От х:

Днес в x:

Държавата на Васил: нула задължения, всички права

    Обвиненият за нанасяне на лека телесна повреда на хасковския полицай Димитър Кючуков – Васил Колев, се радва на нулеви плащания към държавата, но настоява да има всички граждански права. 21-годишният катунар от димитровградското село Злато поле бе освободен от съда срещу гаранция от 6 500 лева преди два дни. Пред съдия Васил Панайотов задържаният Васил Колев обясни, че месечно получава между 1 000 и 1 700 лева и може да плати гаранцията си. Съдията прие за достоверни думите му и определи размера на гаранцията, за да излезе Васил от ареста. И бе освободен незабавно, за всеобща радост на многобройната рода.

    Проучване на Haskovo.net показа, че Васил е платил нула лева данъци върху доходите си. Никакви плащания към държавата – нито социални осигуровки, нито данък общ доход, нищо. Нула лева. За всичките години.

    Справка за здравния му статус в официалния сайт на НАП показва същата картина – нула вноски. Лицето е с прекъснати здравноосигурителни права и от юли 2015 година досега няма нито една вноска за здраве. До юни 2015-а, когато Васил навършва 18 години и вероятно е завършил училище, е бил осигуряван от държавата, с други думи от данъкоплатците. Които ще продължат да плащат евентуално негово бъдещо лечение, чрез Социални грижи. Дори работещият за минимална заплата ще плаща за лечението на Васил, който по думите му изкарва 1 700 на месец.

    Васил е от големия род на Торлаците. От много години всяко лято катунарите напускат селата си в Димитровградско и разпъват палатки край Хасково. Торлаците традиционно се настаняват в покрайнините на „Република“, край Ходжова чешма. Преди 4 години Haskovo.net направи репортаж за Торлаците. 17-годишният тогава Васил майстореше в катуна край Хасково джезвета и се хвалеше, че е взел хляба в ръцете си, усвоил е занаят. Тогава той беше тихо и скромно момче.

    Как няколко години по-късно това мълчаливо момче се превърна в озверял мъж, удрящ полицай?

    Вероятният отговор е, че когато никой не търси задълженията ти към обществото, за разлика от нормалните граждани, от чиито заплати всеки месец се пълни бюджета на държавата, а ти се предоставят всички граждански права, нищо чудно да решиш, че всичко ти е позволено. Включително да зашлевиш безхаберната държава, в лицето на униформения пазител на реда, просто защото си убеден, че държавата винаги ти е длъжна, а ти нищо не дължиш на държавата. И можеш да я удряш безнаказано.

    А и защо да ѝ дължиш? Заявяваш публично, пред орган на властта, в случая – съдебен състав, че имаш месечен доход 1 700 лева, две и половина средни заплати за хасковския регион, но никой дори не те пита – а какви данъци плати върху тези доходи? Докато на редовия данъкоплатец се удържат налози дори върху минималната заплата от 510 лева. Повече от три пъти по-малко от доходите на Васил, но се облагат с данъци. За Васил обаче това не важи.

    Просто защото това е държавата на Васил. Останалите сме донори. Затова Васил си е извадил медицинско и навярно ще съди държавата, че са му нарушени гражданските права. И нищо чудно да я осъди, защото Васил има права, нищо че няма задължения.

    Като стана дума за съд. Интересно е решението на съдия Васил Панайотов да освободи под гаранция Васил. Той е обвинен по чл. 131 от НК, който гласи:

    „За причиняване на телесна повреда на съдия, прокурор, следовател, полицейски орган, разследващ полицай, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител и помощник-частен съдебен изпълнител, както и на митнически служител, на орган по приходите, на служител от Изпълнителната агенция по горите или на служител на Министерството на околната среда и водите, осъществяващ контролна дейност при или по повод изпълнение на службата или функцията му наказанието е лишаване от свобода:

    1. от пет до петнадесет години при тежка телесна повреда;

    2. от три до десет години при средна телесна повреда;

    3. от една до пет години при лека телесна повреда.“

    Забележете как започва този текст: „За причиняване на телесна повреда на съдия...“

    Интересно ако битият не беше полицаят Димитър Кючуков, а съдия Васил Панайотов, какъв размер на гаранцията би намерил за справедлив съдията Васил Панайотов? И дали би се съгласил изобщо, че най-подходящата в случая мярка за неотклонение е „парична гаранция“?

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (51)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      171 0
      14:22, 10 авг 2018
      Прокуратурата да се самосезира и да привлече под отговорност за неплатени данъци въпросният нагъл****** !
      • Ав
        Автор
        145 -3
        15:30, 10 авг 2018
        И като го приведат под отговорност какво? Пари за гаранция има, но за данъци няма. Трябва да се въведе закон : Преди възможност за плащане на гаранция, да се изплащат всички задължения към държавата.
      • Ве
        Верно ли бе ...
        50 -4
        15:48, 10 авг 2018
        Абе чобан досега ти набиваха у главата /невербално/ че нема държава ,ти под коча агне търсиш - респективно прокурор !!!
      • Ем
        Емин Ахмед
        3 -1
        16:45, 12 авг 2018
        Остай тоя филм сега и Страсбург ша спечелят а вие тука дудукайте..... така с имена чобана и разни не се пишете..защото файда йок ....да не си мислите че аз ги обичам катунговците....ама всеки като се крие като цър цър...... няма да се оправим никога...
    • 2
      Il
      Ilon
      110 -18
      14:24, 10 авг 2018
      Емигрирайте, докато сте още млади. След време ще съжалявате, ако останете тук.
      • Не
        не
        67 -33
        15:29, 10 авг 2018

        Ilon не давай такива съвети на младите.Напротив, ако искат да живеят интересно трябва да остават да живеят тук.Тук могат да осмислят живота си като работят в полза на обществото.Тук има толкова много работа за свършване и толкова много поле за изява ...Само да ти се работи! Няма нищо по добро от това да си лягаш с мисълта че си свършил през деня всичко което си запланувал вчера.Моралната удовлетвореност изпълва ли сърцето ти се чувстваш щастлив.Никакво заплащане не може да ти донесе това.Тук можеш да правиш неща, които в другите държави вече не можеш да правиш.Тук все още има хубави детски градини, където се грижат за децата.Аз знам в чужбина какво е.Тук имаш възрастни родители които могат да помагат с децата.В чужбина е трудно да ходиш на работа и да отглеждаш деца.Тук имаш социален живот, който на другите места липсва.Не подвеждай хората.Те трябва да са тук и да си оправим държавата с общи усилия.Има предимства нашата държава, само трябва да изтрепем всички политици и да забраним със закон политическите партии.

      • Ив
        иван
        41 -12
        17:18, 10 авг 2018
        Младите имат право да търсят щастието си. Колкото по-млади толкова по-голям шанс да си направят социален живот и навън. Навън вече има много, много Българи. С тях не могат ли да са приятели в най-лош случай? Или по презумция се знае че ще избягване бившите си съграждани навън заради мошенничеството?

        В България не е добрият живот, въпреки псевдо екстрите, даже и пари да имаш пак ще страдаш и ще имаш липси и ще имигрираш. Това е истината. Не дължим нищо на България, която и без това не съществува.
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      131 -1
      14:27, 10 авг 2018
      Много показателна и точна статия за ситуацията в България.Видяхме катунарите да ликуват за освободения , но не видяхме дс има българи граждани на тази страна да протестират срещу това безобразие слабо казано ба циганина.Нищо не ни вълнува нито ударения полицай,нито циганина без задължения в обществото.Затова ще си правят каквото поискат.Защото не им пука от нас и за нас.
      • Ве
        Верно ли бе ...
        43 -26
        15:51, 10 авг 2018
        Дърпайте навън ,тук ще си останете роби !!!
    • 4
      Пр
      предложение
      99 -1
      14:30, 10 авг 2018

      Предлагам ви да създадете регистър на страниците на вашето издание с нещо като досиета.Например да се знае че този съдия взел такова решение вече има петно върху себе си в очите на обществото заради тази си постъпка.Моля нека да попълваме във времето и да отбелязваме проявите на родоотстъпниците за да се знаят и помнят.Нека да показваме неспазването на държавността и да настояваме да се следят следващите им прояви.Обществото трябва да има право да заклеймява.Призовавам съдийската колегия да разгледа поведението на колегата си и да преразгледа ситуацията.Имайте напредвид господа съдии че обществото протестира и помни!Ще дойде вашия ред да плащате за липсата на справедливост!

      • По
        Порчо
        113 -4
        14:44, 10 авг 2018
        Мисля че в тези списъци трябва да се добавят и докторите, които ги изкарват болни, инвалиди и т.н.
      • Пу
        Пушката
        68 -5
        16:46, 10 авг 2018
        БРАВО !!! КРЪШКОВ трябва да се създаде списък на неправилните решения на съдиите смешно отсъждане да им се отнемат правата за грешните отсъждания.
        СРАМ ЗА ПРАВОРАЗДАВАНЕТО !!!
    • 5
      По
      Порчо
      100 -1
      14:42, 10 авг 2018
      Когато го освобождават под гаранция срещу определена сума, държавата да провери като вас какви доходи има обявени и ако те са нулеви, както в случая, освобождаването срещу парична гаранция да не се прилага!
    • 6
      Ba
      Bai mangal
      87 -1
      15:39, 10 авг 2018
      Каква стана тя?! Малцинствата пазят малцинствата. Само че съдията дали си дава сметка, че всява по този начин чувство за безнаказаност в циг,@нският етнос? И дали си дава сметка , че следващият път м@нго може да реши да си заколи един полицай? Ей-така - защото ще знае, че пак ще бъдат снизходителни към него съдии като Панайотов.
      • Ми
        мисс
        41 0
        16:58, 10 авг 2018
        Те, съдиите, и министрите и ония тлъсти задници в парламента, дето са се сраснали с креслата там, си мислят, че са хванали Господ за ръката и цял живот ще са така. Ама на такива самозабравили се ,сметките винаги излизат грешни. Тази съдийка... и онази дето даде условна присъда на убиеца на двете момичета на Кенана, дали се замислят, че тези убийци утре ще минат по тяхната улица, по техния тротоар, могат да влезнат в дома им... да посегнат на тях и техни близки? Ако не са се сетили за това, ето им една тема за размисъл в нощите, когато сладко спят. А ние, за съжаление на следващите избори пак ще трябва да избираме по-малкото зло.
    • 7
      Ре
      реалист
      63 -1
      15:45, 10 авг 2018
      Това вече е нетърпимо до кога подкупни магистрати и доктори ще ни съсипват живота трябва да се вземем в ръце
    • 8
      Ми
      Милко Андонов --ловец и рибар
      52 -1
      15:52, 10 авг 2018
      Много точни коментари но тези пкоито трябва да се съобразяват с действителносттаизобщо не обръщат внимание на това На върха са самозабравилите се в съда независимата съдебна система в МВР страхливите началници в администрацията корумпираните чиновници и т нЕ това ви е българската действителност А като контрапункт на това брикетите наречени галено роми живеят с права но без задължения
    • 9
      12
      123
      68 0
      15:55, 10 авг 2018
      Този съдия нямали кой да му потърси отговорност, кой го е назначил. Или е недосегаем.
    • 10
      Хю
      Хюстън
      6 0
      16:06, 10 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 11
      Да
      Да обобщим
      72 0
      16:10, 10 авг 2018
      Браво Кръшков така трябва директно и право в очите и между тях дори.Дано повече хора осъзнаят че тези ***** изпиват и последните капки кръв от и без това обезкървената ни Родина.Те са точно като паразитите размножават се и след тях само екскременти.Представяте ли си как живеят хората в селото му където кметът го милосърден като Майка Тереза а съселяните бяха на противоположно мнение но те не са от ценния електорат.И ако тук положението е лошо с такива индивиди то в северозапада положението е трагично. Трудно е да бъдем убедени че това не е държавна политика след като виждаме какво се случва на местно ниво а и не само тук.Политиците не реагират особено онези които по време на предизборни кампании в устите им е само ц-иганската престъпност.Само май Джамбазки каза нещо но много вяло може би е така защото ВАКАНЦУВАТ.Съдията ******** Продължавайте така HASKOVO NET друг начин няма.
      • Ив
        Иван
        15 -1
        07:20, 11 авг 2018
        Кръшков си е много добър! Вижте нивото на тази статия! Не само на написаното, на мисълта. Та само заглавието ти казва толкова много.

        Много говорят тук за какви журналисти пишели, ама повечето четящи не знам дали даже излизат от хасково.нет че да имат база за сравнение... както и да е исках да кажа - повече да не се съмняват новоизлюпените. Кръшков изобщо не е седнал вчера зад писеца, и си личи ама каун каквото си знае това си бае, хихи.
    • 12
      Гр
      Гражданин
      16 -61
      16:13, 10 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ja
        Jack Bauer
        13 0
        16:59, 11 авг 2018
        Доста грамотен сиганин се извъди бе, браво. Или някой ти го написа?
    • 13
      Di
      Dimmu
      28 -2
      16:46, 10 авг 2018
      Гражданино, ти си със селяндурски разбирания. Будали като теб си заслужават съдбата.
      • Гр
        Гражданин
        6 -35
        16:54, 10 авг 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Di
        Dimmu
        21 -1
        17:45, 10 авг 2018
        Гражданино, според мен ковеш ножки редовно. Дее,@ будал@т@ ти смотана!
      • Аз
        Аз
        0 -5
        14:22, 11 авг 2018
        скрий се някъде бе шапкар. Виж коментара
    • 14
      12
      123
      33 -1
      17:03, 10 авг 2018
      Защо не станеш полицай и ти да получаваш заплата от нашите данъци?Разбирам, че си от страната на циганите, а може и да си един от тях.Правителството и съдебната власт ни докараха до това положение, но те имат охрана и не ги е грижа за простолюдието. Някой да си спомня да имаше бит милиционер при социализма?Не съм привърженик на социализма , но и не мога да отрека, че имаше ред.
    • 15
      Ха
      Хасковлия
      63 -1
      17:21, 10 авг 2018
      В статията се засяга темата "Как това тихо момче, се превърна в озверял мъж?" От години циганите ги мюсюлманизират. В махалите има имами и всяка вечер им пълнят главите с радикален ислям. Родителите с децата ходят всяка вечер до 24ч. - 1ч. на такива сбирки. Надъхват ги срещу бъпгарското население и държавата. Толкова са надъхани и озлобени, че публично заявяват, че ще изколят българите.В същого време всички са с телкови решения, социално слаби и жените са самотни майки. Точат държавата от всякъде и открито ненавиждат всичко свързано с държавността и българщината! В махалата се шири проституция, контрабанда и наркотици. Питам, след като обикновен човек като мен знае всичко това, властите го знаят в детайли! Защо никой не прави нищо, за да спре беззаконието? В махалата се чувстват като отделна държава. Щом не уважават полицията и държавността, представете си какво ги чака обикновените хора. МОЛЯ ЖУРНАЛИСТИТЕ, ДА ПРОУЧАТ ЗА СИТУАЦИЯТА В МАХАЛАТА И ПО-ЧЕСТО ДА ПИШАТ СТАТИИ, ТОГАВА МОЖЕ ОРГАНИТЕ И ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ!
    • 16
      Ed
      EDIN
      32 0
      17:59, 10 авг 2018
      ''тогава може органите и държавата да се събудят и да се задействат!'''....да, ама пак идват избори, а нали на тях разчитат като най-верен електорат. Така, че о няма да има адекватни мерки, каквито народът очаква. Поне докато не заколят няколко от тях.
    • 17
      Са
