От х:

Днес в x:

Хасковлии: изпитът на полигон ще подобри пътната безопасност

"Изпитът на полигон ще подобри пътната безопасност." Това смятат преобладаващата част от читателите на Haskovo.net, гласували в допитването по повод готвените промени от Министерството на транспорта като стратегия за пътна безопасност. В тази връзка от ведомството предложиха да се наблегне включително и на подготовката на кандидат-шофьорите.

В анкетата с въпрос "Изпитът на полигон ще подобри ли пътната безопасност?" са гласували общо 359 души. Положително са отговорили 57.1% (205 души). Те смятат, че промяната ще повлияе за намаляване на катастрофите. Останалата част от анкетираните - 42.9% (154 души) смятат, че възстановяването на изпита на полигон, нищо няма да промени в поведението на шофьорите.

Анкетата няма представителен характер, дава само обща представа за нагласите в обществото. Резултатите може да видите тук.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Еж
  ежко
  6 -15
  11:14, 12 фев 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Ed
  Edin
  19 -1
  11:56, 12 фев 2019
  Единственото, което може да подобри изпитът на полигон е уменията за паркиране. Огромна част от младите шофьори не могат да паркират успоредно например, просто защото никой не ги е учил. Пътната безопасност обаче е функция на съвсем други фактори и един изпит на полигон по никакъв начин не може да им повлияе. Основна прична за по-големия брой смъртни случаи на пътя в България в сравнение с други страни от ЕС е сбърканият манталитет на голяма част от шофьорите, които абсолютно съзнателно и преднамерено нарушават правилата за движение и то ежедневно. Липсата на санкции за такива шофьори и корумпираните пътни полицаи пък ги насърчава още повече. Там трябва да се насочат усилията, а не да си губим времето с полигони и други пособни маловажни теми.
  • Ма
   МАНГО
   1 -3
   22:21, 12 фев 2019
   Кой инструктор ще "позволи" да му скъсат курсист?
   Та нали никой повече няма да се запише при него!
   Ей затова книжки имат куцо, кьораво и сакато.
   С полигон ил не - все тая.
   Книжки не се вземат - книжки се ......
 • 3
  Чо
  Чобанина
  13 -2
  17:03, 12 фев 2019
  Абе да се научат мигачи да дават дейба загубените кауни, тука са най смотаните шофьори !
 • 4
  Ne
  NERO
  1 -1
  08:26, 13 фев 2019
  Сетиха се най-накрая да има и полигон на изпита.
 • 5
  До
  Доволен
  4 0
  09:54, 13 фев 2019
  Да преподавателят им на камионите е номер 1
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  1 -1
  12:52, 13 фев 2019
  Първо да се изпитат изпитващите!Печалбари !
 • 7
  Мо
  Монополист
  1 0
  13:39, 13 фев 2019
  Така ще бъде,няма да спите от завист
 • 8
  Ми
  Милиционер
  1 0
  13:41, 13 фев 2019
  Като малък сядъл ли си на кол мастикаджия
 • 9
  Ст
  Станимир
  1 0
  13:45, 13 фев 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 10
  Жу
  ЖУКЛЕВ
  1 0
  13:48, 13 фев 2019
  Бяхме май номер едно , но на приказки за пред хората ,сега май ще затваряме

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
03 апр 2020
Последни новини