От х:

Днес в x:

10 °C

Легализираме вече чужди публични актове в Областна администрация

Легализацията на публични актове от чужбина вече ще става в Областна администрация.

В изпълнение на Закона за ратифициране на конвенцията за премахване на изискването за легализация от днес се предлага нова услуга: заверка- апостил.

Заявленията за апостил се подават в деловодството на Областна администрация Хасково. Таксата за услугата е 15 лева на документ.

Още в първия ден са подадени 10 заявления за заверка- апостил.

До сега тази услуга се извършваше само в МВнР. Приетите промени за децентрализиране на извършването на заверки с апостил на документи, издавани от общинските администрации, облекчават гражданите като им спестяват ползването на посредник за услугата или пътуване до МВнР.

С въвеждането на тази услуга се постига подобряване на административното обслужване и намаляване на административната тежест при извършване на заверки на документи с апостил за гражданите.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Зн
  Знаещ
  11 0
  23:45, 2 яну 2019
  Няма как Областните администрации да удостоверяват издадени в чужбина публични актове!
  Хадково нет или вие изобщо си нямате идея що е то апостил или още по-зле, в администрацията, която ще извършват удостоверяването, си нямат на идея и са ви дали информация, която е абсолютен нон сенс.
  Ще удостоверяват с “апостил” само и единствено, документи издадени от българските кметове и общинските администрации.
  Кви чужди публични актове, кви 5 лева.
 • 2
  Ко
  коментар
  7 0
  10:59, 3 яну 2019
  Моля, поправете си заглавието, горният коментиращ е прав, Обл.Адм. не може да заверява чужди публични актове! Апостил се слага на издадени в България публични актове, не на такива издадени в чужбина.
  • Зн
   знаещ
   5 0
   11:40, 3 яну 2019
   Карай, свиркай си, важното е нещо да се пише, че 100% не отговаря на реалностите, на кой му пука. Тъй гледам е написано и в другата медия - Хасково инфо, което ме навежда на мисълта, че просто инфото от областна е дадено по този начин - демек и те не зная какво ще апостилизират.
   Но и това е нормално, такова ни е нивото на всички администрации. Всеки е заел един пост, но за какво го е заел сам не знае.
 • 3
  Еж
  ЕЖКО- БЕЖКО
  2 -2
  12:11, 3 яну 2019
  Ами то в областната администрация са все наши хора --знаят не знаят това е без значение важное да са наши

Хороскоп за 29.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
29 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
29 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
29 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
29 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
29 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
29 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
29 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
29 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
29 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
29 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
29 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
29 яну 2020
Последни новини