От х:

Днес в x:

Обработват тревните площи против кърлежи за четвърти път, комарите на пълчища заради дъжда

Продължава обработването на тревните площи против кърлежи в Хасково по график. На някои места това се случва за четвърти път тази година, обобщиха от общината. От администрацията поясниха заради многото запитвания от граждани, че е извършено пръскане и срещу бълхи, в кв.“ Куба“.

Последното пръскане срещу комари е направено на 3 август от служители на ОП „Екопрогрес“ в района на булевард  „Илинден“, около реката. 

Според еколозите пръскането срещу комари се извършва само в мочурливи места, реки, езера и всякакъв вид водни басейни, където те се размножават. Препаратите унищожават ларвите на насекомите. Не се препоръчва повсеместно пръскане над жилищни сгради, защото химикалите не са ефективни срещу възрастните насекоми, но увреждат други живи организми.

Тази година заради влажното време се наблюдава увеличена популация на комарите, поясняват още специалистите.
Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    ха
    10 -1
    17:25, 8 авг 2018
    а как пръскат по курортите по морето , че няма ни един комар ?!?! А тук "Не се препоръчва повсеместно пръскане над жилищни сгради, защото химикалите не са ефективни срещу възрастните насекоми, но увреждат други живи организми." .......................................................
  • 2
    Ко
    Комарчо
    7 -2
    23:30, 8 авг 2018
    Какво са пръскали? Пълна пародия! С вода ли ги пръскате, че са толкова много и жизнени, бе? Целият град е изпонахапан, има хора с алергии, а за децата не ми се говори! Пръскайте наред! Навремето летяха самолетите и никой не се оплакваше! Жалки сте с тия оправдания, ясно, че се краде от препарати и мързелът е в повечко!
  • 3
    Ко
    Комарчо
    8 0
    23:33, 8 авг 2018
    И какви други живи организми увреждат? Мухите, хлебарките? Може би пчелите, че в градът ни е първенец по пчеларство? Стига глупости!
  • 4
    Из
    Изпохапан
    8 0
    23:47, 8 авг 2018
    Предприемете мерки срещу комарите. Човек не може да се покаже навън нито през деня, нито вечер. Стига оправдания, погрижете се за хората или пак пари за тях няма.
Последни новини