      Само спомени останаха
      27 -1
      18:08, 10 авг 2018
      Доиде времето с мехлем да ги мажем циганята и да им се покланяме.А съдията да подготвя близки роднини, жени, мъже,че идва време баджанци да си казват с циганята.
    • 18
      Ki
      KIN
      32 -3
      18:22, 10 авг 2018
      Проблемът е в съдебната система,а не в данъците.Има нарушение на закон ,задържане ,съд и наказание според престъплението.Почти всеки заловен е пуснат срещу парична гаранция.Делата се проточват и накрая май почти нищо не се получава.
    • 19
      Жи
      Живко
      3 0
      20:51, 10 авг 2018
      С тежи чехли къса :D
    • 20
      Ка
      каун
      25 -1
      21:15, 10 авг 2018
      Добра публикация на Кръшков..Дано се решат проблемите в съдебната система,че няма по лошо от безверието в системата....
    • 21
      Не
      Незапознат
      21 -1
      22:08, 10 авг 2018
      Отдавна не бях виждал толкова така взривено общественно мнение.Обективноста и липсата на пристастия са от първостепенно начение за предоставяне на обективно новината.Някой или по-точно тези предизвикали този взрив задава ли си въпроса какво означава новинара да заеме твърда позиция?Не са мо да я отрази но и да ви тегли майните?Да се стигне до там че да ви набива в главите вярването,мнението,виждането на общественото мнение?Господа политици думата симбиоза във биологията означава когато два организма имат еднострана или взаимна полза.Вие я имате.Като партии и политици използвате журналистиката за постигане на промяна на статуквото в държавата.Но и то какво статукво?Да станат другите за да седнете вие.Шайка,сбирщшина,тайфа,банда обединена от користни цели.До следващият път когато ще си размените местата.Вие сте паразити от независимо коя партия.Паразити не политици!
    • 22
      Ми
      Мина
      9 -5
      22:09, 10 авг 2018
      След като и обикновените граждани знаят истината, бъдете сигурни,че в МВР я знаят с подробности.Просто не искат да работят.Или това е начин да предизвикат недоволство в хората , та те да се вдигнат и съборят сегашното управление.Не си обяснявам иначе бездействието им,макар че и заплати им вдигнаха и солидна сума при пенсиониране получават.Целево бездействие. Щеше да е добре да можем да си внесем и полицаи и съдии отвън.
    • 23
      Ка
      КАСТОР ТРОЙ
      3 -1
      22:57, 10 авг 2018
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Ив
        Иван
        8 0
        08:12, 11 авг 2018
        Не само задължения не плащат ами и помощи вземат ....
    • 24
      Гр
      Гражданин
      16 0
      23:14, 10 авг 2018
      Браво за статията! Уникална!!!
    • 25
      То
      Тоно
      7 -1
      00:14, 11 авг 2018
      "Когато общественото мнение влезе в залата, правосъдието излиза през прозорците." Казват че била стара римска(латинска) поговорка. Не успях да проверя докрай.
      Но попаднах на една друга -" LIBENTER HOMINES ID, QUOD VOLUNT, CREDUNT" - Хората на драго сърце вярват в това, което желаят.
    • 26
      Хм
      хм
      12 0
      07:54, 11 авг 2018

      Като изключим всичко останало за което авторът на статията е прав, искам само да спра вниманието ви върху текста от закона най накрая.В този текст лекарите и медицинските лица , които често стават жертва на побои от циганския етнос изобщо не са включени.Може ли толкова много да се грижим за правата на циганите, а за хората които си изкарват прехраната почтенно грижейки се за другите изобщо да не мислим.

    • 27
      Ва
      Василев
      10 0
      07:55, 11 авг 2018
      Хора, нещата не са толкова прости. Защото държавата е на такъв хал, ако изобщо я има. Затова в това състояние е съдебна система, полиция, прокуратурата, здравеопазването и всички държавни органи.Иска се рязане от дъно, но няма кой да го извърши, защото тия дето ги избираме освен за крадене не мислят за нищо друго.
    • 28
      Да
      Да обобщим
      17 -1
      09:47, 11 авг 2018
      Гражданино кое е манипулация че има ц-иганска престъпност в промишленни количества че са нагли и посягат на полицаи тоест на държавата че източват данъците ни през социални помощи и инвалидни пенсии. За домовите кражби да не говорим те са ежедневие.Кражбата на ток и вода също е масово срещано явление при тях. Съгласен съм че някои полицаи се държат нагло. Но нима мислиш че нападнатите полицаи са отишли в смрадливия катун за удоволствие?Те са се отзовали на сигнал подаден от самите ц-игани защото те като пият 2 ракии и започват Чирпанските сватби.Задържани трябваше да бъдат всички нападнали полицаите а после и осъдени.Не уточняваш кои всички мразим полицаите.Ако имаш в предвид и коментиращите то лично аз не съм те упълномощавал да го правиш.Ако имам инцидент с полицай бих мразил само него не всички.Че политиците ни разделят е вярно но ц-иганите не са в това число те настройват всички нас срещу тях с действията си.И напусни вече БХК тази организация е вредна за България.Приятен ден.
      • Гр
        Гражданин
        5 -2
        15:58, 11 авг 2018
        Мразим полицаите, мразим циганите, мразим политиците, мразим лекарите, мразим чужденците - и така ще си остане, защото истината трайно е отстъпила мястото си на манипулацията в българското медийно пространство. Най-доброто, което можем да направим с информацията, която ни се подава, е да си задаваме въпроси. В крайна сметка всичко се върти около нас. Дали бихме направили по-добър света си чрез омразата? Съмнявам се - защото днес мразиш ти, а утре мразят теб. Съветвам всички - бъдете добри хора, гледайте си в собствените паници и оправете своите си грешки. Иначе оправията, дето толкова я искате, ще си остане само на приказки. Щото толкова я и искате май, така май си ви е добре :)
        10 години затвор и побой на ман**гала и после го убийте и България ще пребъде!!!! Едно време колко беше добре хан Крум като им режеше ръцете, ей тва беше държава, не като сега - еврогейски ценности ... Давай и чалгията на макс, да заглушим циганската махала, щото сме по-добри от тях! И псувай, народе прост, щото друго вече не ти остана.
    • 29
      На
      Насташ Кърев
      19 0
      14:24, 11 авг 2018
      В началото на 90 години сигани от Република потрошиха полицейски автомобил Тогава в РПУ хасково имаше група за бързи действия под командването на капитан Бранимир Митков Митков реагира адекватно и групатанаблати сиганите до ПОСИРАНЕ ДПС обаче се намеси и вместо да се награди Митков за своевременно възтановяване на реда взеха че го УВОЛНИХА Бяхме се запътили вече към Европата и НАТОи такива като Митков не бяха нужни
      • По
        Полицай
        14 0
        23:45, 11 авг 2018
        Бог да го прости Бранко, беше истински българин и полицай по-душа! Един от последните полицейски началници които ще застанат и защитят негов подчинен! Винаги ще те защити а не като сегашните в РУ началници които гледат и те дебнат само и само да те накажат! Е, затова ще бягат полицаите от системата!
    • 30
      Ва
      Василев
      5 -15
      18:12, 11 авг 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 31
      Ne
      Nero
      4 0
      08:01, 12 авг 2018
      Държавата на бай ******....
    • 32
      На
      Насташ Кърев
      4 0
      17:01, 12 авг 2018
      ВАСИЛЕВ катафалката ремарке нямаама има МАВЗОЛЕИ До скоро имаше и в Софията има в Москва има и в Виетнам Така че по спокойно както вървят нещата може у Софията пак дза построим знае ли се
    • 33
      78
      7878788888..............
      1 -9
      17:57, 13 авг 2018
      Авторът на статията е направил голям мишмаш. ****... Виж коментара
    • 34
      Ба
      Бай Тошо
      5 -1
      10:42, 14 авг 2018
      До 788888888888888...... Палячо ! Пилат Понтийски може да ви чисти обувките . Точно такива държавни служители УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА . За да е по хуманно съдията трябваше да го освободи под" домашен арест" за да може държавата / НАП, МВР, НОИ ,Прокуратурата ..../ да го търси на ПОСТОЯННИЯ му адрес . Има общочовешки ЦЕННОСТИ , коиото сте заменили в последните 30 г. на няколко мизерни банкноти .Наглост и безочливост е да давате морални оценки на журналистите и обикновените хора , които изразяват своето възмущение от обществено неприемливото съдебно решение , което сте измислили.
    Последни новини