От х:

Днес в x:

1 °C

Хасковлии: изпитът на полигон ще подобри пътната безопасност

"Изпитът на полигон ще подобри пътната безопасност." Това смятат преобладаващата част от читателите на Haskovo.net, гласували в допитването по повод готвените промени от Министерството на транспорта като стратегия за пътна безопасност. В тази връзка от ведомството предложиха да се наблегне включително и на подготовката на кандидат-шофьорите.

В анкетата с въпрос "Изпитът на полигон ще подобри ли пътната безопасност?" са гласували общо 359 души. Положително са отговорили 57.1% (205 души). Те смятат, че промяната ще повлияе за намаляване на катастрофите. Останалата част от анкетираните - 42.9% (154 души) смятат, че възстановяването на изпита на полигон, нищо няма да промени в поведението на шофьорите.

Анкетата няма представителен характер, дава само обща представа за нагласите в обществото. Резултатите може да видите тук.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Еж
  ежко
  6 -15
  11:14, 12 фев 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 2
  Ed
  Edin
  19 -1
  11:56, 12 фев 2019
  Единственото, което може да подобри изпитът на полигон е уменията за паркиране. Огромна част от младите шофьори не могат да паркират успоредно например, просто защото никой не ги е учил. Пътната безопасност обаче е функция на съвсем други фактори и един изпит на полигон по никакъв начин не може да им повлияе. Основна прична за по-големия брой смъртни случаи на пътя в България в сравнение с други страни от ЕС е сбърканият манталитет на голяма част от шофьорите, които абсолютно съзнателно и преднамерено нарушават правилата за движение и то ежедневно. Липсата на санкции за такива шофьори и корумпираните пътни полицаи пък ги насърчава още повече. Там трябва да се насочат усилията, а не да си губим времето с полигони и други пособни маловажни теми.
  • Ма
   МАНГО
   1 -3
   22:21, 12 фев 2019
   Кой инструктор ще "позволи" да му скъсат курсист?
   Та нали никой повече няма да се запише при него!
   Ей затова книжки имат куцо, кьораво и сакато.
   С полигон ил не - все тая.
   Книжки не се вземат - книжки се ......
 • 3
  Чо
  Чобанина
  13 -2
  17:03, 12 фев 2019
  Абе да се научат мигачи да дават дейба загубените кауни, тука са най смотаните шофьори !
 • 4
  Ne
  NERO
  1 -1
  08:26, 13 фев 2019
  Сетиха се най-накрая да има и полигон на изпита.
 • 5
  До
  Доволен
  4 0
  09:54, 13 фев 2019
  Да преподавателят им на камионите е номер 1
 • 6
  Ма
  мастикаджия
  1 -1
  12:52, 13 фев 2019
  Първо да се изпитат изпитващите!Печалбари !
 • 7
  Мо
  Монополист
  1 0
  13:39, 13 фев 2019
  Така ще бъде,няма да спите от завист
 • 8
  Ми
  Милиционер
  1 0
  13:41, 13 фев 2019
  Като малък сядъл ли си на кол мастикаджия
 • 9
  Ст
  Станимир
  1 0
  13:45, 13 фев 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 10
  Жу
  ЖУКЛЕВ
  1 0
  13:48, 13 фев 2019
  Бяхме май номер едно , но на приказки за пред хората ,сега май ще затваряме

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини