А що се отнася до "откъсаните придошли граждани" може би са граждани повече от теб, А ТИ ОТ КОЕ СЕЛО БЕШЕ?
  • 9
   Ко
   Коко
   9 -12
   17:58, 8 авг 2018
   Беливанов не закача хората на Г.Иванов.ГЕРБ,какво чака ,че не сменя хората на Иванов и БСП,за да има контрол
  • 10
   Ке
   Кеца
   7 -2
   18:32, 8 авг 2018
   Едно време преди ремонта си пафкахме джойнт по цял ден , беше по чисто и по приятно, нямаше бесеДка нямаше огради, беше перфеКтно
  • 11
   Не
   Недобри
   25 -6
   18:49, 8 авг 2018
   Градът е без кмет, търсете начини да оправяте нещата , без да разчитате на общинските структури. Такова чудо като Добри никога не е било в Хасково, направо не е за вярване как този старец понася сам себе си. Ако все другите му са виновни за какво му е въобще да е кмет?
  • 12
   Да
   Даниела_1533746447
   16 -2
   19:40, 8 авг 2018
   Нека да дойдат и да снимат на ул. Дунав 6 как се събира боклука как е разлято по пътя как мерише колко бобулечки има парка как е знимарен как не се чисти. Пълно безхаберие от община екопрогрес мръсотия та е навсякъде. О боже боже селото е по добре от нас и чисто да дойдат да видят кучетата по заведенията какво зарази носят, котките. Кмете кмете събоди се виж ти ще си отиде догодина ние ще останем. Не благодарни такъв не те е срам нищожество такова погуби цял град.
  • 13
   Отговор на публикацията : Аз съм наемателката Татяна Станилова.Моят телефон е 0888561184 за разлика от вас ,които всички пишите анонимно,съм длъжна да ви отговоря следното: От 5 години стопанисвам като наемател Градска градина гр.Хасково и прилежащото към нея заведение.
   Всички обекти в Градската градина - дървени бесетки,скамейки и тревни площи поддържам съгласно договора,който съм сключила с Община Хасково.Длъжна съм да отговоря на анонимната писателка,че всички повреди нанесени на бесетката, пейките и тревните площи се нанасят от децата,включително и детето на въпросната госпожа,а не от възрастни хора - влизат с колелата и чупят цветя, карат колела в тревните площи, чоплят семки,ядат крокита и т.н.Когато им се направи забележка започват скандали и кавги със служителите на ОП Екопрогрес,които си гледат съвестно работата и поддържат чистота и хигиена на територията на цялата Градска градина с години.Невъзможно е ежедневната поддръжка и наблюдение на парка , тъй като постоянното замърсяване, нанасяне на щети,а при настояване да бъде възстановен реда и чистотата от общинска фирма Екопрогрес,родителите и децата влизат в постоянни пререкания, спорове конфликти,вкл. и физическа саморазправа с охраната и полицията,поради което е невъзможно при най-добро желание да бъде възстановен законния ред относно опазването и съхранението на цялото оборудване - тревни площи,цветни лехи,скамейки,осветителни тела и т.н.Поради което ще бъда принудена да поставя камери за опазването и възстановяването на обществения ред и законност на територията на парка.Имам огромното желание парк Градска градина да бъде привлекателно място за отдих и почивка за всички граждани и цялата общественост на гр. Хасково,за което ви призовавам за търпение и толерантност за постигане горе написаното.Моля всички граждани,родители и техните деца да опазват парка и да уважават труда на всички служители,които се грижат за парк Градска градина.Мога да уверя всички,че при констатиране наличие на настоящи повреди ще бъдат отстранени в законния срок,но мога да ви уверя че при по нататъчни недобросъвестни действия за нанасяне на щети в парка ще бъде потърсена съответната отговорност.
   • Ми
    мисс
    24 0
    00:31, 9 авг 2018
    Никаква култура няма в тъй наречените '' граждани'' напоследък. Реват , че било мръсно в България, а като отидат в чужбина, търсят кош фаса си да изхвърлят, защото там никой няма да ги търпи както тук. Напълно съм съгласна с Вас и знам, че нещата стоят именно така - само ние, българите ядем слънчоглед и плюем където падне, хвърляме си картонените чашки и дъвките по земята, не правим забележка на децата, че чупят и не пазят... и после ревем , че било мизерия в града. ... Има едно хранително магазинче близо до Градската... минете да видите около него колко деца се събират,и хвърлят боклуците си там - цялата земя е в кенчета, опаковки и чаши. И никой не може да излезе на глава с тях и лошото им възпитание. Българинът за съжаление , само като му бръкнеш в джоба, тогава го заболява ... иначе мрънкалници колкото щеш.
  • 14
   Di
   Diqna
   21 0
   00:11, 9 авг 2018
   Всеки ден съм с детето във парка.Виждам как всекидневно се почиства.Просто подрастващото поколение е с отвратително поведение!Неведнъж съм била свидетелка как не само децата а и майките и бащите им хвърлят отпадъци!Целият проблем идва от ниска култура!Например в морската градина в Бургас в която дори се допускат домашни любимци е чисто...та замислете се над вашето поведение първо!Не нападайте кмета и служителите и когото и да било...
  • 15
   Go
   Google
   10 0
   00:13, 9 авг 2018
   Има хора които работят много има и хора които само говорят и плюят
  • 16
   Ня
   НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
   0 0
   12:39, 9 авг 2018
   Имайте на предвид , че и охраната не си прави и труда по цял ден седи в кабинката и си спи а пък кабинката е точно до бесетката нито гледа кой седи там нито нищо а пък за това е охрана да пази градската градина от такива който чупят и трушът неща ... Трябва и да се обърне и там внимание не само да има 1 охрана поне трябва да има 2,3 охрани който да гледат градската градина кво става там и какво не , ако има повече охрани и пазят от такива , който правят боклуци в бесетката няма да има токова състояние което е сега ....
  • 17
   00
   0000
   2 0
   14:03, 9 авг 2018
   Ако си хвърляте боклука в кошчето, където му е мястото, няма да е толкова мизерно.Глоби Ви трябват на Вас на всички,който хвърляте, където Ви е удобно.
  • 18
   По
   потребител
   4 0
   14:36, 9 авг 2018
   А, няма бе, да не си помислите, че майките с деца правят тези боклуци, или пък тийнейджърите. Това отново е дело на бездомните кучета, те чупят скамейки и мятат боклуци наред! Сега започнахте да търсите и отговорност от наемателката! Тя ви е виновна, че децата ви са невъзпитани мундари и вандали!
  • 19
   Ев
   ЕВРОАТЛАНТИК
   3 0
   14:50, 9 авг 2018
   Всичко опира да манталитета ТКова е Каквито родителите -такива и децата

  Хороскоп за 22.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сериозните занимания ще ви донесат полезни за бъдещето дивиденти, за това не отхвърляйте никакви предложения, но преди да се захванете с тях прецизирайте даденостите. На много от вас професионалните изяви ще помогнат на кариерата им, но преди това добре се подгответе. Пътуванията ще са успешни.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Твърде енергични сте днес и затова се чудите с какво най-напред да се захванете. Старайте се да не вършите неща, които не са конкретно свързани с работата ви. Моментът не е особено подходящ за разрастване на дейността ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате. Не ставайте язвителни, ако събеседникът ви не влезне в тона ви.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прекалено емоционални сте днес, но не позволявайте на чувствата да пречат на работата ви. Помислете добре върху възможностите си за успех и в случай, че те са минимални, променете тактиката. Бъдете по - оптимистично настроени, защото това, което идва ще ви носи много радост и позитивно развитие.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се запознаете с нова информация, която ще внесе повече яснота в работата ви. Отговорно ще вземате решенията си и така ще ги реализирате. Периодът е подходящ както за самостоятелни изяви, така и за екипна работа. Ще получите повече, отколкото сте очаквали, което си е повод за празненство.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Договореностите ви ще бъдат издържани и в защита на интересите ви, ако се осланя на уменията си да убеждавате и тактично насочвате разговора в изгодна за вас посока. Ще постигнете напредък, не показвайте колебание. Пътуване в чужбина ще ви ангажира с организацията по него, но ще ви достави удоволствие и нови познанства.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С творчески подход ще пристъпите към новите си задължения, опитвайки се да ги приведете към познатите вече неща. Не действайте едностранчиво, търсете мнението на хората около вас и ги направете съпричастни на работата си. Ще задълбочите връзката си с някой, който силно ви привлича.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от вас ще посветят времето си на своите делови и бизнес-задачи. Заетостта ще изостри нервите ви, за това бъдете внимателни в общуването си. Понякога една дума казана не на място може да развали договорени вече неща. В любовната сфера ви очакват внимание, обич и новости.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С енергия и добри намерения ще започнете седмицата. От сутринта ще се заемете с онези въпроси, в които сте срещали затруднения. Близостта на човек, когото харесвате ще ви прави по-уверени и сигурни в работата ви. Това се забелязва, но нищо лошо, щом ви въздейства позитивно на мислите и повишава активността ви в добра посока. Приятелски жест на внимание ще ви зарадва.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще положите усилия да убедите някого в правотата на доводите си в името на по-добрите резултати. В тази връзка ще правите и промени в организацията, както и ще търсите нови възможности за изяви. Активността ви е видима дори за онези, които с безразличие ще намигнат и отминат.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Избягвайте да обсъждате личните си дела с професионалните си партньори. Това би ви изложило на риск, давайки им възможност да надникнат в личния ви свят. Влагайки повече фантазия и прилагайки способностите си ще впечатлявате с усета си към хармонията и ще се радвате на постигнатото от вас.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще продължите да работите върху задачите си, като наред с това ще търсите нови форми за изява на способностите си. Запознанства и приятелски сбирки ще разнообразят следобеда и вечерта ви. Романтичната ви връзка с човек от друга среда ще приключи без особени емоции.
  22 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще вземате делови решения, налагащи се от работата ви. Промените в плановете ви ще ви донесат повече отговорности и това няма много да ви се понрави. Разпределете част от задачите си върху другите участници в консумацията на благата. Намерете начини да се разтоварите от напрежението, развлеченията са позволени.
  22 окт 2019
  Последни новини