От х:

Днес в x:

МРРБ търси как да се спре пропадането на магистрала „Марица”

  Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни мерки за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на АМ „Марица, съобщиха от ведомството.

  Министърът Петя Аврамова заяви, че всички констатирани до момента дефекти на ЛОТ-а са отстранявани изцяло за сметка на изпълнителя. Тя беше категорична, че областните пътни управления, на територията на които преминава Лот 1 на автомагистралата, извършват постоянен мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „Пътна инфраструктура“ ежемесечни доклади за това. Констатираните дефекти в този участък, през месец ноември миналата година, са отстранени.

  До момента АПИ е установила наличието на голям надлъжен наклон на пътя от 4% и при проливни дъждове невинаги водата се оттича през отводнителните улеи, като по този начин се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени допълнителни улеи, проблемът при влошени климатични условия се проявява. АПИ търси възможности за окончателно решаване на проблема, увериха от МРРБ.

  За един от проблемните участъци на аутобана Haskovo.net писа преди около два месец. Става въпрос за района между 33-ти и 34-ти километър, където се получи пропадане като най-дебелият слой беше около 25 см. Публикацията може да видите тук. Един от строителите пък прогнозира, че „магистрала „Марица“ ще пропада още, може да се разцепи”.

  Към момента в Агенция „Пътна инфраструктура“ се подготвя списък с отсечки, нуждаещи се от ремонт. В края на месец февруари, предстои утвърждаване бюджета на Агенцията за 2019 г., и съобразно финансовата рамка на ремонтните програми, ще бъде извършено приоритизиране на обектите, нуждаещи се от ремонтни дейности в страната.

  Само за миналата година в област Хасково за ремонт на републиканските пътища в областта са вложени над 19 млн.лв. По Оперативна програма „Региони в растеж“ в момента в областта се изпълняват два лота на обща стойност около 24 млн. лв.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Di
   Dimmu
   114 -2
   10:04, 3 фев 2019
   Когато намери начин да спре пропадането на държавата, тогава ще намери начин да спре и пропадането на магистралите. Докато на жълтите павета няма сто бесилки с увиснали корупционерчета, все ще е така! Всичко останало са кухи думи и фасада. Лицемерни боклуци!
  • 2
   Гр
   Гражданин
   95 -2
   10:12, 3 фев 2019
   Да отскочат до съседна Гърция. Там няма небетониран и недрениран скат. И ако си съберат откраднатите пари от всички по веригата ще я позлатят тази магистрала. Ама нали се бързаше тиквата да открие участъка. Лично знам, че този проблем е бил предвиден от инженери по проекта , и са искали друго изпълнение. Единият е уволнен , а други посъветнван да си мълчи. Нямало време за подобни глезотии.
  • 3
   Ко
   Космо навта
   44 -5
   10:28, 3 фев 2019
   Всичките са един дол дренки!След народния съд в България не останаха доблестни патриоти и честни хора в управлението.И които да дойдат на власт,все са от едно котило.Интереува ги само да мародерстват и отбият номера.
   • Ja
    Jack Bauer
    12 -2
    22:00, 3 фев 2019
    В момента много е нужен народен съд!!!
   • Ща
    Щази
    10 -3
    07:01, 4 фев 2019
    То народ няма,ти народен съд искаш.
  • 4
   Кр
   красю от сот.
   48 0
   10:32, 3 фев 2019
   магистралата ще се оправи като смените всичката глина която сложихте вместо насип на 36-600 а не на 34км както пишете.Ало пътища-ад,как 34км бе, че вие работихте до 36-600км,оттам нататък е лот2 и работеха пст и фирмата подизпълнител на пламен дишков-кела,от бургас.Явно мойта фирма е охранявала и друг обект,искам си кинтите.Или фактурирахте повечко километри заради парички.В понеделник като дойда на оперативка в Пловдив ще мина и през вас да се разберем.
   • Ди
    димитровград
    45 -1
    10:47, 3 фев 2019
    колегата от коментар 4 е абсолютно прав, пътища-ад работеха до 36-600,в случая проблемния участък ,там се свързваха двата лота.имаше дренажна тръба която я правиха лот 2 и тя постоянно се запушваше и водата от дъждовете минава под настилката а не в дирекно в река Банска.А за километрите някой тихомълком ги промени,Собственника на фирмата охранител е прав.
  • 5
   11
   111111
   28 -3
   11:55, 3 фев 2019
   Педята на министърката ли е Всичко при нас се мери на педи Метричната система на герп Според педята само 22 см асфалт за магистрален път кой изяде асфалта
  • 6
   Хи
   Хиената
   53 -6
   12:37, 3 фев 2019
   Нека Бойко сега да връща милиардите откраднати с поставените фирми ! Долен унищожител !
  • 7
   Хи
   Хиената
   41 -7
   12:39, 3 фев 2019
   Ако Живков беше сега на власт , Бойко щеше да чисти кенефа в белене с четка за зъби от 12 стотинки , а отзад щеше да има забит пе.ис с кондом от 5 стотинки .
  • 8
   Аб
   абжж
   36 0
   14:28, 3 фев 2019
   Га някои крадаха едни пари никой не се чудеше как се укрепва магистралата сега пак ще се вложат едни пари в някой джоб за да се укрепи и после пак и пак и пак бездънна яма
   • Фи
    филип пешев
    6 -11
    18:09, 3 фев 2019
    Гаранцианното поддържане на магистралата е за сме... Виж коментара
  • 9
   Jj
   jj
   28 -1
   15:07, 3 фев 2019
   Държава на дебилен и крадлив народ.
  • 10
   Къ
   Кънчо
   14 -2
   21:55, 3 фев 2019
   Ламбрев ти що мълчиш бе Корупциьо!!! Кажи колко лапна бе !!!!
   • Ло
    локомотива
    14 -3
    22:22, 3 фев 2019
    кънчо на ламбрев му е през оная работа,той си взема парички през съвсем други схеми,този срещу него да тръгнем неможем да го стигнем,човека се отчита на високо ниво.
  • 11
   Зг
   Згур
   9 0
   07:33, 4 фев 2019
   Да бяха насипали чакъл а не згур
  • 12
   По
   Попов
   18 0
   07:52, 4 фев 2019
   Насипа е направен от останалия прахолях на кариерата на Клокотница, Бетран си изчистиха трупания с години прах от раздробяването на филца, схемите бяха изгодни за всички по веригата .................

  Хороскоп за 12.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
  12 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
  12 авг 2020
  Последни новини