От х:

Днес в x:

34 °C

Легализираме вече чужди публични актове в Областна администрация

Легализацията на публични актове от чужбина вече ще става в Областна администрация.

В изпълнение на Закона за ратифициране на конвенцията за премахване на изискването за легализация от днес се предлага нова услуга: заверка- апостил.

Заявленията за апостил се подават в деловодството на Областна администрация Хасково. Таксата за услугата е 15 лева на документ.

Още в първия ден са подадени 10 заявления за заверка- апостил.

До сега тази услуга се извършваше само в МВнР. Приетите промени за децентрализиране на извършването на заверки с апостил на документи, издавани от общинските администрации, облекчават гражданите като им спестяват ползването на посредник за услугата или пътуване до МВнР.

С въвеждането на тази услуга се постига подобряване на административното обслужване и намаляване на административната тежест при извършване на заверки на документи с апостил за гражданите.

 Haskovo.net


 


 


 


 

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Зн
  Знаещ
  11 0
  23:45, 2 яну 2019
  Няма как Областните администрации да удостоверяват издадени в чужбина публични актове!
  Хадково нет или вие изобщо си нямате идея що е то апостил или още по-зле, в администрацията, която ще извършват удостоверяването, си нямат на идея и са ви дали информация, която е абсолютен нон сенс.
  Ще удостоверяват с “апостил” само и единствено, документи издадени от българските кметове и общинските администрации.
  Кви чужди публични актове, кви 5 лева.
 • 2
  Ко
  коментар
  7 0
  10:59, 3 яну 2019
  Моля, поправете си заглавието, горният коментиращ е прав, Обл.Адм. не може да заверява чужди публични актове! Апостил се слага на издадени в България публични актове, не на такива издадени в чужбина.
  • Зн
   знаещ
   5 0
   11:40, 3 яну 2019
   Карай, свиркай си, важното е нещо да се пише, че 100% не отговаря на реалностите, на кой му пука. Тъй гледам е написано и в другата медия - Хасково инфо, което ме навежда на мисълта, че просто инфото от областна е дадено по този начин - демек и те не зная какво ще апостилизират.
   Но и това е нормално, такова ни е нивото на всички администрации. Всеки е заел един пост, но за какво го е заел сам не знае.
 • 3
  Еж
  ЕЖКО- БЕЖКО
  2 -2
  12:11, 3 яну 2019
  Ами то в областната администрация са все наши хора --знаят не знаят това е без значение важное да са наши

Хороскоп за 17.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Поддържайки коректни взаимоотношения с хората около вас, делата ви ще се развиват по начина, който желаете. Без излишни вълнения ще работите по тях, осигурявайки си добро присъствие на професионалната сцена. С конструктивно мислене и подход ще заемете активна позиция, насочена към пропуските в организацията и управлението на нещата, които зависят от вас.
17.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Съмненията ви в нещо или някого не ви оставят и това внася напрежение в живота ви. Изчистете проблема, каквото и да ви струва това. Мислете позитивно и погледнете на всичко откъм добрата му страна. Но нито за миг не се съмнявайте в себе си. Имате много основания да сте доволни от това, което сте постигнали.
17.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едно нововъведение значително ще ви улесни в работата ви. Не се поддавайте на мрачни мисли и вярвайте в скорошния си успех. Бъдете сигурни, той няма да закъснее. Негов предвестник са добрите новини, които ще получите, а също и случващото се. Печалбите ви ще са в пъти повече, отколкото, ако бяхте останали пасивни и чакащи.
17.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ако се чувствате добре под светлината на прожекторите, то днес е вашият ден. Постоянно ще бъдете в центъра на вниманието, а компетентната ви преценка ще се котира високо. Не се заблуждавайте, че ви надценяват. Просто всичко днес ви върви и това ви личи.
17.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умеете да навеждате другите на своите мисли и успешно ще решите свой проблем. Ще ви повярват, но ако не сте искрени, ще съжалявате в последствие. Оставете нещата, които не са ви ясни на специалистите и се заемете със силните си страни. Развийте потенциала си и ще се гордеете с постиженията си.
17.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
17.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Бъдете реалисти и не хранете очаквания, които няма да се случат днес. По-важно е да покажете стабилното си присъствие там, където сте, като заложите на опита, знанията и авторитета си. Ще има развития за бизнеса и връзката ви, но всичко по реда си. Любознателните от вас ще научат интересни детайли по тема, която ще ги вълнува в бъдеще.
17.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стремежът ви към нови и непознати неща ще се задълбочи и ще ви подтикне да вземете по-смели решения. Ако подобрите общителността си и станете по-толерантни към мнението на другите ще имате успехи. Здравословно състояние на близък човек ще ви притесни и вечерта ще търсите компанията на приятели и на хора, с които да се отморите.
17.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Сериозността на задачите ви изисква да сте повече отговорни към работата си, за да приключи деня ви успешно. С реален поглед върху събитията, ще се възползвате от даденостите и ще ги накарате да работят за вас. За другите може и да е трудно осъществимо, но вие ще го направите елегантно и с резултат.
17.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Проявете разбиране към мисленето на хората, с които участвате в реализацията на общ проект и няма да съжалявате. Добронамерено изчистете спорните моменти и ускорете сроковете, можете да се справите. Излъчвате увереност и стабилност, която се отразява добре на всички около вас.
17.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Служебни, бизнес и здравословни въпроси ще стоят пред повечето от вас днес. Цените времето си и не бихте желали да губите от енергията си в празни приказки и действия без резултат. Позициите ви на работното място ще се стабилизират, което е глътка свеж въздух за напрегнатото ви ежедневие.
17.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
С делови и точни действия ще привеждате в ход програмата си, запазвайки и доброто си настроение. В открит разговор ще изчиствате недоразуменията и ще разработвате новите си идеи в движение. Ангажираността ви с чужди проблеми няма да ви тежи, отличната ви форма и желание за взаимопомощ са очевидни.
17.09.2019
Последни новини