От х:

Днес в x:

14 °C

Хасковският окръжен съд изпрати с почести Господинка Пейчева в пенсия

Съдията от Окръжен съд Хасково Господинка Пейчева, която излиза в пенсия, днес бе изпратена с почести от всички съдии и съдебни служители. Бе й връчено и отличието на Висшия съдебен съвет - „личен почетен знак първа степен – златен“, както и почетния плакет на Окръжен съд-Хасково.

Господинка Пейчева бе осводобена от длъжност поради навършване на 65-годишна възраст от ВСС през декември миналата година. Тогава по предложение на председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова й бе присъдено и високото отличие.

Господинка Пейчева има 40 години юридически стаж, като 30 от тях са на длъжност „съдия“ в органите на съдебната власт. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „право“. От 1989 година е назначена като съдия в Районен съд – Димитровград, Заемала е последователно длъжността „заместник-председател” и „председател на Районен съд – Хасково, а от 01.02.1996 г. е назначена на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково. За периода месец януари 2000 г. - 15.07.2009 година е била „заместник - председател“ на Окръжен съд – Хасково. Съдия Господинка Пейчева е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ от 2003 година.

В професионалния си път съдия Пейчева е доказала своя висок професионализъм, организираност и отговорност, като при изпълнение на служебните си задължения винаги се е ръководела от принципите на независимост, безпристрастност, справедливост и прозрачност, пише в прессъобщение от Окръжния съд. В кариерата си като магистрат има значителен принос за повишаване авторитета на съдебната власт, като винаги се е ползвала с уважението на всички свои колеги - съдии, адвокати, прокурори и съдебни служители.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ва
  Василев
  11 -1
  18:33, 8 яну 2019
  Такива като нея са рядкост и с годините ще намаляват все повече за сметка на .....сещата се.Да е жива и здрава.Дано дъщеря й я наследи .Името задължава и тежи.
 • 2
  Ха
  хасковлия
  9 0
  20:46, 8 яну 2019
  Мога да споделя от личния си опит, че Господинка Пейчева е истински професионалист. Без да я познавам, без тя да ме познава, се случи да е съдия на мое дело срещу НАП-Хасково. Беше в далечната 1996 година и бях много притеснен, защото не се чувствах виновен, а данъчните ми съставиха акт за неподадена данъчна декларация. Приложих всички доказателства за невинност, явих се два пъти в съда и спечелих делото срещу НАП-Хасково. Тогава повярвах, че има правосъдие, благодарение на справедливостта на Господинка Пейчева и че истината възтържествува. Цял живот ще я помня тази жена, докато съм жив и ще я благославям! Желая й здраве и много любов!!!
 • 3
  Ор
  Орден
  2 -3
  02:43, 9 яну 2019
  Тази за която се сещам не става за нищо!Жалко,че няма еднакви правила,а само такива за пенсиониране!

Хороскоп за 18.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
18 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
18 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
18 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
18 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
18 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
18 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
18 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
18 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
18 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
18 ное 2019
Последни новини