От х:

Днес в x:

Урок по родолюбие във "Васил Левски" за патрона, гостуваха над 170 деца

    Открит урок по родолюбие изнесоха днес ученици от училище "Васил Левски" в Хасково. Той е по повод седмицата на отворените врати в школото, посветена на патронния парник на училището, носещо името на Апостола на свободата.

    Днес на гости бяха деца от 3-та детска градина "Зорница". малчуганите чуха история за училището и неговия патрон. Запознаха се с материалната база, имаха възможност да посетят и класните стаи. Освен това изслушаха песни и стихове за Васил Левски, изпълнени от четвъртокласници с помощта на класните им ръководители.

    "В седмицата на отворените врати в училището гостуваха над 170 деца от детски градини в Хасково", обясни директорът на школото Милена Михайлова и допълни, че всички са получили книжка "Моята първа книга за Васил Левски". Тя поясни, че идеята на седмицата на отворените врати е децата да се запознаят с училището, в което предстои прием в първи клас и родителите да преценят къде да ги запишат.

    Утре в двора на училището пред паметника на Васил Левски е организиран рецитал от ученици на школото. Ритуалът ще се проведе от 11 часа. Сутринта два автобуса с ученици ще отпътуват за Карлово, където ще участват в тържеството в родния град на Апостола. Утре от община Хасково са осигурили за учениците от "Васил Левски" да гледат безплатно постановката "Памет", която ще се играе от 14 часа в театър "Иван Димов".

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Co
      Cool
      6 -5
      19:26, 18 фев 2019
      Браво,много добра инициатива !!!!
    Последни новини