От х:

Днес в x:

10 °C

МРРБ търси как да се спре пропадането на магистрала „Марица”

  Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни мерки за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на АМ „Марица, съобщиха от ведомството.

  Министърът Петя Аврамова заяви, че всички констатирани до момента дефекти на ЛОТ-а са отстранявани изцяло за сметка на изпълнителя. Тя беше категорична, че областните пътни управления, на територията на които преминава Лот 1 на автомагистралата, извършват постоянен мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „Пътна инфраструктура“ ежемесечни доклади за това. Констатираните дефекти в този участък, през месец ноември миналата година, са отстранени.

  До момента АПИ е установила наличието на голям надлъжен наклон на пътя от 4% и при проливни дъждове невинаги водата се оттича през отводнителните улеи, като по този начин се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени допълнителни улеи, проблемът при влошени климатични условия се проявява. АПИ търси възможности за окончателно решаване на проблема, увериха от МРРБ.

  За един от проблемните участъци на аутобана Haskovo.net писа преди около два месец. Става въпрос за района между 33-ти и 34-ти километър, където се получи пропадане като най-дебелият слой беше около 25 см. Публикацията може да видите тук. Един от строителите пък прогнозира, че „магистрала „Марица“ ще пропада още, може да се разцепи”.

  Към момента в Агенция „Пътна инфраструктура“ се подготвя списък с отсечки, нуждаещи се от ремонт. В края на месец февруари, предстои утвърждаване бюджета на Агенцията за 2019 г., и съобразно финансовата рамка на ремонтните програми, ще бъде извършено приоритизиране на обектите, нуждаещи се от ремонтни дейности в страната.

  Само за миналата година в област Хасково за ремонт на републиканските пътища в областта са вложени над 19 млн.лв. По Оперативна програма „Региони в растеж“ в момента в областта се изпълняват два лота на обща стойност около 24 млн. лв.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Di
   Dimmu
   114 -2
   10:04, 3 фев 2019
   Когато намери начин да спре пропадането на държавата, тогава ще намери начин да спре и пропадането на магистралите. Докато на жълтите павета няма сто бесилки с увиснали корупционерчета, все ще е така! Всичко останало са кухи думи и фасада. Лицемерни боклуци!
  • 2
   Гр
   Гражданин
   95 -2
   10:12, 3 фев 2019
   Да отскочат до съседна Гърция. Там няма небетониран и недрениран скат. И ако си съберат откраднатите пари от всички по веригата ще я позлатят тази магистрала. Ама нали се бързаше тиквата да открие участъка. Лично знам, че този проблем е бил предвиден от инженери по проекта , и са искали друго изпълнение. Единият е уволнен , а други посъветнван да си мълчи. Нямало време за подобни глезотии.
  • 3
   Ко
   Космо навта
   44 -5
   10:28, 3 фев 2019
   Всичките са един дол дренки!След народния съд в България не останаха доблестни патриоти и честни хора в управлението.И които да дойдат на власт,все са от едно котило.Интереува ги само да мародерстват и отбият номера.
   • Ja
    Jack Bauer
    12 -2
    22:00, 3 фев 2019
    В момента много е нужен народен съд!!!
   • Ща
    Щази
    10 -3
    07:01, 4 фев 2019
    То народ няма,ти народен съд искаш.
  • 4
   Кр
   красю от сот.
   48 0
   10:32, 3 фев 2019
   магистралата ще се оправи като смените всичката глина която сложихте вместо насип на 36-600 а не на 34км както пишете.Ало пътища-ад,как 34км бе, че вие работихте до 36-600км,оттам нататък е лот2 и работеха пст и фирмата подизпълнител на пламен дишков-кела,от бургас.Явно мойта фирма е охранявала и друг обект,искам си кинтите.Или фактурирахте повечко километри заради парички.В понеделник като дойда на оперативка в Пловдив ще мина и през вас да се разберем.
   • Ди
    димитровград
    45 -1
    10:47, 3 фев 2019
    колегата от коментар 4 е абсолютно прав, пътища-ад работеха до 36-600,в случая проблемния участък ,там се свързваха двата лота.имаше дренажна тръба която я правиха лот 2 и тя постоянно се запушваше и водата от дъждовете минава под настилката а не в дирекно в река Банска.А за километрите някой тихомълком ги промени,Собственника на фирмата охранител е прав.
  • 5
   11
   111111
   28 -3
   11:55, 3 фев 2019
   Педята на министърката ли е Всичко при нас се мери на педи Метричната система на герп Според педята само 22 см асфалт за магистрален път кой изяде асфалта
  • 6
   Хи
   Хиената
   53 -6
   12:37, 3 фев 2019
   Нека Бойко сега да връща милиардите откраднати с поставените фирми ! Долен унищожител !
  • 7
   Хи
   Хиената
   41 -7
   12:39, 3 фев 2019
   Ако Живков беше сега на власт , Бойко щеше да чисти кенефа в белене с четка за зъби от 12 стотинки , а отзад щеше да има забит пе.ис с кондом от 5 стотинки .
  • 8
   Аб
   абжж
   36 0
   14:28, 3 фев 2019
   Га някои крадаха едни пари никой не се чудеше как се укрепва магистралата сега пак ще се вложат едни пари в някой джоб за да се укрепи и после пак и пак и пак бездънна яма
   • Фи
    филип пешев
    6 -11
    18:09, 3 фев 2019
    Гаранцианното поддържане на магистралата е за сме... Виж коментара
  • 9
   Jj
   jj
   28 -1
   15:07, 3 фев 2019
   Държава на дебилен и крадлив народ.
  • 10
   Къ
   Кънчо
   14 -2
   21:55, 3 фев 2019
   Ламбрев ти що мълчиш бе Корупциьо!!! Кажи колко лапна бе !!!!
   • Ло
    локомотива
    14 -3
    22:22, 3 фев 2019
    кънчо на ламбрев му е през оная работа,той си взема парички през съвсем други схеми,този срещу него да тръгнем неможем да го стигнем,човека се отчита на високо ниво.
  • 11
   Зг
   Згур
   9 0
   07:33, 4 фев 2019
   Да бяха насипали чакъл а не згур
  • 12
   По
   Попов
   18 0
   07:52, 4 фев 2019
   Насипа е направен от останалия прахолях на кариерата на Клокотница, Бетран си изчистиха трупания с години прах от раздробяването на филца, схемите бяха изгодни за всички по веригата .................

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини