От х:

Днес в x:

6 °C

Едва 5 от близо 200 свободни работни места са за висшисти

Едва 5 от близо 200 обявени свободни работни места са за висшисти. Това сочи сводката на Бюрото по труда в Хасково.

Местата за завършилите ВУЗ са за счетоводител, медицинска сестра, учител по музика, главен експерт - управление на персонала и продавач-консултант на минерални торове и препарати за растителна защита.

За останалите незаети позиции не се изисква такъв ценз, необходимо е кандидатите да имат средно образование, а за някои от местата дори и основно образование е достатъчно. Търсят се 20 заварчици с квалификация, 10 кредитни консултанти, 10 машинни оператори за шиене на облекло, 10 машинни оператори за изпридане на синтетични влакна, 10 работници в строителството, 10 сервитьори. Търсят се още бармани, готвачи, хигиенисти, шлосери, шофьори.

Данните на Регионалната служба по заетостта в Хасково сочат, че безработицата е намаляла през 2018 година в сравнение с предходната с 1367. През миналата година на работа са постъпили 6 808 и са били обявени 5 823 свободни работни места. По данни от края на декември 2018 година област Хасково се нарежда на 10 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната. Делът на безработни висшисти също е намалял в края на декември миналата година, когато са били регистрирани 725 души, като броят им е намалял с 25 в сравнение с предходния месец ноември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Аз
  Аз
  36 -1
  09:26, 3 фев 2019
  Закривайте го това бюро , никаква работа не върши и без това.
 • 2
  Ли
  Лили
  30 -1
  10:28, 3 фев 2019
  Излишни заплати държавата дава в бюрото по труда седят си без никаква работа
 • 3
  Ни
  Никодимчо
  25 -1
  12:00, 3 фев 2019
  Всеки сайт за работа върши повече работа от чиновляците в бюрото.
 • 4
  Ща
  Щази
  12 0
  12:02, 3 фев 2019
  Не им трябват "мозъци",трябват им работари.Иначе всеки може акъл да дава.
  • 11
   111
   9 0
   15:07, 3 фев 2019
   Така е,колкото си по не доучил,толкова си по компетентен по всички въпроси.
 • 5
  Тн
  Тн
  20 -1
  14:14, 3 фев 2019
  Няма смисъл от бюро никаква работа не върши те са добре не мислят за хората.
 • 6
  Ив
  Иван
  12 -2
  16:59, 3 фев 2019
  Някой да обясни на разбираем език, че "безработицата намалява", защото хората се изнасят, напускат страната, евакуират се!!
 • 7
  Су
  Сурвакар
  3 -2
  17:20, 3 фев 2019
  Защо ппишете така бе господа Преди няколко дни Герб имаха конгресна който Бойко каза че всичко в държавата е О КЕЙ а Ццец;о потвърди На кого да вярва човек на вас ли на Бать Ббойка
 • 8
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -2
  19:27, 3 фев 2019
  Аз съм хем инженер , хем заварчик , хем проектант , хем оператор на машина ц ЦПУ , хем дизайнер , хем шлосер матричар , дърводелец и строител
  ....
  За кво трябва да бачкам аргатин на някой необразован дивак и простак като Янко Бабата Янев или Дидко Форукома ?

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини