От х:

Днес в x:

Едва 5 от близо 200 свободни работни места са за висшисти

Едва 5 от близо 200 обявени свободни работни места са за висшисти. Това сочи сводката на Бюрото по труда в Хасково.

Местата за завършилите ВУЗ са за счетоводител, медицинска сестра, учител по музика, главен експерт - управление на персонала и продавач-консултант на минерални торове и препарати за растителна защита.

За останалите незаети позиции не се изисква такъв ценз, необходимо е кандидатите да имат средно образование, а за някои от местата дори и основно образование е достатъчно. Търсят се 20 заварчици с квалификация, 10 кредитни консултанти, 10 машинни оператори за шиене на облекло, 10 машинни оператори за изпридане на синтетични влакна, 10 работници в строителството, 10 сервитьори. Търсят се още бармани, готвачи, хигиенисти, шлосери, шофьори.

Данните на Регионалната служба по заетостта в Хасково сочат, че безработицата е намаляла през 2018 година в сравнение с предходната с 1367. През миналата година на работа са постъпили 6 808 и са били обявени 5 823 свободни работни места. По данни от края на декември 2018 година област Хасково се нарежда на 10 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната. Делът на безработни висшисти също е намалял в края на декември миналата година, когато са били регистрирани 725 души, като броят им е намалял с 25 в сравнение с предходния месец ноември.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Аз
  Аз
  36 -1
  09:26, 3 фев 2019
  Закривайте го това бюро , никаква работа не върши и без това.
 • 2
  Ли
  Лили
  30 -1
  10:28, 3 фев 2019
  Излишни заплати държавата дава в бюрото по труда седят си без никаква работа
 • 3
  Ни
  Никодимчо
  25 -1
  12:00, 3 фев 2019
  Всеки сайт за работа върши повече работа от чиновляците в бюрото.
 • 4
  Ща
  Щази
  12 0
  12:02, 3 фев 2019
  Не им трябват "мозъци",трябват им работари.Иначе всеки може акъл да дава.
  • 11
   111
   9 0
   15:07, 3 фев 2019
   Така е,колкото си по не доучил,толкова си по компетентен по всички въпроси.
 • 5
  Тн
  Тн
  20 -1
  14:14, 3 фев 2019
  Няма смисъл от бюро никаква работа не върши те са добре не мислят за хората.
 • 6
  Ив
  Иван
  12 -2
  16:59, 3 фев 2019
  Някой да обясни на разбираем език, че "безработицата намалява", защото хората се изнасят, напускат страната, евакуират се!!
 • 7
  Су
  Сурвакар
  3 -2
  17:20, 3 фев 2019
  Защо ппишете така бе господа Преди няколко дни Герб имаха конгресна който Бойко каза че всичко в държавата е О КЕЙ а Ццец;о потвърди На кого да вярва човек на вас ли на Бать Ббойка
 • 8
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -2
  19:27, 3 фев 2019
  Аз съм хем инженер , хем заварчик , хем проектант , хем оператор на машина ц ЦПУ , хем дизайнер , хем шлосер матричар , дърводелец и строител
  ....
  За кво трябва да бачкам аргатин на някой необразован дивак и простак като Янко Бабата Янев или Дидко Форукома ?

Хороскоп за 06.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
06 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
06 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
06 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
06 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
06 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
06 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
06 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
06 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
06 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
06 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
06 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
06 авг 2020
Последни новини