От х:

Днес в x:

-1 °C

Хасковският окръжен съд изпрати с почести Господинка Пейчева в пенсия

Съдията от Окръжен съд Хасково Господинка Пейчева, която излиза в пенсия, днес бе изпратена с почести от всички съдии и съдебни служители. Бе й връчено и отличието на Висшия съдебен съвет - „личен почетен знак първа степен – златен“, както и почетния плакет на Окръжен съд-Хасково.

Господинка Пейчева бе осводобена от длъжност поради навършване на 65-годишна възраст от ВСС през декември миналата година. Тогава по предложение на председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова й бе присъдено и високото отличие.

Господинка Пейчева има 40 години юридически стаж, като 30 от тях са на длъжност „съдия“ в органите на съдебната власт. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „право“. От 1989 година е назначена като съдия в Районен съд – Димитровград, Заемала е последователно длъжността „заместник-председател” и „председател на Районен съд – Хасково, а от 01.02.1996 г. е назначена на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково. За периода месец януари 2000 г. - 15.07.2009 година е била „заместник - председател“ на Окръжен съд – Хасково. Съдия Господинка Пейчева е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ от 2003 година.

В професионалния си път съдия Пейчева е доказала своя висок професионализъм, организираност и отговорност, като при изпълнение на служебните си задължения винаги се е ръководела от принципите на независимост, безпристрастност, справедливост и прозрачност, пише в прессъобщение от Окръжния съд. В кариерата си като магистрат има значителен принос за повишаване авторитета на съдебната власт, като винаги се е ползвала с уважението на всички свои колеги - съдии, адвокати, прокурори и съдебни служители.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ва
  Василев
  11 -1
  18:33, 8 яну 2019
  Такива като нея са рядкост и с годините ще намаляват все повече за сметка на .....сещата се.Да е жива и здрава.Дано дъщеря й я наследи .Името задължава и тежи.
 • 2
  Ха
  хасковлия
  9 0
  20:46, 8 яну 2019
  Мога да споделя от личния си опит, че Господинка Пейчева е истински професионалист. Без да я познавам, без тя да ме познава, се случи да е съдия на мое дело срещу НАП-Хасково. Беше в далечната 1996 година и бях много притеснен, защото не се чувствах виновен, а данъчните ми съставиха акт за неподадена данъчна декларация. Приложих всички доказателства за невинност, явих се два пъти в съда и спечелих делото срещу НАП-Хасково. Тогава повярвах, че има правосъдие, благодарение на справедливостта на Господинка Пейчева и че истината възтържествува. Цял живот ще я помня тази жена, докато съм жив и ще я благославям! Желая й здраве и много любов!!!
 • 3
  Ор
  Орден
  2 -3
  02:43, 9 яну 2019
  Тази за която се сещам не става за нищо!Жалко,че няма еднакви правила,а само такива за пенсиониране!

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини