От х:

Днес в x:

Зов за съпричастност най-четен в Haskovo.net, бездомните кучета - най-коментирани

Зов за съпричастност и акция за благотворителност са сред най-четените новини на Haskovo.net за 2018 година. Това сочат данните от статистиката на сайта.

Публикацията със заглавие „Хасково се бори за Петя и Анелия, акцията по кръводаряване продължава“ е събрала над 63 000 четения, както и близо 900 споделяния в социалната мрежа. Двете момичета бяха тежко пострадали при зверска катастрофа в средата на януари тази година в местността „Ходжова чешма“ край Хасково. След инцидента беше обявена кампания за кръводаряване за спасяване на момичетата на 21 и 20 години, но дни по-късно по-голямото почина.

При тежкия пътен инцидент на място загина и 53-годишна жена от областния град. Хасковлийката с лекия си автомобил Форд Фиеста се удари челно в Мицубишито, в което пътували Петя и Анелия. Публикацията със заглавие „Жена загина на място при катастрофа край Хасково, вадят заклещена водачка“ също е сред най-четените новини.

Сред предизвикалите най-голям интерес заглавия е и „Събират се средства за лечението на 5-месечния Борил от Хасково“, прочетена е 56 758 пъти. Бебето страда от рядката болест на Хиршпрунг със засягане на тънкото черво. След публикации в медиите хасковлии се активизираха и бяха проведени множество благотворителни кампания за подпомагане на лечението му.

Класацията на най-четените и коментирани новини в сайта допълват публикации за други катастрофи – за инцидента на кръговото по булевард „Освобождение“ в Хасково, при който на място загина 22-годишен хасковлия, както и последващата информация за обезопасяването на съоръжението, чиято височина беше намалена наполовина. Другият инцидент, предизвикал десетки хиляди посещения в сайта, е катастрофата със загиналия пешеходец, който беше блъснат от кола по пътя в ремонт от Хасково към Кърджали. Интересът на читателите ни е предизвикала и публикацията за двойното убийство в хасковското село Козлец. Зверството е от края на май, когато беше арестуван 45-годишният Гюнай Мюмюн за това, че застрелял с пушка жена си и съседа си, с който живеели врата до врата. Тогава съседите заявиха, че той превъртял покрай заболяване на дъщеря си и ревнувал съпругата си. Сред четените и коментирани материали е публикацията „Държавата на Васил: нула задължения, всички права“ – 31 423 посещения. Статията във вид на авторски коментар беше продиктувана от арогантното поведение на 21-годишния ром Васил Колев, който беше задържан за нанасяне на лека телесна повреда на полицай, изпратен за потушаване на скандал в покрайнините на хасковския квартал „Република“ в началото на август тази година.

Вниманието на читателите на Haskovo.net е и публикацията „Хасковлийка: Внимание! Ромчета се преструват на блъснати от кола”. Материалът е разказ на очевидка, която заедно със съпруга си забелязали явният опит за измама до бензиностанция Шел в Хасково.

Най-коментираните теми през годината пък са публикации за отравяне на бездомни кучета. През изминаващата 2018-а, която е година на бунтовете, сред коментираните теми са публикации за блокади на булеварди и възлови улици в Хасково. Най-масовите протести през тази година бяха през ноември. Тогава хиляди излизаха навън, за да изкажат недоволството си от лошия начин на живот в страната, обединени под мотото „Срещу безобразията на страната”. Броженията им бяха още заради високите данъци, по-скъпата застраховка „Гражданска отговорност” и скока в цената на горивата. Най-многобройни бяха протестите в Хасково, но в края на годината утихнаха, което според някои от недоволстващите това се дължи на факта, че горивата поевтиняха, вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, а и времето застудя.

Сред коментираните публикации е „88 осъдени от Народния съд в Хасково, 10 от тях на смърт” – 68 коментара. „Врагове на народа”са разстреляни и погребани през април 1945 година, за което разказва д-р Красимира Узунова от Регионалния исторически музей. 

Множество коментари и негативни реакции предизвика публикацията за осъдителната присъда на Делян Делчев, погубил с лекия си автомобил двете девойки Никол и Даяна, които се движили с нерегистриран мотопед край Ханче Клокотница (62 коментара). Шофьорът на Аудито получи 3 години условно, за това, че движейки се с несъобразена скорост е причинил смъртта на момичетата. Тогава последва критичен обществен отзвук, че присъдата е твърде занижена. Председателят на съдебния състав Миглена Тянкова обаче се мотивира при произнасянето й, превес дали смекчаващите по делото доказателства пред отегчаващите.

През 2018 година посещенията в Haskovo.net са  9 996 000, като 2.5 милиона са уникални посетители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    18 -6
    18:08, 31 дек 2018
    Що не сметнахте колко правописни грешки допуснаха писачите на Хасково нет за 2018 г.?Щяха да са повече от външния дълг на Америка.
  • 2
    Ка
    Капитан Петко Войвода
    16 0
    18:47, 31 дек 2018
    Весело посрещане на новата година!Бог да пази Майка България.Да сте живи и здрави всички добри хора.Всички граждани на България,без значение пол,националност,партийна или футболна принадлежност.
Последни новини