19 °C

Хасковлийка: Внимание! Ромчета се преструват на блъснати от кола

Момиче от ромски произход се е пробвало да инсценира пътен инцидент, а номерът е да се престори на блъснато от кола. За това предупреждава в писмо до Haskovo.net Мария  К.

Тя и съпругът й станали очевидци на явен опит за измама снощи около 20.30 часа на ул. „Ком“. Семейството пътувало с автомобила си в посока бензиностанция Шел, когато на няколко метра от кръговото видели детето, лежащо неподвижно на пътното платно. Съпругът й спрял автомобила, в същия момент спряла и друга кола.

Жената обаче се усъмнила, защото преди години станала очевидец на подобна измама. Ето как я описва хасковлийката: „Преди години бях неволна свидетелка от балкона на студентската ми квартира как една ромка легна нарочно на шосето, а детето й беше на спирка. Накара го да плаче. Спря кола, извикаха линейка. Като дойде линейката, детето каза, че човека който се е обадил е блъснал майка му. Стана голям цирк“.

Вчерашната история продължила така: „Та връщам се към днешната ни случка, мъжът ми виждайки това дете, се върна до колата и ми каза да звъня веднага на 112. Аз му казах да отиде пак до детето и да му каже да става, защото идва полицията и знае за номерата им. Той отиде и като каза това, детето скочи читаво и взе да бяга. Отиде до банкомата на бензиностанцията, където я е чакало по-голямо момче и двамата хукнаха към сградата на ВиК. Там видяхме да ги чака майката, явно, и тръгнаха надолу. Съпругът ми беше бесен. Другият шофьор беше изненадан и афектиран от случващия се театър в рамките на 5 мин.“

Мария к. пише това писмо до редакцията, за да предупреди хората да внимават при подобни случаи.

„Хипотетично, ако бяхме се обадили на 112, щеше да дойде линейка и полиция. Братът, виждайки че номерът ще мине и ще дойде линейка, излиза от храстите и започва да се вайка, съответно ще дойде и притеснената майка с куп роднини. Докато дойдат екипите, става цирк. Идва линейка и казват, че детето е блъснато и братчето казва - този я блъсна. Всички подържат тази версия и пред полицаите. Та питам се: как ще се измъкне от тази ситуация съвестният гражданин. Тази схема не е нова за изнудване на пари. Как болните им мозъци раждат подобни сценарии? В нашия случай за късмет спряхме две коли едновременно. Но те обикновено го правят пред един човек, а и аз, за щастие или не, този театър го бях гледала, та ни се размина. По-късно споделяйки със съседи за случката разбрах, че тази седмица и на бул. "Васил Левски" същото момиче пак е изнасяло театри. Споделих, защото се надявам да информирате гражданите за тези схеми и да внимават за легнали деца или по-възрастни роми по шосето“.

Haskovo.net


34 Коментара

Хороскоп за 20.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини