От х:

Днес в x:

30 °C

Хасковският окръжен съд изпрати с почести Господинка Пейчева в пенсия

Съдията от Окръжен съд Хасково Господинка Пейчева, която излиза в пенсия, днес бе изпратена с почести от всички съдии и съдебни служители. Бе й връчено и отличието на Висшия съдебен съвет - „личен почетен знак първа степен – златен“, както и почетния плакет на Окръжен съд-Хасково.

Господинка Пейчева бе осводобена от длъжност поради навършване на 65-годишна възраст от ВСС през декември миналата година. Тогава по предложение на председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова й бе присъдено и високото отличие.

Господинка Пейчева има 40 години юридически стаж, като 30 от тях са на длъжност „съдия“ в органите на съдебната власт. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „право“. От 1989 година е назначена като съдия в Районен съд – Димитровград, Заемала е последователно длъжността „заместник-председател” и „председател на Районен съд – Хасково, а от 01.02.1996 г. е назначена на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково. За периода месец януари 2000 г. - 15.07.2009 година е била „заместник - председател“ на Окръжен съд – Хасково. Съдия Господинка Пейчева е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ от 2003 година.

В професионалния си път съдия Пейчева е доказала своя висок професионализъм, организираност и отговорност, като при изпълнение на служебните си задължения винаги се е ръководела от принципите на независимост, безпристрастност, справедливост и прозрачност, пише в прессъобщение от Окръжния съд. В кариерата си като магистрат има значителен принос за повишаване авторитета на съдебната власт, като винаги се е ползвала с уважението на всички свои колеги - съдии, адвокати, прокурори и съдебни служители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ва
  Василев
  11 -1
  18:33, 8 яну 2019
  Такива като нея са рядкост и с годините ще намаляват все повече за сметка на .....сещата се.Да е жива и здрава.Дано дъщеря й я наследи .Името задължава и тежи.
 • 2
  Ха
  хасковлия
  9 0
  20:46, 8 яну 2019
  Мога да споделя от личния си опит, че Господинка Пейчева е истински професионалист. Без да я познавам, без тя да ме познава, се случи да е съдия на мое дело срещу НАП-Хасково. Беше в далечната 1996 година и бях много притеснен, защото не се чувствах виновен, а данъчните ми съставиха акт за неподадена данъчна декларация. Приложих всички доказателства за невинност, явих се два пъти в съда и спечелих делото срещу НАП-Хасково. Тогава повярвах, че има правосъдие, благодарение на справедливостта на Господинка Пейчева и че истината възтържествува. Цял живот ще я помня тази жена, докато съм жив и ще я благославям! Желая й здраве и много любов!!!
 • 3
  Ор
  Орден
  2 -3
  02:43, 9 яну 2019
  Тази за която се сещам не става за нищо!Жалко,че няма еднакви правила,а само такива за пенсиониране!

Хороскоп за 09.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
09 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Малко движение няма да ви се отрази зле, размърдайте се. Добре е че се замисляте, но все пак не прекалявайте. Няма да разберете кога денят е минал, а вие все още не сте се събудили. Не е чудно, че близките ви не ви разбират.
09 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се заемете днес, от вас ще струи добро настроение, което влияе положително на всички около вас. Не позволявате на дребни неща да ви пречат и дори не ги забелязвате. Ще се справите успешно с личен въпрос, който ви вълнува от доста време. Помогнете на приятел, който се нуждае от деликатен съвет и ви е гласувал доверието си.
09 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
09 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
09 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Добре е да се овладеете на време и да не търсите съмнителни пътища за финансиране. Решавайте проблемите си със собствени средства. В семейството вземете твърда позиция и не се поддавайте на емоциите си. Не се месете и в личния живот на близките си. Търпението ви относно съдебно дело ще бъде възнаградено, изчакайте.
09 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще ви занимават проблеми, свързани с вашето и на близките ви здраве. Не се натоварвайте прекалено много с работа. Щадете и нервите си. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да ви го търси.
09 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват.В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
09 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стремежът към промяна на мнозина от вас, най-сетне ще бъде удовлетворен. Неочаквано събитие ще даде нова и желана от вас насока на живота ви. Предпазливостта при вземането на решение няма да ви навреди, но не се бавете много.
09 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Самостоятелните занимания днес ще ви донесат очакваните резултати, най-вече в личните дела. Обществената ви ангажираност ще ви срещнат с хора, чиито вълнения споделяте и вие. Заедно ще се опитате да промените нещата, които са по силите ви, за да направите живота си по-добър.
09 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Условията, в които се реализирате благоприятстват начинанията ви. Стремежът към успех на всяка цена, може да ви донесе неприятности. Не се колебайте да вземате бързи решения, ако ситуацията го изисква. А това може да се наложи много скоро. За здравето трябва да положите и грижи, ако не желаете то да напомня за себе си.
09 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нагласа сте да се ангажирате и с чужди проблеми в името на доброто разбирателство, но помислете. Много скоро може да се окажете в трудна ситуация, изпадайки в невъзможност да свършите работа и то не по ваша вина. Ограничете се в своите отговорности и живейте по-спокойно. Нямате нужда от излишни главоболия.
09 авг 2020
Последни новини