От х:

Днес в x:

2 °C

Едва 5 от близо 200 свободни работни места са за висшисти

Едва 5 от близо 200 обявени свободни работни места са за висшисти. Това сочи сводката на Бюрото по труда в Хасково.

Местата за завършилите ВУЗ са за счетоводител, медицинска сестра, учител по музика, главен експерт - управление на персонала и продавач-консултант на минерални торове и препарати за растителна защита.

За останалите незаети позиции не се изисква такъв ценз, необходимо е кандидатите да имат средно образование, а за някои от местата дори и основно образование е достатъчно. Търсят се 20 заварчици с квалификация, 10 кредитни консултанти, 10 машинни оператори за шиене на облекло, 10 машинни оператори за изпридане на синтетични влакна, 10 работници в строителството, 10 сервитьори. Търсят се още бармани, готвачи, хигиенисти, шлосери, шофьори.

Данните на Регионалната служба по заетостта в Хасково сочат, че безработицата е намаляла през 2018 година в сравнение с предходната с 1367. През миналата година на работа са постъпили 6 808 и са били обявени 5 823 свободни работни места. По данни от края на декември 2018 година област Хасково се нарежда на 10 позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната. Делът на безработни висшисти също е намалял в края на декември миналата година, когато са били регистрирани 725 души, като броят им е намалял с 25 в сравнение с предходния месец ноември.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Аз
  Аз
  35 -1
  09:26, 3 фев 2019
  Закривайте го това бюро , никаква работа не върши и без това.
 • 2
  Ли
  Лили
  29 -1
  10:28, 3 фев 2019
  Излишни заплати държавата дава в бюрото по труда седят си без никаква работа
 • 3
  Ни
  Никодимчо
  24 -1
  12:00, 3 фев 2019
  Всеки сайт за работа върши повече работа от чиновляците в бюрото.
 • 4
  Ща
  Щази
  12 0
  12:02, 3 фев 2019
  Не им трябват "мозъци",трябват им работари.Иначе всеки може акъл да дава.
  • 11
   111
   9 0
   15:07, 3 фев 2019
   Така е,колкото си по не доучил,толкова си по компетентен по всички въпроси.
 • 5
  Тн
  Тн
  19 -1
  14:14, 3 фев 2019
  Няма смисъл от бюро никаква работа не върши те са добре не мислят за хората.
 • 6
  Ив
  Иван
  11 -2
  16:59, 3 фев 2019
  Някой да обясни на разбираем език, че "безработицата намалява", защото хората се изнасят, напускат страната, евакуират се!!
 • 7
  Су
  Сурвакар
  3 -2
  17:20, 3 фев 2019
  Защо ппишете така бе господа Преди няколко дни Герб имаха конгресна който Бойко каза че всичко в държавата е О КЕЙ а Ццец;о потвърди На кого да вярва човек на вас ли на Бать Ббойка
 • 8
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 -2
  19:27, 3 фев 2019
  Аз съм хем инженер , хем заварчик , хем проектант , хем оператор на машина ц ЦПУ , хем дизайнер , хем шлосер матричар , дърводелец и строител
  ....
  За кво трябва да бачкам аргатин на някой необразован дивак и простак като Янко Бабата Янев или Дидко Форукома ?

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини